Ρομπότ «πότης»

Ο Νοτιοκορεάτης εφευρέτης του «Drinky» το εμπνεύστηκε για όσους θέλουν παρέα όταν πίνουν

Ο Νοτιοκορεάτης εφευρέτης του «Drinky» το εμπνεύστηκε για όσους θέλουν παρέα όταν πίνουν

«Χικ» δεν κάνει όσο κι αν πιει. Σε αντίθεση με τον ιδιοκτήτη του, που κάποια στιγμή μεθάει, ο «Drinky» μπορεί να πίνει όσο θέλει χωρίς συνέπειες. Κάνει όλα όσα κάνουν τα γερά ποτήρια, χωρίς όμως ποτέ να χάνει τον έλεγχο. Πρόκειται για το ρομπότ που κατασκεύασε Νοτιοκορεάτης εφευρέτης, για να μη νιώθουν μοναξιά όσοι πίνουν μόνοι τους.

Ο «Drinky» κάθετα πάνω στο τραπέζι δίπλα από τον ιδιοκτήτη του κατεβάζοντας το ένα ποτήρι μετά το άλλο. Κάθε φορά που το αδειάζει, ζητά να του το ξαναγεμίσουν και δεν ξεχνά ποτέ να φωνάξει «στην υγειά μας» προτού το πιει. Ο Εουτσαν Παρκ που το δημιούργησε φρόντισε να του προσθέσει ειδικούς αισθητήρες που κάνουν τα μάγουλά του να κοκκινίζουν για λίγο κάθε φορά που πίνει, ώστε να φαίνεται αληθινός μπεκρής.

Ομως ο… σύντροφός του στο ποτό δεν χρειάζεται να ανησυχήσει μήπως… μεθύσει ο «Drinky», παρόλο που αυτό σημαίνει το όνομά του. Το ποτό καταλήγει σε δοχείο που βρίσκεται κάτω από το κεφάλι του και μπορεί να ανακυκλωθεί τόσο από το ίδιο το ρομπότ όσο και από τον άνθρωπο με τον οποίο τα πίνουν παρέα.

Μετά τον χωρισμό

Η ιδέα ήρθε στον Παρκ πριν από τρία χρόνια. Ηταν Χριστούγεννα. Είχε χωρίσει από την κοπέλα του και κατέληξε να πίνει μόνος του στο σπίτι. Ενιωθε όμως πολύ άσχημα που δεν είχε κάποιον να μοιραστεί το ποτό. Εβαλε άλλο ένα ποτήρι στο τραπέζι και το γέμισε. Διαπίστωσε ότι αρκούσε η απλή αυτή κίνηση για να τον κάνει να νιώσει καλύτερα και να απολαύσει το ποτό του και πάνω στη ζάλη από το αλκοόλ συνέλαβε την ιδέα του «Drinky». Πάντως δεν θα το προωθήσει για μαζική παραγωγή. Θα δείξει σε όποιον ενδιαφέρεται πώς να κατασκευάσει τον δικό του «μπεκρή».

esr 0401 015 cmyk 0

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ