Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Τα διαμάντια είναι παντοτινά!

Ο ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ 5η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ – Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΟΤΙ ΖΗΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΡ

Το κλασικό (πλην της… φανταχτερής επιλογής του Πολ Πογκμπά της Γιουβέντους) ντύσιμο των μεγάλων σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συνόδευσε την… «κλασική» βράβευση του Λιονέλ Μέσι ως κορυφαίου παίκτη του κόσμου.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα κατέκτησε χθες στη Ζυρίχη την 5η «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του, λαμβάνοντας έπειτα από δύο χρόνια το τρόπαιο της FIFA και του περιοδικού «France Football», για το 2015! Ο «Λίο» παρέμεινε ρέκορντμαν του θεσμού, και μάλιστα αύξησε τη διαφορά από τους Κρόιφ, Πλατινί, Φαν Μπάστεν, Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχουν από 3.

Ο Μέσι επικράτησε στην ψηφοφορία επί του τελευταίου (νικητής το 2013, 2014), και του συμπαίκτη του στους «μπλαουγκράνα» Νεϊμάρ, ενώ χάρισε και τον 11ο τίτλο στην ομάδα του, που είναι πρώτη σε «Χρυσές Μπάλες», αφήνοντας κι άλλο πίσω, με 8, τις Ρεάλ, Μίλαν, Γιουβέντους! «Είναι ξεχωριστή στιγμή να είμαι ξανά σε αυτή τη σκηνή. Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν στο κοινό και παρακολουθούσα τον Κριστιάνο. q3f34r43r4asffΑυτά που ζω είναι παραπάνω από όσα είχα ονειρευτεί» σχολίασε ο Μέσι, που, λίγο νωρίτερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους συνυποψηφίους του, είχε τονίσει πως «θα αντάλλασσα τις 5 “Χρυσές Μπάλες” με την κατάκτηση ενός Μουντιάλ. Οι συλλογικοί τίτλοι είναι πιο λαμπεροί από τους ατομικούς».

Ο Ρονάλντο είχε παραδεχτεί πως «θα ήθελα πολύ να έχω το αριστερό πόδι του Λιονέλ», ενώ ο Νεϊμάρ επισήμανε ότι «βρίσκομαι δίπλα σε δύο σπουδαίους παίκτες, που είναι τα είδωλά μου και τους θαυμάζω! Τον “Λίο”, πάντως, δεν τον θαυμάζω μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για τον χαρακτήρα του, και τον έχω… ερωτευτεί».

Το «τρεμπλ» της Μπαρτσελόνα χάρισε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή στον Λουίς Ενρίκε (επί των Γκουαρδιόλα, Σαμπάολι), και ο τελευταίος έγινε ο τρίτος Ισπανός με το βραβείο, με τους Γκουαρδιόλα (2011), Ντελ Μπόσκε (2012). Στις Γυναίκες, ο παγκόσμιος τίτλος των ΗΠΑ έδωσε το «στέμμα» της κορυφαίας παίκτριας στην Κάρλι Λόιντ και της προπονήτριας στην Τζιλ Ελις, ενώ το καλύτερο γκολ ήταν αυτό του Ουέιντελ Λίρα της Γκοϊανέσια, «νικώντας» τους Μέσι, Φλορέντσι. Το ισπανικό πρωτάθλημα κυριάρχησε και στην κορυφαία 11άδα με 8 εκπροσώπους, καθώς απαρτίστηκε από τους Μέσι, Νεϊμάρ, Ινιέστα, Αλβες (Μπαρτσελόνα), Ρονάλντο, Μόντριτς, Ράμος, Μαρσέλο (Ρεάλ) και τους Νόιερ (Μπάγερν Μ.), Πογκμπά (Γιουβέντους), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σ.Ζ.).

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...