Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η «Καρδιά ενός άγγελου» θα γίνει τώρα και ταινία

Η ιστορία της Αναστασίας Κορινθίου βγήκε πρώτη σε διαδικτυακό διαγωνισμό και ο Στράτος Μαρκίδης μετά την επιτυχία του σίριαλ τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη

Η ιστορία της Αναστασίας Κορινθίου βγήκε πρώτη σε διαδικτυακό διαγωνισμό και ο Στράτος Μαρκίδης μετά την επιτυχία του σίριαλ τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη

«Για την καρδιά ενός αγγέλου»… τρελάθηκαν τα μηχανάκια της τηλεθέασης το 2006, όταν ξεκίνησε να προβάλλεται από τη συχνότητα του Alpha το σίριαλ του Στράτου Μαρκίδη, που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου.

Από τον
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

«Για την καρδιά ενός αγγέλου» μπήκαν φέτος στο διαδίκτυο χιλιάδες 2 186χρήστες, οι οποίοι ψήφισαν μαζικά την ιστορία που γέννησε η φαντασία της συγγραφέως από τη Ρόδο, κατατάσσοντάς την πρώτη στον μεγάλο διαδικτυακό διαγωνισμό που οργανώθηκε από την ιστοσελίδα www.news24.gr. Είκοσι πέντε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες άντλησαν την έμπνευσή τους από ιστορίες που κρύβονταν στις σελίδες λογοτεχνικών βιβλίων, τέθηκαν στην κρίση του κοινού, μια για κάθε χρόνο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η «καρδιά ενός αγγέλου» αποδείχτηκε «χρυσή» αφήνοντας πίσω της ακόμη και υπερπαραγωγές όπως «Το νησί» και τώρα ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης σε συνεργασία με τη συγγραφέα έχει στα σκαριά τη μεταφορά της ίδιας ιστορίας στη μεγάλη οθόνη!

«Οταν ξεκίνησε η ψηφοφορία, η “Καρδιά ενός αγγέλου” θεωρούνταν outsider. Μετά την πρώτη εβδομάδα, ωστόσο, άρχισε να ξεχωρίζει στη διαδικτυακή ψηφοφορία» λέει στην «Espresso» η Αναστασία Κορινθίου και συνεχίζει: «Από ένα σημείο και μετά η “Καρδιά” και “Το νησί” είχαν ξεφύγει πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες σειρές, όπως τα “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά”, η “Πρόβα νυφικού” και πολλές άλλες. Το ντέρμπι με “Το νησί” υπήρξε θρίλερ για λίγο, αλλά τελικά κέρδισε η “Καρδιά” μας». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας, η Ρόδος ζούσε για ένα διάστημα στον παλμό της διαδικτυακής ψηφοφορίας.

3 66«Σταματούσα στα φανάρια και με ρωτούσαν από τα διπλανά αυτοκίνητα “Αναστασία, πώς πάμε;” Οταν έμαθα ότι κερδίσαμε, πανηγύρισε μαζί μου όλο το νησί. Η έκφραση της χαράς ήταν σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο». Μια μέρα μετά το καλό νέο τής τηλεφώνησε ο Στράτος Μαρκίδης, ο οποίος πίστευε στη νίκη της «Καρδιάς ενός αγγέλου» από την αρχή της ψηφοφορίας. «Μου είπε “Αναστασία, τώρα πια αυτή η ιστορία πρέπει να γίνει ταινία”. Σύντομα, μάλιστα, το ανακοίνωσε επίσημα και σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη σκηνοθετική ματιά του Στράτου Μαρκίδη, ξέρει άριστα τη δουλειά του και πιστεύω ότι θα μεταφέρει την ιστορία στη σημερινή πραγματικότητα και θα την ταξιδέψει και εκτός Ελλάδος» αναφέρει η συγγραφέας. Πράγματι, ο σκηνοθέτης έχει μεγάλα σχέδια γι’ αυτό το πρότζεκτ.

Γυρίσματα

Οπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, το θέμα της εμπορίας παιδικών οργάνων που πραγματεύεται το βιβλίο εξακολουθεί να είναι επίκαιρο. «Η εμπορία παιδικών οργάνων είναι από τα χειρότερα εγκλήματα που γίνονται και πρέπει να θίγεται μέσα από την τέχνη ως φλέγον ζήτημα. Η ταινία θα γίνει με συμπαραγωγούς από το εξωτερικό και πιστεύω ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016» δήλωσε στην «Espresso» ο σκηνοθέτης. Οσο για τους συντελεστές; Δεδομένη θεωρείται, εκτός απροόπτου, η σεναριογράφος Αντα Γκουρμπάλη, η οποία είχε υπογράψει και το σενάριο της σειράς. «Για τους ηθοποιούς θα δούμε. Ισως και να προτείνω σε κάποιους που έπαιζαν και στο σίριαλ. Ο Γιώργος Νινιός, ας πούμε, ήταν εξαιρετικός και σκοπεύω να του κάνω πρόταση» αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης. Θυμίζουμε ότι πέρα από τον Γιώργο Νινιό στη σειρά του Alpha πρωταγωνιστούσαν επίσης οι Ναταλία Δραγούμη, Πασχάλης Τσαρούχας και η μικρούλα τότε Αναστασία Τσιλιμπίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...