Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η dream team του παραμυθιού «μεταναστεύει»

Η εξαιρετική δουλειά των τριών φίλων που δημιούργησαν τα θεματικά πάρκα τούς κάνει περιζήτητους στο εξωτερικό

Η εξαιρετική δουλειά των τριών φίλων που δημιούργησαν τα θεματικά πάρκα τούς κάνει περιζήτητους στο εξωτερικό

Ολη η λάμψη που εκπέμπει η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, η μαγεία που συναρπάζει τα παιδιά και το glamour που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών σε τρεις ελληνικές πόλεις έχουν περάσει από τα χέρια τριών ανθρώπων!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό:Βαγγέλης Μασσιάς 

Ο Γρηγόρης Αβανίδης, η Βίκυ Βουρνιά και ο Δημήτρης Συμεωνίδης αποτελούν τους «Dreams Workers» ή την dream team του παραμυθιού!
Με πρωτοτυπία, φαντασία και μεράκι, οι τρεις φίλοι δημιούργησαν τα θεματικά πάρκα, που κάνουν θραύση στην Ελλάδα και ετοιμάζονται για… εξαγωγή! Καθένας έχει τον ρόλο του σε αυτή την επίλεκτη ομάδα, που μετέτρεψε τη Δράμα σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων με την «Ονειρούπολη», έσπασε τα ρεκόρ επισκεψιμότητας με τον «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές με το «Εργοστάσιο Σοκολάτας», που άνοιξε πρώτα στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί τώρα στην Αθήνα. Ειδικά το τελευταίο είναι το πρώτο ελληνικής καασκευής project θεματικού πάρκου, που θα ταξιδέψει σύντομα και στο εξωτερικό, αφού το διεκδικούν η Μόσχα, η Κωνσταντινούπολη, η Κύπρος και το Τελ Αβίβ. 

Tα projects 

Η Βίκυ Βουρνιά έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την αποτύπωση των εορταστικών projects, η οργάνωση είναι έργο του Γρηγόρη Αβανίδη και ο Δημήτρης Συμεωνίδης απασχολείται με τον οικονομικό σχεδιασμό τους. Ηδη βρίσκονται στη φάση αναζήτησης της επόμενης μεγάλης δέας, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! «Η “καλή ιδέα” είναι από το ίδιο υλικό που είναι φτιαγμένα τα μεγάλα όνειρα. Εχουμε μια ιδέα. Αν είναι αρκετά ρελή (σχεδόν θεότρελη), OK, ξεκινάμε!» λέει στην «Espresso» ο Γρηγόρης Αβανίδης, που φωτογραφήθηκε μαζί με τη Βίκυ Βουρνιά σε χώρους του «Εργοστασίου Σοκολάτας», στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι.

sel 4 5 f3 grigoris avanidis viky voyrnia dimitris symeonidis

«Τη στιγμή που τραβάω την πρώτη γραμμή στο σχέδιο, το όνειρό μας ξεκινά! Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα να βλέπεις εκείνο που οραματίστηκες, σχεδίασες και δούλεψες να υλοποιείται, να γίνεται πραγματικότητα. Το μυστικό; Μια ομάδα με κοινό όραμα. Και, ευτυχώς, όσοι την αποτελούμε έχουμε πολλές δόσεις και από τα δύο!» προσθέτει η Βίκυ Βουρνιά.

Οι δύο συνεργάτες είναι και φίλοι πάνω από 20 χρόνια, με αποτέλεσμα να μιλούν την ίδια «γλώσσα». Οπως αποκαλύπτουν, το «Εργοστάσιο Σοκολάτας» ήταν μια ιδέα που είχαν εδώ και χρόνια και πάντα αναζητούσαν τρόπους να το κάνουν πραγματικότητα. «Ημασταν τυχεροί, γιατί καταφέραμε όχι μόνο να συμπαρασύρουμε με αυτή την πρότασή μας τους χορηγούς μας και τους ανθρώπους της HELEXPO, που “αγκάλιασαν” την ιδέα, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και τώρα στην Αθήνα, αλλά και να συνεργαστούμε με το πιο έμπειρο προσωπικό, που δούλεψε σκληρά ώστε το όνειρο αυτό να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

 dsc 1850

Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους, και αυτό φαίνεται από τις προτάσεις που έχουμε δεχτεί από πόλεις του εξωτερικού, οι οποίες θέλουν να το φιλοξενήσουν» αναφέρει η γυναίκα της παρέας που, μαζί με τον Γρηγόρη Αβανίδη, χρειάστηκε να ταξιδέψει σε ευρωπαϊκές πόλεις για να δει τα σοκολατένια εργοστάσια. «Η διαφορά ανάμεσα σ’ εμάς και στους Ευρωπαίους είναι μεγάλη. Εκείνοι έχουν μια ιδέα και την εφαρμόζουν. Τέλος! Εμείς πρέπει να την προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα, αφού δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με αυτού του είδους τις δουλειές. Εδώ, η ιδέα πρέπει να προσαρμοστεί στα οικογενειακά δεδομένα, κι
αυτό γιατί όλοι θεωρούμε πως τα projects αυτά είναι καθαρά για παιδιά. Φαίνεται πως τα καταφέραμε, αφού τα παιδιά το απολαμβάνουν και οι μεγαλύτεροι έχουν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από την ξενάγηση όλα τα μυστικά της πιο γλυκιάς συνήθειας!» εξηγεί ο Γρηγόρης.

Το μεγάλο στοίχημα με την «Ονειρούπολη»

10724235 0

Για τη Βίκυ και τον Γρηγόρη όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν τόλμησαν να δημιουργήσουν στον τόπο καταγωγής τους (τη Δράμα) τα πρώτα θεματικά πάρκα στον ελληνικό χώρο, την «Ονειρούπολη» και το πρώτο χωριό του Αϊ-Βασίλη. «Από παιδιά αγαπούσαμε τις γιορτές και όλο αυτό το “μαγικό” περιτύλιγμα που τις συνοδεύει. Ετσι, όταν αποφασίσαμε να βάλουμε κάτω τα σχέδιά μας, σκεφτήκαμε πώς θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε την πόλη μας σε “πρωτεύουσα”των Χριστουγέννων. Τελικά, τα καταφέραμε, κι αυτό φαίνεται και σήμερα, που η Δράμα είναι ένας αγαπημένος χειμερινός προορισμός για μικρούς και μεγάλους, εξαιτίας της “Ονειρούπολης”…» λέει ο Γρηγόρης. 

Ο «Μύλος των Ξωτικών»

Ηταν το 2011, όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του ένα νέο θεματικό πάρκο, ο περίφημος «Μύλος των Ξωτικών», αυτή τη φορά στα Τρίκαλα… «Εκεί βάλαμε το μεγάλο στοίχημα, αφού θέλαμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας! Στη δουλειά μας είναι σημαντικό να καταφέρεις να συμπαρασύρεις με την ιδέα σου αρχικά μια πόλη και στη συνέχεια ένα κοινό, που ποτέ δεν ξέρεις αριθμητικά πόσο είναι. Τελικά, η “μαγεία” του “Μύλου των Ξωτικών” έκανε το θαύμα της. Κανείς μας δεν περίμενε πως την περυσινή χρονιά θα φτάναμε σχεδόν το 1.000.000 επισκέπτες σε 38 ημέρες!» καμαρώνει η Βίκυ. 

Ο κόσμος των αστεριών

14806901

Από την ίδια έμπνευση, που μοιάζει να πηγάζει από το πνεύμα των Χριστουγέννων, διακατέχεται και ο Δήμητρης Συμεωνίδης! Μετά την πετυχημένη πορεία του «Αστερόκοσμου» στη Θεσσαλονίκη το 2014, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Βίκυ Βουρνιά και τον Γρηγόρη Αβανίδη και πλέον αποτελούν όλοι μαζί τους πετυχημένους «Dreams Workers». «Θεωρώ πως έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, κι αυτό φάνηκε από την πρώτη κιόλας συνεργασία μας, στο “Εργοστάσιο Σοκολάτας” της Θεσσαλονίκης. Μας πλημμυρίζει χαρά από τη στιγμή που το σχέδιο αρχίζει να προγραμματίζεται, γίνεται μακέτα, προϋπολογισμός, οικονομικός σχεδιασμός, αναπτύσσεται και υλοποιείται. Τα έξυπνα σχέδια και ο μελετημένος προγραμματισμός είναι τελικά και αυτοχρηατοδοτούμενα! Ετσι, η αρχική ιδέα και ο πρώτο σχέδιο γίνονται ένα κερδοφόρο έργο. Εμείς αισθανόμαστε πάντα περήφανοι που η αρχική ιδέα προσφέρει δουλειά, ψυχαγωγία και εκπαίδευση» λέει.

 
weekend

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...