Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

4χρονη «έσβησε» σε επέμβαση ρουτίνας!

Είχε εισαχθεί στο Βενιζέλειο για κρεατάκια. Σε κατάσταση σοκ οι γονείς, που αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων

Είχε εισαχθεί στο Βενιζέλειο για κρεατάκια. Σε κατάσταση σοκ οι γονείς, που αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων

Μια επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια, η οποία θα διαρκούσε μόνο λίγα λεπτά, κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία, που βύθισε στο πένθος την οικογένεια ενός τετράχρονου κοριτσιού και όλο το Λασίθι. Η άτυχη Μελίνα άφησε την τελευταία πνοή της είτε από κάποια επιπλοκή είτε από ιατρικό λάθος!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Η μικρούλα από τη Νεάπολη (το ένα από τα δίδυμα κοριτσάκια της οικογένειας) εισήχθη την Κυριακή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για τον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο, που θα της επέτρεπε να κάνει την επέμβαση. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί τηςa 63 Δευτέρας και το κορίτσι μπήκε στο χειρουργείο για αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στα αυτιά, με ολική νάρκωση. Κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. «Η κορούλα μου μπήκε στο νοσοκομείο για την απλή επέμβαση για κρεατάκια και παρακέντηση στα αυτιά, και μου την έφεραν νεκρή. Δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας ούτε γνωρίζαμε αν είχε αλλεργία σε κάτι. Θέλω να μάθω γιατί έχασα το παιδί μου!» φώναζε ανάμεσα στα αναφιλητά του ο συντετριμμένος πατέρας Μάνος Παρασκάκης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου, ωτορινολαρυγγολόγο Ευθύμιο Καρακώστα, το άτυχο κοριτσάκι παρουσίασε επιπλοκές μετά την επέμβαση. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το αγγελούδι και το μετέφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου όμως ξεψύχησε στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Εβλεπα να μπαινοβγαίνουν στην Εντατική τρέχοντας και, όταν βγήκαν, μου είπαν ότι παρουσιάστηκε επιπλοκή, όταν πήγαν να την ξυπνήσουν. Παρουσίασε δύσπνοια, που δεν ξέρω πού οφείλεται. Δεν είχε ούτε μια απλή αλλεργία. Το παιδάκι, τεσσάρων χρονών, υγιέστατο, ζωηρότατο, δεν μπορούσε να ξυπνήσει από τη νάρκωση. Εδώ οι εγχειρήσεις καρδιάς είναι πλέον πολύ απλές, πόσο μάλλον μια επέμβαση για κρεατάκια να στείλει το παιδί μου παγωμένο στο νεκροτομείο!

Η νεκροτομή

Δεν ξέρω, δεν είμαι γιατρός, δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν ευθέως. Θέλω, όμως, να μάθω γιατί το παιδί μου πέθανε από μια εγχείρηση που διήρκεσε ένα τέταρτο, κατά τα λεγόμενα των γιατρών» είπε ο πατέρας και μαζί με τη σύζυγό του Δήμητρα υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και όρισαν ειδικό πραγματογνώμονα την ιατροδικαστή Ελπίδα Σπανουδάκη.

Η νεκροτομή που θα δείξει αν η άτυχη Μελίνα έπαθε σπάνια επιπλοκή ή έπεσε θύμα ιατρικού λάθους άρχισε αργά χθες. Αν δεν προκύψουν ευρήματα, για να βγάλουν ασφαλές συμπέρασμα οι ιατροδικαστές θα περιμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία, ωστόσο, καθυστερούν. «Η ιατροδικαστής της οικογένειας θα στείλει και στην Αθήνα τα στοιχεία της νεκροτομής. Θα χρειαστούν λίγες ήμερες ώσπου να βγουν τα αποτελέσματα» είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Δαμανάκης. Μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους, οι συντετριμμένοι γονείς αντιμετωπίζουν με μεγάλη προσοχή τη δίδυμη αδελφούλα της Μελίνας, που μένει σε συγγενικά πρόσωπα.

Δακρυσμένη Πρωτοχρονιά στο Λασίθι για τη Μελίνα

Ο απρόσμενος θάνατος της 4χρονης Μελίνας έντυσε στα μαύρα τη Νεάπολη Λασιθίου, που θα περάσει δακρυσμένη Πρωτοχρονιά. Ως ένδειξη πένθους αποφασίστηκε να ακυρωθούν οι χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνονταν στη Νεάπολη, αφού η τοπική κοινωνία, που γνώριζε καλά και εκτιμούσε την οικογένεια Παρασκάκη, συμπάσχει στο πένθος της και δεν είναι σε θέση να γιορτάσει. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ηρακλείου, που θα έδινε το «παρών» στη Νεάπολη, αποφασίστηκε να μην πάει, λόγω του χαμού της άτυχης μικρούλας. Το αγγελούδι, που μαζί με τη δίδυμη αδελφούλα του είχαν δώσει χαρά στους γονείς τους με τη γέννησή τους πριν από τέσσερα χρόνια, έφυγε πρόωρα από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς, τους συγγενείς του και ολόκληρο το Λασίθι. Το τελευταίο «αντίο» στο αγαπημένο κοριτσάκι τους, που έζησε για πολύ λίγο κοντά τους, θα πουν οι δικοί του άνθρωποι στις 12 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο της Νεάπολης.


weekend

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...