Οι γονείς της μικρής Μελίνας ζητούν να διαταχθεί άμεσα ΕΔΕ

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα της οικογένειας Παρασκάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας σε επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα της οικογένειας Παρασκάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας σε επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια. Οι γονείς ζητούν να μάθουν την αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες, ενώ το υπουργείο Υγείας απαντά με ανακοινώσεις εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων στο τέλος της εβδομάδας!

Οι γονείς ζητούν να διαταχθεί άμεσα ΕΔΕ, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες το κορίτσι «έσβησε» στο ΠΑΓΝΗ, όπου μεταφέρθηκε μετά την επέμβαση στο Βενιζέλειο. «Γιατί δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για ένα τόσο σημαντικό θέμα;» διερωτάται μιλώντας στην «Espresso» ο πατέρας Μάνος Παρασκάκης και διαψεύδει ότι οι γιατροί του είπαν ότι η κορούλα του ξύπνησε μετά την επέμβαση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βενιζέλειου. «Η επέμβαση ολοκληρώθηκε μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε βρογχόσπασμο» αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Ομως ο ίδιος λέει: «Περίπου δυόμισι ώρες από τη στιγμή που μπήκε το παιδί στο χειρουργείο, ήρθε ο χειρουργός με έναν άλλο και μου λέει επί λέξει: “Η εγχείρηση διήρκεσε 15 λεπτά και κατά τη διάρκεια ανάνηψης το παιδί παρουσίασε δύσπνοια, κάτι που εμείς λέμε βρογχόσπασμο”. Ρώτησα αν κινδυνεύει η ζωή του και μου απάντησε “δεν έχουμε τέτοια ένδειξη, αλλά για την ασφάλειά του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ”».

Κατά την πρώτη ενημέρωση που είχε ο κ. Παρασκάκης στο ΠΑΓΝΗ, του είπαν ότι η κόρη του υπέστη τρεις ανακοπές που προκάλεσαν υποξίες (στέρηση επαρκούς οξυγόνωσης). Ο πατέρας μιλάει και για τις τελευταίας ώρες της άτυχης Μελίνας: «Στον δρόμο έκλαιγε γιατί πεινούσε, αλλά οι γιατροί μάς είχαν πει να μην πιει ούτε νερό. Μετά παραπονέθηκε για τη φόρμα που της φόρεσαν: “Δεν μου αρέσουν αυτά τα ρούχα” μου έλεγε».

Κι ενώ μερίδα της τοπικής κοινωνίας εκφράζει φόβο για τυχόν συγκάλυψη ευθυνών, λόγω συγγένειας μέλους του ιατρικού προσωπικού του Βενιζέλειου με κυβερνητικό στέλεχος, το υπουργείο εξέδωσε προχθές δύο ανακοινώσεις με διαφορά πέντε ωρών, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον προκύψουν.

Εύα Παπαδάτου


 esr 0401 015 cmyk 0

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ