Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία μαθαίνει πως ο Ντίνος πρόδωσε την...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Ετσι έπιασαν τον φαντομά με τις 98 ταυτότητες

Στο «καταφύγιό» του, τη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ο Βρετανός ναρκέμπορος Σάιμον Ντάτον, ένας από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς στον κόσμο

Στο «καταφύγιό» του, τη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ο Βρετανός ναρκέμπορος Σάιμον Ντάτον, ένας από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς στον κόσμο

Τα τελευταία έξι χρόνια ήταν από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς του πλανήτη ένας Βρετανός μεγαλέμπορος κοκαΐνης, αλλά κατάφερνε να ξεγλιστράει αλλάζοντας «πρόσωπο», καθώς κυκλοφορούσε με 98 διαφορετικές ταυτότητες! Ολο αυτό το διάστημα όμως χρησιμοποιούσε ως απάγκιο τη Θεσσαλονίκη, που τη θεωρούσε ασφαλή τόπο αποκλειστικά για να συναντά αγαπημένα του πρόσωπα!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Τελικά η νύμφη του Θερμαϊκού δεν ήταν και τόσο καλή κρυψώνα για τον 39χρονο φαντομά Σάιμον Ντάτον (Simon Dutton) που καταζητούνταν από το 2009 σε όλη την Ευρώπη! Το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που έπινε αμέριμνος το ουίσκι του στο μπαρ κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης όπου είχε καταλύσει, στην οδό Ολύμπου, εκτυλίχθηκαν σκηνές βγαλμένες από ταινία δράσης.

Οι αστυνομικές Αρχές είχαν διαπιστώσει ότι ήρθε στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα και την επομένη θα συναντούσε ύστερα από καιρό τη μητέρα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του που ζουν στην Αγγλία. Ο ίδιος φέρεται ότι κινούνταν μεταξύ Ισπανίας, Πορτογαλίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να κατευθύνει την οργανωμένη εγκληματική ομάδα του που πλημμύριζε τη Βρετανία με κοκαΐνη ισπανικής προέλευσης.

Ετσι οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας έστησαν με απόλυτη μυστικότητα μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση με αστυνομικούς-κομάντος, που επιλέχθηκαν ως οι πλέον κατάλληλοι για πιθανή μάχη σώμα με σώμα και ανταλλαγή πυρών! Δεν υπήρχαν περιθώρια λάθους, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ύψους 1,90 μ. και γεροδεμένος Βρετανός είναι πάντα οπλισμένος και εξαιρετικά βίαιος.

Η επέμβαση έγινε σε χρόνο ρεκόρ, τη στιγμή που ο Ντάτον καθόταν στο μπαρ του ξενοδοχείου, προφανώς θεωρώντας ότι δεν κινδύνευε να εντοπιστεί. Δεν γνώριζε ότι οι Ελληνες αστυνομικοί είχαν πληροφορηθεί πως βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη κι έτσι έπεσε στα χέρια τους χωρίς να προλάβει να αντισταθεί. Ισως και το ποτό (σκόπιμα τον είχαν αφήσει να πιει οι αστυνομικοί) να είχε κάμψει τις αντιστάσεις του! Πρόλαβε μόνο να δείξει ένα διαβατήριο, για το οποίο όμως οι αστυνομικοί ήταν βέβαιοι ότι ήταν ψεύτικο και δεν μπόρεσε να τους παραπλανήσει.

Αλλωστε ο 39χρονος φαντομάς κατάφερνε από το 2009 να ξεφεύγει από τις αστυνομικές υπηρεσίες πολλών χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιώντας 98 διαφορετικές ταυτότητες! Οποτε άλλαζε την εμφάνισή του χρησιμοποιούσε διαφορετικό δελτίο ταυτότητας ή δίπλωμα οδήγησης κι έτσι σε άλλες εμφανιζόταν με μουστάκι και γυαλιά, σε άλλες χωρίς πολλά μαλλιά και σε άλλες με περούκα, καταφέρνοντας να ξεγελά τους πάντες.

Ο καταζητούμενος Βρετανός είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι, όταν έκανε διακοπές με τα παιδιά του, χωρίς τη μητέρα τους, από την οποία έχει χωρίσει. Χθες το πρωί, την ώρα που βρισκόταν στο γραφείο του εισαγγελέα μελετώντας τον φάκελο με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, έφτασαν στη συμπρωτεύουσα η μητέρα του και τα παιδιά του.

Στο top 10 «κακοποιών» από το 2009

Μόλις οι βρετανικές Αρχές ενημερώθηκαν για τη σύλληψη του Σάιμον Ντάτον, τα τηλέφωνα της ΕΛ.ΑΣ. «έσπασαν» από τους αστυνομικούς που χρόνια τώρα τον αναζητούσαν και ήθελαν να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο που απαιτείται ώσπου να εκδοθεί στην Αγγλία. Ο 39χρονος βρίσκεται στη λίστα των Αρχών της Βρετανίας με τους 10 πιο καταζητούμενους κακοποιούς, ενώ τα αρχεία της εθνικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος της χώρας του προειδοποιούν χαρακτηριστικά ότι είναι επικίνδυνος και εξαιρετικά βίαιος.

Το όνομά του φιγούραρε στο top 10 από το 2009, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε ηγετικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση η οποία διοχέτευε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Ισπανία στη βορειοδυτική Αγγλία. Τα στοιχεία του έγιναν γνωστά όταν εντοπίστηκε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας και συσκευασίας ναρκωτικών στο Μάντσεστερ, όπου κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης αξίας 1.600.000 λιρών Αγγλίας! Σε εκείνη την επιχείρηση συνελήφθησαν 17 άτομα, τα οποία καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν συνολικά τα 170 χρόνια.

weekend


{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...