Τρεις νέοι κάτοικοι στον Αρκτούρο

Λύκοι (ένας αρσενικός και δύο θηλυκοί) από τη Σερβία μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο στη Φλώρινα, που είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης

Ανέβηκε στους 11 ο αριθμός των λύκων που ζουν στο καταφύγιο του Αρκτούρου στις Αγραπιδιές Φλώρινας, καθώς στην… άγρια παρέα προστέθηκαν τρία νέα ζώα που μεταφέρθηκαν από το Πάντσεβο της Σερβίας.

Πρόκειται για έναν αρσενικό και δύο θηλυκούς λύκους, οι οποίοι έως τώρα φιλοξενούνταν σε καταφύγιο αδέσποτων σκύλων!

Για αρκετά χρόνια τα τρία αγρίμια ζούσαν μαζί ως αγέλη στον συγκεκριμένο χώρο, όπου όμως οι συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν κατάλληλες. Ετσι, οι υπεύθυνοι του κέντρου και το υπουργείο Περιβάλλοντος της Σερβίας επέλεξαν να τους μεταφέρουν στο καταφύγιο λύστην Ευρώπη.

Οι ηλικίες

Από τις δύο θηλυκές λύκαινες, η λευκή είναι 10 ετών και γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου, ενώ η μαύρη είναι οκτώ ετών και κατασχέθηκε από έναν ιδιώτη.

Περίπου 10ετών είναι και ο αρσενικός λύκος με το γκρι τρίχωμα, που φιλοξενούνταν από πολύ μικρή ηλικία στο καταφύγιο των αδέσποτων σκύλων, όπου είχε μεταφερθεί τραυματισμένος με σπασμένο πόδι, πιθανότατα από τροχαίο ατύχημα. Οι τρεις νέοι φιλοξενούμενοι του Αρκτούρου έφτασαν στην Ελλάδα πριν από περίπου 20 ημέρες.

Η ένταξή τους στο καταφύγιο θα γίνει σταδιακά τις προσεχείς εβδομάδες, προκειμένου να προσαρμοστούν στο καινούργιο περιβάλλον τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο καταφύγιο των λύκων μεγαλώνει και ο Ρώμος, το ορφανό λυκάκι που βρέθηκε τον Ιούνιο στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι εννέα μηνών και ετοιμάζεται να ενταχθεί σε μία από τις αγέλες.

Το καταφύγιο των λύκων βρίσκεται μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς με έκταση 70 στρεμμάτων και λειτουργεί όλον τον χρόνο, κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες, από τις 10.00 έως τις 16.30.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ