Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι»

Η απολογία (για το πλοίο της ηρωίνης) από τον προφυλακισμένο εφοπλιστή Ευθύμη Γιαννουσάκη

Η απολογία (για το πλοίο της ηρωίνης) από τον προφυλακισμένο εφοπλιστή Ευθύμη Γιαννουσάκη

Σε αποκαλύψεις για ένα δρομολόγιο ναρκωτικών προς το Ρίο της Πάτρας, που τελικά δεν έγινε, αλλά έδωσε τη θέση του στη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» έκανε στην απολογία του ο εφοπλιστής Ευθύμης Γιαννουσάκης, τονίζοντας ότι οι πραγματικοί ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι!

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Ο προφυλακισμένος εφοπλιστής κατονόμασε τον Γιώργο Μπουρδούβαλη, γνωστό και ως «κάπτεν Τζωρτζ», ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1», μέσω της ναυτιλιακής εταιρίας Horizon με έδρα το Ντουμπάι. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε δύο Ιρανούς χρηματοδότες, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία. Η πολυαναμενόμενη απολογία του εφοπλιστή ξεκίνησε χθες στο Στρατοδικείο στο Ρουφ όπου έχει μεταφερθεί η δίκη. Στην εισαγωγή του ο Ευθύμης Γιαννουσάκης είπε ότι περίμενε αυτή τη στιγμή 20 μήνες: «Σηκώνω ένα βάρος που δεν είναι όλο δικό μου. Ολα τα ΜΜΕ κινήθηκαν εναντίον μου. “Ο εφοπλιστής της ηρωίνης”, “Η βίλα της ηρωίνης” κ.τ.λ. Αναπαράχθηκε τόσο πολύ αυτή η εικόνα, που πήρε τη θέση της αλήθειας!»

Οπως πρόσθεσε, στο εδώλιο θα έπρεπε να είναι πέντε πρόσωπα. «Πρώτος είναι ο Στρατής (σ.σ.: Παναγιώτης Στρατής, ναυτιλιακός πράκτορας που ασχολήθηκε με τα δικαιολογητικά για τον ελλιμενισμό του πλοίου). Δεύτερος ο υπάλληλος που βρήκε τη θέση στην Ελευσίνα. Τρίτος ο Αντέλ, ο Αιγύπτιος πράκτορας στο Σουέζ, και άλλοι δύο Ιρανοί που χρηματοδότησαν το φορτίο» είπε ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης και έσπευσε να «αθωώσει» μεταξύ άλλων την πρώην σύζυγό του Τίνα Σταματιάδη, τον νυν σύντροφό της, που διέμεναν στη βίλα όταν βρέθηκαν τα ναρκωτικά, και τον επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση Αιμίλιο Κοτσώνη: «Η Σταματιάδη και ο Μιχάλαινας μπήκαν αθώοι στη φυλακή, δεν γνώριζαν τίποτα. Κι ο Κοτσώνης είναι αθώος. (…) Μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να εξυπηρετήσω τον Καλαφάτη για να ναυλωθεί το πλοίο προκειμένου να μεταφέρει καύσιμα, επειδή είχε χάσει χρήματα από προηγούμενες δουλειές».

Αποκάλυψη

Καθοριστικό σημείο της απολογίας του 42χρονου ήταν η αποκάλυψη ότι ο «κάπτεν Τζωρτζ» τού είχε ζητήσει το 2013 να μεταφέρει ναρκωτικά με το πλοίο «Grand Island», αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αντίθετα, παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως με το «Noor 1» μεταφέρονταν ναρκωτικά! «Από τη στιγμή που δεν έδωσα το “Grand Island”, ο Μπουρδούβαλης μου ζήτησε να μπει το “Noor 1” στα ναρκωτικά. Εκείνοι είχαν τρόπο να με πείσουν κι εγώ έκανα τα ελάχιστα» σημείωσε ο Ευ. Γιαννουσάκης, συμπληρώνοντας πως στις 27 Απριλίου 2014 ο «κάπτεν Τζωρτζ» τού έστειλε τα μπαλόνια όπου μέσα θα έβαζαν τα ναρκωτικά.

«Μου είπε: “Αφού το πλοίο φτάσει στο Ρίο, θα έρθει το φορτηγό να φορτώσει τα μπαλόνια και θα φύγει το καράβι για Ευρώπη”. Εγώ δεν δέχτηκα και είπα ότι εγώ θα κάνω μόνο τα ναυτιλιακά στο πλοίο και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τα ναρκωτικά», είπε, τονίζοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που καθυστέρησε το πλοίο στο Σουέζ. «Εψαχναν να βρουν μία θέση που θα υποστήριζε αυτόν τον σκοπό και βρέθηκε στην Ελευσίνα» είπε.

Οι απειλές του «κάπτεν Τζωρτζ»

Για να οργανώσει τη μεταφορά των ναρκωτικών ήρθε στην Ελλάδα ο Ιρανός Αχμέντ Σαχίντ, όπως ανέφερε ο Ευ. Γιαννουσάκης για τον Ιρανό που είχε διαφύγει τη σύλληψη και φέρεται ότι δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Για τον «έμπιστό» του Σταύρο Λάγιο -που είχε χρέη οδηγού του Ιρανού- ανέφερε ότι εκείνος πρότεινε να μεταφερθεί η ηρωίνη στη βίλα της Φιλοθέης και τον χαρακτήρισε «αφελή»! Είπε, μάλιστα, ότι ο Λάγιος τού είχε τηλεφωνήσει ότι βρήκε πέλετ σε τιμή ευκαιρίας για να μην έχει περιθώριο να αρνηθεί (σ.σ.: η ηρωίνη είχε τοποθετηθεί στο φορτηγό κάτω από πέλετ, πριν μεταφερθεί στην αποθήκη). «Θα έπαιρνα την απόφαση να βάλω ναρκωτικά στο σπίτι όπου ήταν ο γιος μου;» είπε απολογούμενος.

Η φράση του κατηγορουμένου ότι κυκλοφορούσε με Vespa και Smart ενώ είχε έξι καράβια προκάλεσε την παρέμβαση της προέδρου. «Ενας άνθρωπος που στάση ζωής του είναι η Vespa δεν νοείται να μεσολαβεί σε ναρκωτικά» παρατήρησε και χαρακτήρισε τον Γιαννουσάκη «άνθρωπο προικισμένο με εκπληκτική ευφυΐα, που θα μπορούσε να κάνει άλλα πράγματα στη ζωή του».

Ο εφοπλιστής αναφέρθηκε πάλι στις απειλές που δεχόταν στη φυλακή, ενώ απειλές από τον «κάπτεν Τζωρτζ» κατήγγειλε και η Κωνσταντίνα Αλεξανδρή, σύζυγος του Παντελή Καλαφάτη: «Οταν αποφυλακίστηκα και πήγα να δω τον άντρα μου στη φυλακή, μου είπε: “Εγώ είμαι ο Γιώργης που βάλατε στη φυλακή. Αν δεν αλλάξεις την κατάθεσή σου, θα σε ξαναβάλω μέσα και θα σας καταστρέψω”».


{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...