Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Ευέλικτη γκαρνταρόμπα για το νέο έτος

Τι πρέπει να έχει η ντουλάπα κάθε γυναίκας για να μην πελαγώνει, όταν χρειαστεί να ντυθεί για μια σημαντική μέρα

Τι πρέπει να έχει η ντουλάπα κάθε γυναίκας για να μην πελαγώνει, όταν χρειαστεί να ντυθεί για μια σημαντική μέρα

Ηρθε η ώρα των σοβαρών αποφάσεων για τη νέα χρονιά. Μια καλή απόφαση είναι είναι να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη το 2016 σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στο στιλιστικό.

Τι θα λέγατε, λοιπόν, να μη φτάσετε τη νέα χρονιά πάλι στο σημείο να γκρινιάξετε ότι δεν έχετε τίποτα να φορέσετε; Καταστρώστε την επιχείρηση «ευέλικτη γκαρνταρόμπα» ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών και δεν θα ξανακοιτάξετε τη ντουλάπα με απελπισία, όταν χρειαστεί να ντυθείτε για μια σημαντική μέρα στο γραφείο ή ακόμα και για έναν γάμο.

Εν αρχή ην η εγκράτεια. Αντί με το που σας καλούν σ’ ένα πάρτι να τρέχετε στο πλησιέστερο κατάστημα για να πάρετε ένα φόρεμα που θα βάλετε εκείνη τη μόνη φορά, μετρήστε ως το 10 και σκεφτείτε τι φορούσατε την τελευταία φορά που νιώθατε όμορφα σε έξοδο σας. «Στην ιδανική σύγχρονη γκαρνταρόμπα δεν χρειάζεται να έχεις τεράστια συλλογή από σπάνια φορεμένα κομμάτια, αλλά να απαρτίζεται από προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια που λατρεύεις. Η ουσία είναι να συνδυάζεις το λειτουργικό με τις πολυτελείς υφές και τις ελκυστικές λεπτομέρειες» συμβουλεύει η σχεδιάστρια Anna Valentine. Επίσης, ζούμε στην εποχή όπου ο όρος dress code ακολουθείται αρκετά χαλαρά.

Παντελόνι στιλ καμουφλάζ σε χορό; Γιατί όχι, αν είναι από ωραίο ύφασμα και συνδυάζεται με σέξι παπούτσι και λαμπερά αξεσουάρ; Ακόμη μία καλή προσέγγιση του ζητήματος γκαρνταρόμπα είναι να επενδύσετε σ’ ένα εντυπωσιακό κομμάτι. Πορτοκαλί σατέν φόρεμα σε απλή γραμμή: Μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και στο κάτω κάτω το πορτοκαλί είναι το νέο… μαύρο. Μια που είπαμε για το μαύρο, το απόλυτα ουδέτερο χρώμα, είναι ευκαιρία να τονίσουμε την πρακτικότητα των «ενδιάμεσων αποχρώσεων», όπως το γαλαζοπράσινο, το χακί και τα σταχτί παστέλ, που συνδυάζονται με μεγάλη γκάμα άλλων χρωμάτων και μπορούν να φορεθούν πρωί βράδυ. Η μονοχρωμία, πάντως, δεν είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα ευέλικτη γκαρνταρόμπα. Μια φούστα με έντονα μοτίβα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με αυτό που θα φορεθεί από πάνω.

Στολίδια

Τα κομμάτια που καθιστούν μια εμφάνιση ξεχωριστή και ιδιαίτερη καλό είναι να μπορούν να αποσπαστούν εύκολα. Καμία γυναίκα δεν απολαμβάνει να παλεύει να καθίσει σε μια φούστα ή σε ένα παντελόνι που είναι γεμάτο απλικαρισμένα στολίδια. Αντίθετα, όταν αυτά βρίσκονται πάνω σ’ ένα σακάκι ή, ακόμα καλύτερα, είναι αφαιρούμενα, μπορούν να αυξομειωθούν ανάλογα με τη διάθεση και την περίσταση. Λεπτομέρειες, όπως τα κουμπιά με κοσμήματα, πάνω σε μια κατά τα άλλα απλή απλούστατη ζακέτα κάνουν το κομμάτι πασπαρτού.

Το ίδιο είναι και ένα παντελόνι με βελούδινες λεπτομέρειες στις τσέπες ή με ένα εμφανές χρυσαφί φερμουάρ ή το πουλόβερ με κρυσταλλάκια. Η λογική σε όλα τα παραπάνω είναι ότι μπορούν να κάνουν πολλούς συνδυασμούς μεταξύ τους, καθένα ξεχωριστά έχει κάτι να πει και μπορεί να φορεθεί πολλές διαφορετικές ώρες. Είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα της εμφάνισης θα είναι μακράν πιο σικ από εκείνο των γυναικών που πέφτουν στην παγίδα «αγοράζω παγέτα για να πάω στον χορό» και θα αναδεικνύει πιο ειλικρινά και πιο απολαυστικά τον χαρακτήρα σας. Γιατί η άνεση που προσφέρουν τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε συχνά είναι αυτή που επιτρέπει στη θηλυκότητα να εκφραστεί απολαυστικά.

weekend

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...