Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Καλπάζει ο Ολυμπιακός, επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ

ΜΕ «16×16» ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» (3-1 ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ) – ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΥΣ» ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ (3-0 ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ) – ΑΝΑΒΛHΘΗΚΑΝ ΤΑ ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Β. ΜΕΛΕΚΟΓΛΟΥ – ΗΛ. ΖΥΜΑΤΟΥΡΑΣ

Στο πρώτο ματς του 2016 το «τρένο» του Ολυμπιακού έκανε το «16×16» στη Σούπερ Λίγκα! Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν και από τη Νέα Σμύρνη, νικώντας 3-1 τον Πανιώνιο, και διατήρησαν τη διαφορά τους από τη 2η ΑΕΚ στους 18 βαθμούς. Νικηφόρα μπήκε στη νέα χρονιά και η ΑΕΚ, που έκανε καλή εμφάνιση στην έδρα του Πλατανιά και επικράτησε με 3-0. Εντυπωσιακός ο Αστέρας Τρίπολης «διέλυσε» τον Πανθρακικό (4-0), με «σούπερ» παίκτη τον Βέλλιο, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, ο Ηρακλής έκανε… περίπατο με την Καλλονή (3-0), εύκολα κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα τη Βέροια (2-0).

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ: Πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (1-3) πέρασε από τη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν επηρεασμένοι από τη διακοπή και, χάρη σε κάποια ξεσπάσματα στο β’ ημίχρονο, πήραν το «τρίποντο». Με τη νίκη αυτή, οι νταμπλούχοι ισοφάρισαν το ρεκόρ των 16 συνεχόμενων νικών που είχε πετύχει κατά τη διάρκεια της σεζόν 2005-2006 με τον Νορβηγό κόουτς Τροντ Σόλιντ στον πάγκο η ομάδα του Πειραιά. Το σκορ άνοιξε στο 56’ ο «Τσόρι» Ντομίνγκες, ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Φορτούνη, με τους Νεοσμυρνιώτες να «απαντούν» με κεφαλιά του Ρισβάνη, που έπιασε στον… ύπνο την πειραιώτικη άμυνα. Οι παίκτες του Σίλβα πήραν εκ νέου προβάδισμα με κοντινή προβολή του νεοεισελθόντα Πάρντο, σε μια φάση που ξεκίνησε από λανθασμένο κόρνερ, ενώ ο Κολομβιανός έδωσε την ασίστ στον Ιντέγιε, ο οποίος, με όμορφο πλασέ στην κίνηση, διαμόρφωσε το 3-1. «Ηταν δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε ικανοποιημένοι όμως για τη δίκαιη νίκη μας» σημείωσε ο κόουτς του Ολυμπιακού, Σίλβα, ενώ ο τεχνικός του Πανιωνίου, Ουζουνίδης, είπε: «Σταθήκαμε καλά. Θέλαμε να ήμασταν πιο επικίνδυνοι επιθετικά. Είναι αλήθεια ότι “ψαχνόμαστε” για το πώς θα καλύψουμε το κενό του Μπουμάλ».

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΝΩΡΙΣ: Φουλ της αποτελεσματικότητας για την ΑΕΚ, η οποία έβαλε την μπάλα κάτω, την «έκρυψε» από τους παίκτες του Πλατανιά, και «καθάρισε» από το α’ ημίχρονο το ματς με τον Πλατανιά, με το 3-0 να οφείλεται και στο ότι ο «Δικέφαλος» δεν σπατάλησε τις ευκαιρίες του. Πριν αρχίσει το ματς, ο Γκουστάβο Πογιέτ αναγκάστηκε να αφήσει εκτός αποστολής τον Ντιέγκο Μπουονανότε λόγω αδιαθεσίας, αλλά η αρχική ανησυχία έδωσε τη θέση της στη σιγουριά. Δύο κλεψίματα στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετά προκειμένου η «Ενωση» να σκοράρει ισάριθμες φορές στο πρώτο ημίωρο, με τους Αραβίδη, Βάργκας να σερβίρουν και τον Ελντερ Μπαρμπόσα να πετυχαίνει δύο γκολ. Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί και μέσω των αλλαγών, αλλά έχασαν μία καλή ευκαιρία για το 1-2, και, αφού δεν μείωσαν, το πλήρωσαν με το 0-3 του Τζιμπούρ στο 81’. Ο Αλγερινός είχε βρει δίχτυα και στο 74’, αλλά ο βοηθός διαιτητή Λάμπρου «είδε» οφσάιντ σε μια πεντακάθαρη φάση.

ΣΟΥΠΕΡ ΒΕΛΛΙΟΣ: Με τον Απόστολο Βέλλιο να… ντύνεται Aγιος Βασίλης και να μοιράζει τα «δώρα» του σημειώνοντας χατ τρικ, ο Ηρακλής νίκησε 3-0 την Καλλονή στο «Καυτανζόγλειο» και έκανε ιδανικό ποδαρικό στο 2016. Στα 9 γκολ πλέον ο Βέλλιος στο πρωτάθλημα, κακή η Καλλονή στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο της. Στο 15’, έπειτα από σέντρα του Πασά, ο Βέλλιος, με κοντινή προβολή, έκανε το 1-0, στο 43’ έστειλε στην άλλη γωνία τον Χογκ, σε εκτέλεση πέναλτι που είχε χρεωθεί ο Κρολ για χέρι, και στο 70’, φεύγοντας στον κενό χώρο με πλασέ, έκανε όμορφα και απλά το 3-0. Λίγα λεπτά μετά, ο τεχνικός του, Νίκος Παπαδόπουλος, τον αντικατέστησε, με τον Βέλλιο να γνωρίζει την αποθέωση από τους λίγους φίλους του Ηρακλή που αψήφισαν το κρύο και βρέθηκαν στο «Καυτανζόγλειο». «Μία πολύ σημαντική νίκη μετά από ένα κακό αποτέλεσμα στο Αγρίνιο. Μας δίνει ηρεμία. » σχολίασε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

«ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ»: Η ατάκα του Στάικου Βεργέτη στη συνέντευξη Τύπου πως «είχαμε διάθεση και το αποδείξαμε» αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης του Αστέρα με τον Πανθρακικό στην Τρίπολη, όπου οι Αρκάδες «φιλοδώρησαν» με τέσσερα τέρματα (4-0) την ομάδα της Κομοτηνής. Ο Αστέρας ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Απειλήθηκε μόνο στο τέλος από τον αντίπαλό του, όταν τα πάντα είχαν κριθεί, και πανηγύρισε δίκαια τη νίκη στην έναρξη του β’ γύρου της Σούπερ Λίγκας. Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στο ματς. Απείλησαν στο 13’ με τον Λανθαρότε και στο 29’ με τον Λούι, για να έρθει στο 41’ ο Γιάννου να γράψει το 1-0 με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ. Στο β’ μέρος, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Αστέρας παρέμεινε αφεντικό και «καθάρισε» το ματς. Στο 63’ ο Ιγκλέσιας εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην περιοχή του Πανθρακικού και, με σουτ, έκανε το 2-0, για να έρθει στη συνέχεια ο Γιάννου στο 73’ και ο Φούντας με σουτ-κεραυνό στο 77’, να διαμορφώσουν το τελικό 4-0.

«ΕΣΠΑΣΕ» ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ: Στην πρώτη της εκτός έδρας ήττα υποχρέωσε τη Βέροια ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κέρδισε προχθές 2-0 στους «Ζωσιμάδες». Ετσι, οι Ηπειρώτες έφτασαν τους 21 βαθμούς και παρέμειναν σε επαφή με την πρώτη πεντάδα, ενώ η «βασίλισσα του Βορρά» παρέμεινε στους 18 βαθμούς. Παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, η αναμέτρηση είχε αρκετές φάσεις για γκολ και από τις δύο πλευρές. Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ με όμορφο σουτ του Μανιά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 10’, χάνοντας στο δεύτερο ημίχρονο τρεις μεγάλες ευκαιρίες (από το 63’ μέχρι το 66’), ωστόσο ο Τζημόπουλος, με κεφαλιά στο 84ο λεπτό, «κλείδωσε» το τρίποντο για τους γηπεδούχους. Δύο λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για την ομάδα της Ημαθίας (που θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει με τους Κόλα, Μαγέφσκι, Ναζλίδη στο τελευταίο δεκάλεπτο) ο Γιαννούλης. Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ανόβερου φέρεται να βρίσκεται ο Μανιάς.

ΧΙΟΝΙ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ: Ο αγωνιστικός χώρος στα Πηγάδια της Ξάνθης ήταν ιδανικός για… χιονοπόλεμο, αλλά όχι για ποδόσφαιρο, και έτσι ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τη θρακική ομάδα δεν ξεκίνησε ποτέ. Η συνεχής χιονόπτωση στην πόλη της Ξάνθης, αλλά και σε όλη τη Θράκη, έντυσαν από νωρίς στα λευκά το γήπεδο των ακριτών, και, μοιραία, ο διαιτητής Παπαπέτρου αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης, χωρίς να μπορέσουν οι δυο ομάδες να κάνουν… ποδαρικό στο 2016. Οι ποδοσφαιριστές, ως όφειλαν, έδωσαν το «παρών» στο… κατάλευκο γήπεδο, με τους ανθρώπους των δύο ομάδων να συμφωνούν στο γεγονός πως το παιχνίδι με εκείνες τις καιρικές συνθήκες δεν ήταν δυνατόν να ξεκινούσε, μια και υπήρχε χιόνι σε κάθε γωνιά του αγωνιστικού χώρου. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, και πλέον η Σούπερ Λίγκα θα κληθεί να αποφασίσει πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας, αφού αυτός δεν μπορεί να γίνει ούτε σήμερα, από τη στιγμή που την Τετάρτη υπάρχει προγραμματισμένο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος με την Καλλονή. Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του είναι η 20ή Ιανουαρίου. «Οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να μπορούν να παίξουν αύριο κιόλας, και να είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Αλλιώς δεν θα πάρουμε κανέναν» δήλωσε χθες ο Νίκος Βεζυρτζής για το «ναυάγιο» της μεταγραφής Γκαλίτσιου στον ΠΑΟΚ.

ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ: Οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωναν τα πάντα στο πέρασμά τους ήταν η κύρια αιτία της αναβολής του αγώνα στο γήπεδο του Λεβαδειακού. Ομπρέλες έσπαγαν, πινακίδες έφευγαν από τη θέση τους, οι τεχνικοί της τηλεόρασης με μεγάλη δυσκολία προσπαθούσαν να κρατήσουν σταθερές τις κάμερές τους, ενώ ούτε η μπάλα ήταν δυνατό να μείνει σε ένα σημείο έστω για κάποια δευτερόλεπτα! Η πολύ δυνατή βροχόπτωση, παράλληλα, που προηγήθηκε της προγραμματισμένης ώρας έναρξης του ματς, είχε κάνει ιδιαίτερα βαρύ τον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής Γιαννης Δελφάκης, αφού αρχικά έκανε τον απαραίτητο έλεγχο, προχώρησε στην αναβολή του ματς (γύρω στις 17.30), κάτι που αποτελούσε και επιθυμία των ανθρώπων τόσο του Λεβαδειακού, όσο και του Ατρομήτου, αφού υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Νέο «μήνυμα» έστειλε στον Φινμπόγκασον ο Μάρκο Σίλβα

Ενα ακόμη «μήνυμα» στον Αλφρεντ Φινμπόγκασον έστειλε κατά τη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού με τον Πανιώνιο ο Μάρκο Σίλβα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Ισλανδό φορ, παρότι έψαχνε εναγωνίως τρόπο να διασπάσει την αμυντική λειτουργία των Νεοσμυρνιωτών, δείχνοντας πως δεν χωράει στα πλάνα του.

Και όλα αυτά λίγες ώρες αφότου είχε διαρρεύσει από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή ότι θέλει να παλέψει για να κερδίσει μία φανέλα βασικού στην ομάδα του Πειραιά. Εκτός αποστολής είχε μείνει ο Ερνάνι, δείγμα τού ότι αποτελεί ξένο σώμα από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Για την απόκτησή του ενδιαφέρεται η Λα Κορούνια.

Στο μεταξύ, «όχι» σε πρόταση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί είπαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ο παίκτης κοστολογείται από τους Πειραιώτες περισσότερα από 10.000.000 ευρώ.

Ο Ρουμάνος εξτρέμ Ενάκε στο στόχαστρο της «Ενωσης» 

Η ΑΕΚ μπήκε ιδανικά στο 2016, με το άνετο εκτός έδρας 3-0 επί του Πλατανιά, την ώρα που το… σαφάρι για την απόκτηση φορ και ακραίου μεσοεπιθετικού καλά κρατεί. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει… ενεργοποιήσει τις επαφές του (και) στα Βαλκάνια, με τον Γκάμπριελ Ενάκε να βρίσκεται στο στόχαστρο. Ο 25χρονος εξτρέμ της ρουμανικής Αστρα έχει περισότερες από 150 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, ενώ την τελευταία τριετία έπαιξε και σε 23 διεθνή ματς (Γιουρόπα Λιγκ). Είναι γρήγορος και διαθέτει δημιουργικά χαρίσματα, στοιχεία που ζητάει ο Γκουστάβο Πογιέτ. Το ενδιαφέρον για τον Ενάκε είναι δεδομένο, και αναμένονται εξελίξεις. Εν τω μεταξύ, ο μάνατζερ του Γιάκομπ Γιόχανσον, Στέφαν Σελάκοβιτς, δήλωσε σε μέσο της Σουηδίας ότι ο πελάτης του απολαμβάνει την παρουσία του στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» έχουν απορρίψει μέχρι στιγμής τέσσερις προτάσεις για τον Σκανδιναβό μέσο.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...