Η dream team του παραμυθιού «μεταναστεύει»

Η εξαιρετική δουλειά των τριών φίλων που δημιούργησαν τα θεματικά πάρκα τούς κάνει περιζήτητους στο εξωτερικό

Η εξαιρετική δουλειά των τριών φίλων που δημιούργησαν τα θεματικά πάρκα τούς κάνει περιζήτητους στο εξωτερικό

Ολη η λάμψη που εκπέμπει η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, η μαγεία που συναρπάζει τα παιδιά και το glamour που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών σε τρεις ελληνικές πόλεις έχουν περάσει από τα χέρια τριών ανθρώπων!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό:Βαγγέλης Μασσιάς 

Ο Γρηγόρης Αβανίδης, η Βίκυ Βουρνιά και ο Δημήτρης Συμεωνίδης αποτελούν τους «Dreams Workers» ή την dream team του παραμυθιού!
Με πρωτοτυπία, φαντασία και μεράκι, οι τρεις φίλοι δημιούργησαν τα θεματικά πάρκα, που κάνουν θραύση στην Ελλάδα και ετοιμάζονται για… εξαγωγή! Καθένας έχει τον ρόλο του σε αυτή την επίλεκτη ομάδα, που μετέτρεψε τη Δράμα σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων με την «Ονειρούπολη», έσπασε τα ρεκόρ επισκεψιμότητας με τον «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές με το «Εργοστάσιο Σοκολάτας», που άνοιξε πρώτα στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί τώρα στην Αθήνα. Ειδικά το τελευταίο είναι το πρώτο ελληνικής καασκευής project θεματικού πάρκου, που θα ταξιδέψει σύντομα και στο εξωτερικό, αφού το διεκδικούν η Μόσχα, η Κωνσταντινούπολη, η Κύπρος και το Τελ Αβίβ. 

Tα projects 

Η Βίκυ Βουρνιά έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την αποτύπωση των εορταστικών projects, η οργάνωση είναι έργο του Γρηγόρη Αβανίδη και ο Δημήτρης Συμεωνίδης απασχολείται με τον οικονομικό σχεδιασμό τους. Ηδη βρίσκονται στη φάση αναζήτησης της επόμενης μεγάλης δέας, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! «Η “καλή ιδέα” είναι από το ίδιο υλικό που είναι φτιαγμένα τα μεγάλα όνειρα. Εχουμε μια ιδέα. Αν είναι αρκετά ρελή (σχεδόν θεότρελη), OK, ξεκινάμε!» λέει στην «Espresso» ο Γρηγόρης Αβανίδης, που φωτογραφήθηκε μαζί με τη Βίκυ Βουρνιά σε χώρους του «Εργοστασίου Σοκολάτας», στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι.

«Τη στιγμή που τραβάω την πρώτη γραμμή στο σχέδιο, το όνειρό μας ξεκινά! Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα να βλέπεις εκείνο που οραματίστηκες, σχεδίασες και δούλεψες να υλοποιείται, να γίνεται πραγματικότητα. Το μυστικό; Μια ομάδα με κοινό όραμα. Και, ευτυχώς, όσοι την αποτελούμε έχουμε πολλές δόσεις και από τα δύο!» προσθέτει η Βίκυ Βουρνιά.

Οι δύο συνεργάτες είναι και φίλοι πάνω από 20 χρόνια, με αποτέλεσμα να μιλούν την ίδια «γλώσσα». Οπως αποκαλύπτουν, το «Εργοστάσιο Σοκολάτας» ήταν μια ιδέα που είχαν εδώ και χρόνια και πάντα αναζητούσαν τρόπους να το κάνουν πραγματικότητα. «Ημασταν τυχεροί, γιατί καταφέραμε όχι μόνο να συμπαρασύρουμε με αυτή την πρότασή μας τους χορηγούς μας και τους ανθρώπους της HELEXPO, που “αγκάλιασαν” την ιδέα, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και τώρα στην Αθήνα, αλλά και να συνεργαστούμε με το πιο έμπειρο προσωπικό, που δούλεψε σκληρά ώστε το όνειρο αυτό να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

 

Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους, και αυτό φαίνεται από τις προτάσεις που έχουμε δεχτεί από πόλεις του εξωτερικού, οι οποίες θέλουν να το φιλοξενήσουν» αναφέρει η γυναίκα της παρέας που, μαζί με τον Γρηγόρη Αβανίδη, χρειάστηκε να ταξιδέψει σε ευρωπαϊκές πόλεις για να δει τα σοκολατένια εργοστάσια. «Η διαφορά ανάμεσα σ’ εμάς και στους Ευρωπαίους είναι μεγάλη. Εκείνοι έχουν μια ιδέα και την εφαρμόζουν. Τέλος! Εμείς πρέπει να την προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα, αφού δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με αυτού του είδους τις δουλειές. Εδώ, η ιδέα πρέπει να προσαρμοστεί στα οικογενειακά δεδομένα, κι
αυτό γιατί όλοι θεωρούμε πως τα projects αυτά είναι καθαρά για παιδιά. Φαίνεται πως τα καταφέραμε, αφού τα παιδιά το απολαμβάνουν και οι μεγαλύτεροι έχουν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από την ξενάγηση όλα τα μυστικά της πιο γλυκιάς συνήθειας!» εξηγεί ο Γρηγόρης.

Το μεγάλο στοίχημα με την «Ονειρούπολη»

Για τη Βίκυ και τον Γρηγόρη όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν τόλμησαν να δημιουργήσουν στον τόπο καταγωγής τους (τη Δράμα) τα πρώτα θεματικά πάρκα στον ελληνικό χώρο, την «Ονειρούπολη» και το πρώτο χωριό του Αϊ-Βασίλη. «Από παιδιά αγαπούσαμε τις γιορτές και όλο αυτό το “μαγικό” περιτύλιγμα που τις συνοδεύει. Ετσι, όταν αποφασίσαμε να βάλουμε κάτω τα σχέδιά μας, σκεφτήκαμε πώς θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε την πόλη μας σε “πρωτεύουσα”των Χριστουγέννων. Τελικά, τα καταφέραμε, κι αυτό φαίνεται και σήμερα, που η Δράμα είναι ένας αγαπημένος χειμερινός προορισμός για μικρούς και μεγάλους, εξαιτίας της “Ονειρούπολης”…» λέει ο Γρηγόρης. 

Ο «Μύλος των Ξωτικών»

Ηταν το 2011, όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του ένα νέο θεματικό πάρκο, ο περίφημος «Μύλος των Ξωτικών», αυτή τη φορά στα Τρίκαλα… «Εκεί βάλαμε το μεγάλο στοίχημα, αφού θέλαμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας! Στη δουλειά μας είναι σημαντικό να καταφέρεις να συμπαρασύρεις με την ιδέα σου αρχικά μια πόλη και στη συνέχεια ένα κοινό, που ποτέ δεν ξέρεις αριθμητικά πόσο είναι. Τελικά, η “μαγεία” του “Μύλου των Ξωτικών” έκανε το θαύμα της. Κανείς μας δεν περίμενε πως την περυσινή χρονιά θα φτάναμε σχεδόν το 1.000.000 επισκέπτες σε 38 ημέρες!» καμαρώνει η Βίκυ. 

Ο κόσμος των αστεριών

Από την ίδια έμπνευση, που μοιάζει να πηγάζει από το πνεύμα των Χριστουγέννων, διακατέχεται και ο Δήμητρης Συμεωνίδης! Μετά την πετυχημένη πορεία του «Αστερόκοσμου» στη Θεσσαλονίκη το 2014, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Βίκυ Βουρνιά και τον Γρηγόρη Αβανίδη και πλέον αποτελούν όλοι μαζί τους πετυχημένους «Dreams Workers». «Θεωρώ πως έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, κι αυτό φάνηκε από την πρώτη κιόλας συνεργασία μας, στο “Εργοστάσιο Σοκολάτας” της Θεσσαλονίκης. Μας πλημμυρίζει χαρά από τη στιγμή που το σχέδιο αρχίζει να προγραμματίζεται, γίνεται μακέτα, προϋπολογισμός, οικονομικός σχεδιασμός, αναπτύσσεται και υλοποιείται. Τα έξυπνα σχέδια και ο μελετημένος προγραμματισμός είναι τελικά και αυτοχρηατοδοτούμενα! Ετσι, η αρχική ιδέα και ο πρώτο σχέδιο γίνονται ένα κερδοφόρο έργο. Εμείς αισθανόμαστε πάντα περήφανοι που η αρχική ιδέα προσφέρει δουλειά, ψυχαγωγία και εκπαίδευση» λέει.

 

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η κίνηση του Αστυνομικού σε αδέσποτο σκύλο που έγινε «viral»

Ένας αστυνομικός του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου δείχνει την αγάπη...

Πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε δύο γυναίκες που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα

Πρόστιμο 300 ευρώ δόθηκε σε δύο γυναίκες που συνόδευσαν μια φίλη...

INTRACOM DEFENSE: Εξελιγμένο σύστημα επικοινωνιών για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Κορωπί, 18Iανουαρίου 2021: Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 3,9 εκ. Ευρώ υπέγραψε με...

«Σκότωσα τη μάνα σου! Ήταν μία π…να» Πάγωσε η Κρήτη με τον φονιά

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι διωκτικές Αρχές της Κρήτης, σε...

«Δεν οδηγούσε η Φρόσω το μοιραίο τζιπ»! Στο αρχείο μπαίνει οριστικά η υπόθεση Παντελίδη

Στο αρχείο μπαίνει οριστικά η διερεύνηση του τροχαίου δυστυχήματος που κόστισε...

Άστρα και… απιστία! Ποια ζώδια ρίχνουν «κέρατο» και ποια είναι σκέτοι «βράχοι»

Είτε πιστεύει κανείς στα ζώδια είτε όχι, δεν μπορεί να αγνοήσει...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Δέσποινα Βανδή βγήκε για γυμναστική στο απόλυτο κρύο!

Η Δέσποινα Βανδή συχνά δημοσιεύει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της. Η αγαπημένη τραγουδίστρια λατρεύει την γυμναστική και την υγιεινή διατροφή για αυτό έχει καταφέρει...

Η Ναταλία Γερμανού σχολιάζει την επιλογή του Παναγιώτη Βασιλάκου ως παρουσιαστή του «Battle of the Couples»

Στην κάμερα της εκπομπής «Ευτυχείτε» μίλησε η Ναταλία Γερμανού. Η λαμπερή παρουσιάστρια, μεταξύ άλλων σχολίασε και την επιλογή του Παναγιώτη Βασιλάκου, όπου θα είναι...

Μέγκι Ντρίο: Δέχθηκα πρόταση από το Survivor για τη θέση της Κάτιας

Μετά την απρόσμενη αποχώρηση της Κάτιας Ταραμπάνκο από το «Survivor» σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ψάχνουν να βρουν την αντικαταστάτρια της. Η παραγωγή του ριάλιτι...

H Χριστίνα Ορφανίδου «πετσόκοψε» τα αδέρφια Βαρουξή για τις δηλώσεις τους (video)

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Χρήστου και του Παναγιώτη Βαρουξή, όταν ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Στην Φωλιά των Κου Κου» όπου ανέφεραν ότι συνευρέθηκαν...

Κάτια Ταραμπάνκο: «Στεναχωριέμαι που έφυγα γιατί πίστευα ότι θα αντέξω παραπάνω» (video)

Η Κάτια Ταραμπάνκο είχε ξεχωρίσει στο στίβο μάχης από το πρώτο αγώνισμα στο «Survivor». Ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες ή ίδια έχει αποχωρήσει από...