Επιασαν καρχαρία «σαπουνά» 200 κιλών στον Πόρο

Στα δίχτυα ψαράδων πιάστηκε ένας καρχαρίας «προσκυνητής», γνωστός και ως «σαπουνάς», προκαλώντας το ξάφνιασμα τόσο των ίδιων των αλιέων όσο και των κατοίκων του Πόρου

Στα δίχτυα ψαράδων πιάστηκε ένας καρχαρίας «προσκυνητής», γνωστός και ως «σαπουνάς», προκαλώντας το ξάφνιασμα τόσο των ίδιων των αλιέων όσο και των κατοίκων του Πόρου, οι οποίοι έσπευσαν να τον δουν από κοντά.

Το χορτοφάγο καρχαριοειδές, που είχε μήκος δυόμισι μέτρα και ζύγιζε περίπου 200 κιλά, αλιεύθηκε το πρωί του Σαββάτου ανοιχτά της Υδρας από τον Ποριώτη Δημήτρη Αναγνωστόπουλο. Για να το ανεβάσουν στο αλιευτικό σκάφος του ψαρά χρειάστηκαν έξι άτομα, ενώ όταν έδεσε στην παραλία του Πόρου, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε για να το δει από κοντά.

Το επιστημονικό όνομα του «σαπουνά» είναι Cetorhinus maximus – Κητόρινος ο μέγιστος. Μπορεί να φτάσει μέχρι 12 μέτρα μήκος και βάρος 19 τόνους, αν και σπάνια ξεπερνά τα 8 μέτρα και τους 5 τόνους. Οι «σαπουνάδες» είναι ένα μεταναστευτικό είδος και πιστεύεται ότι διαχειμάζουν σε βαθιά νερά. Μπορεί να εμφανιστούν είτε σε μικρά κοπάδια, φυλετικά διαχωρισμένα, είτε μόνοι τους, ενώ δεν είναι επιθετικοί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ