Σπρέι κάνει τους άνδρες ακαταμάχητους!

Γυναίκες που εισέπνευσαν το «ερωτικό φίλτρο» ελκύονταν 15% περισσότερο από τους συντρόφους τους

Γυναίκες που εισέπνευσαν το «ερωτικό φίλτρο» ελκύονταν 15% περισσότερο από τους συντρόφους τους

Ψεκάστε, μη σκουπιστείτε και γοητεύσατε! Αυτό θα μπορούσε να είναι το διαφημιστικό μότο νέου σπρέι που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μπορεί να κάνει τους άνδρες ακαταμάχητους στις γυναίκες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το «ερωτικό φίλτρο» που δημιούργησαν έχει πραγματικά αφροδισιακή επίδραση, καθώς οι γυναίκες που το εισέπνευσαν δοκιμαστικά ελκύονταν κατά 15% περισσότερο από τους συντρόφους τους. Το σπρέι περιέχει την ουσία syntocinon, μια συνθετική μορφή της ορμόνης ωκυτοκίνης, η οποία απελευθερώνεται φυσικά από τον εγκέφαλο, όταν οι άνθρωποι ερωτεύονται.

Επίσης, η ωκυτοκίνη παίζει ρόλο-κλειδί στη μητρότητα, καθώς διεγείρει την παραγωγή γάλακτος στις μητέρες και τις βοηθάει να δένονται με τα μωρά τους. Ομως έως τώρα η δράση της στο ζευγάρωμα μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είχε ερευνηθεί σε βάθος.
Ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόνης στη Γερμανία ζήτησαν από 40 εθελόντριες να πάρουν μέρος στο σχετικό πείραμά τους. Ολες τους ήταν 20 ετών και «ερωτευμένες με πάθος».

Το πείραμα

Οι μισές πήραν το syntocinon σε εισπνεόμενη μορφή, ενώ οι άλλες πήραν ψευδοφάρμακο. Στη συνέχεια τους δόθηκαν φωτογραφίες ανδρών, μεταξύ των οποίων φιγουράριζαν και εκείνες των συντρόφων τους. Στη συνέχεια, οι ερευνητές άλλαξαν «αγωγή» στις δύο ομάδες, δίνοντας το σπρέι σε αυτές που είχαν πάρει νωρίτερα το ψευδοφάρμακο. Οι γυναίκες αυτές βαθμολόγησαν τους συντρόφους τους κατά 15% πιο ψηλά στην κλίμακα της γοητείας σε σύγκριση με νωρίτερα!

Ηδη το σπρέι syntocinon διατίθεται διαδικτυακά, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς τη γνώμη γιατρού, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό και να προκαλέσει ναυτία, πονοκεφάλους, ακόμη και αποβολές!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ