Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Εξπρές» ο Ολυμπιακός, νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

ΡΕΚΟΡ ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ», ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ «17χ17»! ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Η «ΕΝΩΣΗ», ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» – ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΗΛ. ΖΥΜΑΤΟΥΡΑΣ – Χ. ΔΑΝΤΣΗΣ

Από νίκη σε νίκη και από ρεκόρ σε ρεκόρ «πετάει» ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα! Οι «ερυθρόλευκοι», που ξεπέρασαν και το «εμπόδιο» του Λεβαδειακού (3-1), έκαναν το «17×17» στη Σούπερ Λίγκα και διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά των 18 βαθμών από την ΑΕΚ. Το Σάββατο, η «Ενωση» επικράτησε της Ξάνθης (2-1) με ήρωα τον γκολκίπερ Ανέστη, ενώ ο Πανιώνιος παρέμεινε σε τροχιά πλέι οφ, αφού «λύγισε» στη Νέα Σμύρνη τον Ηρακλή (1-0). vq3e54tgywe4tgΕπτά αγωνιστικές χωρίς ήττα συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ, που «έπιασε» καλή απόδοση στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς (3-1). «Μια ανάσα» από τον Πανιώνιο βρίσκεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ: Ιστορία έγραψε χθες ο (εκρηκτικός) Ολυμπιακός! Με τη νίκη του 3-1 επί του Λεβαδειακού στο «Καραϊσκάκη» έφτασε τις 17 σερί νίκες καταρρίπτοντας το ρεκόρ (16 συνεχόμενων νικών της σεζόν 2005-2006) του Τροντ Σόλιντ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο των «ερυθρολεύκων». Αλλωστε, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα, εκτός από αυτά που πέτυχαν οι Ιντέγιε (16’), Πάρντο (42’) και Ντομίνγκες (56’), δημιουργώντας συνολικά 21 τελικές προσπάθειες (εκ των οποίων οι 12 στον στόχο) για γκολ. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αυτό είναι που ζητάω, αυτό είναι που θέλω. Θέλουμε να είμαστε γρήγοροι, αποτελεσματικοί, κάθε μέρα δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε και να βλέπουμε έτσι τον Ολυμπιακό» δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών, ενώ ο κόουτς των Βοιωτών, Ακης Μάντζιος, παραδέχτηκε ότι «είχαμε ένα κακό βράδυ». Το γκολ του Λεβαδειακού πέτυχε ο Μπεν στο 88’.

«ΔΩΡΟ ΑΝΕΣΤΗ»: Γιάννης Ανέστης, η εξιλέωση. Ο 24χρονος τερματοφύλακας ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την εντός έδρας ήττα (2-1) της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ στις 21/12, αλλά το Σάββατο έκανε… δώρο για τη γιορτή του τη νίκη στην «Ενωση», η οποία επικράτησε της Ξάνθης με το ίδιο σκορ. Για να γίνει αυτό, βέβαια, ο Ανέστης χρειάστηκε να αποκρούσει την μπάλα στην εκτέλεση πέναλτι του Νιέτο στο 64’ (αυστηρή η απόφαση του Κουκουλάκη στο σπρώξιμο του Λαμπρόπουλου στον Καπετάνο), κρατώντας το νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του, το οποίο είχε διαμορφωθεί νωρίτερα. Οι Αραβίδης (10’) και Μπαρμπόσα (53’) σκόραραν για τους νικητές, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σολτάνι (17’), με τους ακρίτες να πιέζουν στο φινάλε, αλλά να μη βρίσκουν διέξοδο προς την αντίπαλη εστία. Τρίτη σερί νίκη για τον «Δικέφαλο» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έστω και αν η απόδοση δεν ήταν η καλύτερη. Το σίγουρο είναι ότι με τον Γκουστάβο Πογιέτ η ΑΕΚ κερδίζει σε αποτελεσματικότητα. Μόλις μία νίκη στα επτά τελευταία για την Ξάνθη.

ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ «ΣΑΛΠΙ»: Τέσσερα ματς δίχως νίκη στο πρωτάθλημα ήταν πολλά για τον Πανιώνιο, ο οποίος επικράτησε δικαίως του Ηρακλή (1-0) με γκολ του Ιρανού Καρίμ Ανσαριφάρντ (έφτασε τα 5). Από τα πρώτα λεπτά ο Ηρακλής φάνηκε ότι επιζήτησε τον παθητικό ρόλο, δίνοντας χώρο στον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι έπιασαν καλή απόδοση στο πρώτο ημίωρο, και μάλιστα στο 13’ ο Ανσαριφάρντ πλάσαρε άουτ από το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος πλησίασε στο γκολ και στο 17’, αλλά αστόχησε. Ο Ιρανός φορ «έπαιζε μόνος του» την άμυνα των φιλοξενούμενων, και, αφού υποχρέωσε τον Χουάντερσον σε εκπληκτική απόκρουση στο 56’, άνοιξε το σκορ στο 59ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική συνεργασία των Μπακασέτα και Μασούρα. Θα περίμενε κανείς η εξέλιξη αυτή να προκαλούσε την αντίδραση του Ηρακλή, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα μέτρα που κέρδισαν, φανερώνοντας μεγάλες αδυναμίες στο επιθετικό κομμάτι. Την ίδια στιγμή, οι «κυανέρυθροι» είναι έτοιμοι να βάλουν στη μηχανή τους ένα πολύτιμο γρανάζι! Ο λόγος για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βλέπει με καλό μάτι την πρόταση του Πανιωνίου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, μάλιστα, ζήτησε με δανεισμό και τους Τζανδάρη (από τον Ολυμπιακό), Τριανταφυλλόπουλο (από ΠΑΟ)!

ΕΥΚΟΛΑ: Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε τον καλό του εαυτό, και, απέναντι σε έναν κακό ΠΑΣ Γιάννινα, επικράτησε εύκολα στην Τούμπα, παρουσία 8.000 φιλάθλων με 3-1, σε ματς για τη 17η Aγωνιστική. Αθανασιάδης (43’) Χαρίσης (52’) και Ζάιρο (64’) τα γκολ για τον «Δικέφαλο», ενώ στους διακριθέντες ήταν και οι Μακ, Τσίμιροτ. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 90’ ο Κοζορώνης. Αυτή ήταν η 8η νίκη για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα (5η εντός), που έφτασε πλέον τους 29 βαθμούς και προσπέρασε τον Παναθηναϊκό, που έχει 28, αλλά και ένα ματς λιγότερο. Για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που έχασε τον Στρούνα με τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο, ήταν η 8η συνολικά ήττα, και 6η μακριά από τους «Ζωσιμάδες», μένοντας έτσι στους 21 βαθμούς. «Είμαι ικανοποιημένος. Παίξαμε άλλο σύστημα, έπρεπε να κερδίσουμε και κερδίσαμε» είπε ο Ιγκόρ Τούντορ μετά τον αγώνα, υπογραμμίζοντας: «Εδώ στη Θεσσαλονίκη σάς αρέσουν οι φήμες και οι αλλαγές, όπως τα τελευταία χρόνια. Δεν μιλάω ελληνικά. Εγώ δε διαβάζω εφημερίδες, σάιτ, δεν ακούω ραδιόφωνο. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα».

ΣΤΟ «ΜΗΔΕΝ»: Οπως στην Κρήτη, και το Κύπελλο, έτσι και προχθές στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα, Ατρόμητος και Πλατανιάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα μπήκαν πολύ δυνατά, έχοντας δοκάρι στο 2ο λεπτό με τον Μπρίτο και αρκετές χαμένες ευκαιρίες τόσο στο α’, όσο και στο β’ ημίχρονο. Ιδιαίτερα απειλητικοί ήταν στο δεύτερο μέρος και οι Χανιώτες, με καλύτερες φάσεις το βολέ του Ανγκούλο που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ, και το σουτ του Στανισάβλιεβιτς που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Φυτανίδης. «Θεωρώ ότι έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Για τις χαμένες ευκαιρίες είναι θέμα στιγμής, αλλά και έλλειψης καθαρού μυαλού στην εκτέλεση. Τουλάχιστον, δεν χάσαμε το ματς. Για μεταγραφές θα μιλήσουμε με τη διοίκηση» τόνισε ο Δέλλας, ενώ ο κόουτς του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος, ανέφερε πως «είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για μας. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, με την ίδια συνέπεια και σοβαρότητα. Από κει και πέρα, έχουμε δρομολογήσει την απόκτηση ενός επιθετικού».

ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΑΤΥΧΙΑ: Βέροια και Πανθρακικός έκαναν φάσεις για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, που θα τους έδινε το «τρίποντο», όμως εν τέλει δεν το πέτυχαν. Ετσι, έμειναν στο 0-0, πήραν από έναν βαθμό, και μάλλον έμειναν με γλυκόπικρη γεύση. Στο α’ ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο. Μέχρι το 25’ είχε την αίσθηση κανείς πως ο Πανθρακικός ήταν ανώτερος. Είχε και τη φάση του 21’ με τον Ντιγκινί για να προηγηθεί. Εν συνεχεία η Βέροια πήρε τα ηνία του ματς και άρχισε να απειλεί… Με Κόλα στο 28’ και στο 40’, και Ναζλίδη στα… χασομέρια έψαξε το γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στην επανάληψη, η «βασίλισσα», εκτός από άστοχη, ήταν και άτυχη. Στο 65’ είχε δοκάρι με τον Κόλα, ενώ στο 86’ ο Μπατιόν δεν κατάφερε να σκοράρει, βλέποντας τον Μελίσση να διώχνει πάνω στη γραμμή. Ετσι, το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο ματς, με τον τεχνικό της Βέροιας, Γιώργο Γεωργιάδη, να δηλώνει πως «θέλουμε οπωσδήποτε επιθετικό», και η εικόνα του ματς δικαιώνει την επιθυμία του.

«ΑΝΑΣΑ»: Τεράστια βαθμολογική ανάσα για τον Παναιτωλικό αποτέλεσε η νίκη του (2-1) επί του Αστέρα Τρίπολης. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, με τους Aγρινιώτες, περισσότερο αποφασιστικούς, να φτάνουν στην επιτυχία, και ενώ οι Αρκάδες λίγο πριν από το τέλος έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να πάρουν τον βαθμό (μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, ο Μάκος έσωσε με προβολή σε σουτ του Τσοκάνη). Εντυπωσιακός ήταν ο τρόπος της επίτευξης του γκολ του Ρουσκουγιέδα, που εκμεταλλεύτηκε την κάθετη μπαλιά του Βιγιαφάνιες για να πλασάρει ιδανικά τον Μπαντή στο τετ α τετ, ενώ οι γηπεδούχοι, πριν φτάσουν στο δεύτερο (και νικητήριο) τέρμα τους, είχαν δοκάρι (μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες και απόκρουση του τερματοφύλακα του Αστέρα).

Υπογράψει στην Γκενκ ο Καρέλης, «βλέπουν» Αντέι στον ΠΑΟ

Αντί 3.000.000 ευρώ ο Νίκος Καρέλης αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό για το Βέλγιο, και την Γκενκ, για να ολοκληρωθεί έτσι ένα φλερτ μηνών. Ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», του οποίου τη φανέλα φορούσε από το καλοκαίρι του 2013, υπογράφει συμβόλαιο 3,5 ετών με ετήσιες απολαβές 500.000 ευρώ. Οι «πράσινοι» παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τον Αντόνιο Νοτσερίνο, που προσπαθεί να λύσει το συμβόλαιό του με τη Μίλαν, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ουντινέζε για τον Λούκας Εβαντζελίστα. Στο μεταξύ, ο 20χρονος επιθετικός Γιούρι Μαμούτε πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και θα αποκτηθεί για 18 μήνες (δανεικός) από την Γκρέμιο. Αναφορικά με την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού (μετά τον τραυματισμό του Σάντσεθ), πληροφορίες θέλουν τον Λούκα Αντέι της Σασουόλο να συμφωνεί για τον δανεισμό του, ενώ υπάρχουν και ορισμένες ακόμη επιλογές. Ο Τζιαντομένικο Μέστο μετέχει στην αποστολή της Λέσβου.

Αναμονή για τον Σαββίδη, φήμες για τον Κρέσιτς

Ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη για να δρομολογήσει τη μεταγραφική δράση του ΠΑΟΚ, και, την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενη επιστροφή του Ντάριο Κρέσιτς στην Τούμπα. O 31χρονος Κροάτης πορτιέρο, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 2009 έως το 2012 και ανήκει στην Λεβερκούζεν, φέρεται να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο του «Δικεφάλου». Τα βουλγαρικά ΜΜΕ ξαναχτύπησαν όσον αφορά τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και τις… σχέσεις του με τον Ιγκόρ Τούντορ. Δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες κάνουν λόγο για παγωμένες σχέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες. Χθες ο Βούλγαρος φορ, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, δεν πήγε να χειροκροτήσει τους οπαδούς του «Δικεφάλου» ως είθισται. Ο 34χρονος επιθετικός αποχώρησε γρήγορα από τα αποδυτήρια της Τούμπας, και, χωρίς να έχει όρεξη για κάποια δήλωση, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο της ΠΑΕ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...