Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Ντύνει στο χακί τις γυναίκες

Το πλάνο του Π. Καμμένου, που δημιουργεί αντιδράσεις και εντός της κυβέρνησης

Το πλάνο του Π. Καμμένου, που δημιουργεί αντιδράσεις και εντός της κυβέρνησης

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην εθελοντική στράτευση των γυναικών είναι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, εμπλουτίζοντας ωστόσο το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί με τα Γενικά Επιτελεία με την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών οι οποίες θέλουν να προσληφθούν στα Σώματα Ασφαλείας. Εξάλλου, μία άλλη σκέψη είναι η δημιουργία «στρατιωτικών λυκείων». Πάντως, το σχέδιο αυτό δημιουργεί αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και σε στελέχη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Πάνο Καμμένο (και δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας), η εθελοντική στράτευση των γυναικών μπορεί να λύσει προβλήματα στη στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων, ιδίως των παραμεθορίων, ενώ όσες αποφασίσουν να ντυθούν στο χακί θα πριμοδοτηθούν για την είσοδό τους σε μόνιμες θέσεις των Ενοπλων Δυνάμεων, όταν κάτι τέτοιο προκύψει. «Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά “κάστρα” και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Σήμερα πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ηρθε η ώρα λοιπόν, έπειτα από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα: Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών» φέρεται ότι έχει πει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας. «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ενοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ενοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού, για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές, και όχι γραφειοκράτες» είπαν συνεργάτες του κ. Καμμένου.

Στρατιωτικά λύκεια

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να κάνει ένα βήμα παραπέρα και στο ίδιο σχέδιο να προωθεί τη δημιουργία «στρατιωτικών λυκείων». Εγχείρημα πάντως εξαιρετικά φιλόδοξο, που θα συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις, δεδομένου ότι ακόμη και οι στρατιωτικοί δεν θέλουν τις Ενοπλες Δυνάμεις εκτός πανελλαδικών εξετάσεων.
«Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα, διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από τις συμπληγάδες των πανελληνίων. Τον “ψυχωμένο” αεροπόρο, καπετάνιο, τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω πανελληνίων, αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς, μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» εμφανίζεται να έχει πει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...