Τελευταία μέρα για τα τέλη

Πρόστιμα και ποινές που προβλέπονται για όσους κατόχους αυτοκινήτων δεν πληρώσουν

Πρόστιμα και ποινές που προβλέπονται για όσους κατόχους αυτοκινήτων δεν πληρώσουν 

Πρόστιμο ίσο με το οφειλόμενο ποσό τελών θα υποχρεωθούν να καταβάλουν όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα έως σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 (δηλαδή, το διπλάσιο χρηματικό ποσό)! Για παράδειγμα, ο κάτοχος Ι.Χ. αυτοκινήτου με κινητήρα 1.750 κ.εκ., που έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν από τις 31/10/2010, χρωστάει τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ. Αν δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τα τέλη, θα πρέπει να πληρώσει συνολικά 600 ευρώ! Πέραν όμως του προστίμου, όσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κινδυνεύουν και με αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Ηδη έχει δοθεί εντολή στα όργανα της Τροχαίας, κατά τους ελέγχους που διενεργούν σε διερχόμενα αυτοκίνητα, σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι οι κάτοχοί τους δεν έχουν πληρώσει τέλη να αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, οι οποίες θα επιστρέφονται μόνο εφόσον ο παραβάτης προσκομίσει αποδεικτικό καταβολής των τελών και του προστίμου.

Απαλλαγή

Οσοι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ δηλώνοντας «ακινησία» θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελείας για το έτος 2016. Ο φορολογούμενος που ενδιαφέρεται να υποβάλει δήλωση «ακινησίας» και να καταθέσει τις πινακίδες του Ι.Χ. αυτοκινήτου οφείλει να προσκομίσει:
α) Αδεια κυκλοφορίας οχήματος.
β) Πινακίδες κυκλοφορίας.
γ) Φωτοτυπία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015.


esr 0401 015 cmyk 0

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ