Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Και η Ρεντγκρέιβ ήρθε για τους πρόσφυγες

Με Ντενίση και Δουκάκη θα πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική μεταφορά της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Με Ντενίση και Δουκάκη θα πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική μεταφορά της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Το εγκώμιο της Ελλάδας για τη βοήθειά της στους πρόσφυγες έπλεξε η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία ήρθε στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί με δική της επιθυμία τα Κέντρα Φιλοξενίας στον Ελαιώνα και στο Ελληνικό, για να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης.

Η βραβευμένη με Οσκαρ, Emmy, Χρυσή Σφαίρα και άλλες σημαντικές διακρίσεις σταρ ζήτησε να σταθούν και άλλα κράτη στο πλευρό της Ελλάδας. «Ο ελληνικός λαός, παρά τα προβλήματά του, δείχνει στον κόσμο πώς είναι να είσαι άνθρωπος. Δείχνει στον κόσμο πώς είναι να προσπαθείς να σώσεις τους συνανθρώπους σου.

11 25

Ευχαριστώ προσωπικά όλους όσοι βοηθούν τους πρόσφυγες από όλο τον κόσμο» είπε συγκινημένη η αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF μετά την ξενάγησή της στους χώρους του Ελαιώνα. Μάλιστα, ζητώντας να βοηθήσουν και άλλες χώρες στην επίλυση του προβλήματος, αποκάλυψε ότι ήταν και η ίδια μεταξύ των Εβραίων προσφύγων στους οποίους (όπως σχολίασε) η Βρετανία δεν έδωσε ποτέ βοήθεια.

4 33

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει μόνη της αυτό το πρόβλημα και όμως μας δίνει το πιο σημαντικό μάθημα από όλα. Το μάθημα της ανθρωπιάς» εξήγησε η αγαπημένη σταρ.

16117065

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία συνοδευόταν από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και την ηθοποιό Μιμή Ντενίση, ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για όσα κάνει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες και μίλησε με συγκινητικά λόγια και για όσους εθελοντές και εργαζομένους ανθρωπιστικών οργανώσεων βοηθούν τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα και στο Ελληνικό.
Χθες το απόγευμα, η δημοφιλής ηθοποιός παρακολούθησε από κοντά την πετυχημένη παράσταση της Μίμης Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η υπόθεση του έργου την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι το πρώτο μεγάλο προσφυγικό ζήτημα της σύγχρονης εποχής αφορούσε τους Ελληνες.

12 4
Οπως αποκάλυψε η Μιμή Ντενίση, η ίδια μαζί με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ και την Ολυμπία Δουκάκη θα αποτελέσουν το καστ ενός μεγαλεπήβολου τηλεοπτικού σίριαλ επτά επεισοδίων, το οποίο ετοιμάζουν η Ελληνίδα ηθοποιός και ο συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν. Το σίριαλ θα αποτελέσει την τηλεοπτική μεταφορά της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την παραγωγή θα αναλάβουν ευρωπαϊκές εταιρίες – ανάμεσά τους και κάποια ελληνική.

Οσο για την πληροφορία ότι θα είναι συμπαραγωγός και το αμερικανικό HBO, η κυρία Ντενίση εξήγησε ότι θέλει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική στο θέμα των δικαιωμάτων. Αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι σε Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή, ίσως και στα τουρκικά παράλια, ενώ θα συμμετάσχουν και άλλα γνωστά διεθνή ονόματα, τα οποία η κυρία Ντενίση δεν θέλει ακόμα να αποκαλύψει.

Η συγκλονιστική εμπειρία της τρανσέξουαλ Πάολας

ss 38

Στη Λέσβο βρέθηκε και η Πάολα Ρεβενιώτη, για να βοηθήσει στις προσπάθειες που κάνουν φορείς και απλοί άνθρωποι ώστε να βγουν στη στεριά σώοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι καταφθάνουν με τις βάρκες.
Μέσω της σελίδας της στο facebook, η γνωστή τρανσέξουαλ περιγράφει τα όσα έζησε και αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό της. «Πριν από λίγο γύρισα από τις 3.30 τα ξημερώματα, άυπνη σχεδόν τρεις ημέρες. Και εκεί που έπινα στη Σκάλα Συκαμιάς ένα ζεστό τσάι μέσα στη βροχή και το τρομερό κρύο, σε μια θάλασσα που δεν έδειχνε τίποτα, ξαφνικά παντού βάρκες. Δεν μπόρεσα να μην κλάψω. Με δυσκολία κράταγα τη φωτογραφική μηχανή, ενώ η Ελπινίκη -φανερά σοκαρισμένη- κατέγραφε με την κάμερα. Για μια στιγμή βουτηγμένη και εγώ στη θάλασσα βρέθηκα με ένα μωρό στην αγκαλιά, που μου έδωσε ένας διασώστης να κρατήσω μέχρι να έρθουν οι γονείς του. Φώναζε “μαμά”. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα. Θα γυρίσω στην Αθήνα εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Είμαι τρομερά σοκαρισμένη με την τραγωδία αυτή» έγραψε.


 esr 0401 015 cmyk 0

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...