Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας για τη Μελίνα

Αβάστακτος πόνος και αναπάντητα «γιατί» στην κηδεία του τετράχρονου κοριτσιού. Οι συγγενείς μοίρασαν λευκές μπομπονιέρες για το αγγελούδι τους

Αβάστακτος πόνος και αναπάντητα «γιατί» στην κηδεία του τετράχρονου κοριτσιού. Οι συγγενείς μοίρασαν λευκές μπομπονιέρες για το αγγελούδι τους

Ελειπε ένας άγγελος από τον ουρανό και ο Θεός πήρε κοντά του τη μικρή Μελίνα. Περίπου με αυτά τα λόγια προσπαθούσαν συγγενείς και φίλοι να παρηγορήσουν τους γονείς του τετράχρονου κοριτσιού, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ντυμένοι στα λευκά -όπως ορίζει το τοπικό έθιμο για εκείνους που συνοδεύουν νέους στην τελευταία τους κατοικία-, ο Μάνος και η Δήμητρα Παρασκάκη μπήκαν υποβασταζόμενοι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νέαπολη Λασιθίου για να πουν το τελευταίο «αντίο» στην αδικοχαμένη κορούλα τους που ήταν ντυμένη με λευκό νυφικό.

f1 18

H εξόδιος ακολουθία

Ούτε οι ίδιοι ούτε οι υπόλοιποι στενοί συγγενείς μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα ξανασφίξουν στην αγκαλιά τους το αγγελούδι τους. Η δίδυμη αδελφή της, Ελλη-Χριστίνα, έμεινε στο σπίτι με συγγενείς, προφυλαγμένη όσο γίνεται από τον θρήνο της οικογένειάς της.f6 copy 0

Στην εξόδιο ακολουθία, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Πλήθος κόσμου από όλη την Κρήτη έδωσε το «παρών» στην κηδεία της Μελίνας, ενώ η εκκλησία μέσα κι έξω ήταν στολισμένη με άσπρα και ροζ τούλια, για να θυμίζει γάμο. Στο τέλος μοιράστηκαν λευκές μπομπονιέρες.

Προσευχές

«Καλό ταξίδι, μικρέ μας άγγελε» ψιθύριζαν οι εκατοντάδες πολίτες που συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία το κοριτσάκι, ο θάνατος του οποίου έχει συγκλονίσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Ελλάδα.

«Δεν χρειάζονται ευχές για αυτό το αθώο πλάσμα, γιατί έφυγε σαν άγγελος. Μόνο για τους γονείς χρειάζονται ευχές και προσευχές, για να αντέξουν τόση λύπη» είπε μεταξύ άλλων ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τίτος Παμπακάκης.

Τα «γιατί» της οικογένειας είναι αμέτρητα και (για την ώρα) μένουν αναπάντητα. Η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα δεν οδήγησε σε ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία του θανάτου και απαντήσεις θα δώσουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που θα βγουν στα μέσα Ιανουαρίου.

Μέσα στον αβάσταχτο πόνο του, ο πατέρας εξέφρασε τον φόβο ότι δεν θα μάθει ποτέ την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στην κόρη του και έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζωή: «Ηταν ένα υγιές παιδί, μέσα στη χαρά την παιδιάστικη, πολύ ζωηρό. Ελπίζω να μάθω την αλήθεια, γιατί φοβάμαι πολύ ότι στην Ελλάδα τού σήμερα δεν θα τη μάθω. Δεν υπάρχει διαφάνεια – φαίνεται στην καθημερινότητα. Θέλω να μάθω τι έγινε και πώς, ώστε να μη χαθεί κανένα άλλο παιδί τόσο άδικα». Η μικρή Μελίνα «έφυγε» τα ξημερώματα της Τρίτης, ύστερα από επέμβαση για κρεατάκια και παρακέντηση στα αυτιά, ενώ είχε περάσει από προεγχειρητικό έλεγχο που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

f4 24

Η ανακοίνωση του «Βενιζέλειου» με το χρονικό του θανάτου της

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του «Βενιζέλειου», το άτυχο αγγελούδι πάλεψε επί 22 ώρες για να κρατηθεί στη ζωή: «Η ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στο “Βενιζέλειο”, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στις 8 π.μ. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών, και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια, πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχοσπασμό, και για τον λόγο αυτόν εκρίθη απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της.

Η μεταφορά στη ΜΕΘ

Εγινε προσπάθεια από ομάδα αναισθησιολόγων, καρδιολόγων και εντατικολόγων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εκρίθη αναγκαία η μεταφορά του νηπίου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες της καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης. Οι προσπάθειες αυτές φάνηκε προσωρινά ότι απέδωσαν, διότι η ασθενής βελτιώθηκε, με αποκατάσταση καλής αρτηριακής πίεσης και οξυγόνωσης του αίματος. Δυστυχώς, η βελτίωση ήταν παροδική και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα 03.30 της 29ης/12) παρουσίασε αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης και ακολούθως βραδυκαρδία – ασυστολία. Εγινε άμεση έναρξη της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για περίπου δύο ώρες, αλλά δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...