Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αποθέωσε την Δέσποινα Βανδή στην πρεμιέρα της

Ο Βασίλης Μπισμπίκης μπορεί στη σειρά “Αυτή η νύχτα...

Για δεύτερη φορά μανούλα έγινε η Ζωή Δημητράκου – Η τρυφερή φωτογραφία

Η γυμνάστρια και πρώην μπασκετμπολίστρια Ζωή Δημητράκου είναι παντρεμένη με τον...

Θανάσης Βισκαδουράκης: Μοιράζεται φωτογραφίες από όταν ήταν παιδί

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με...

Δώρα Τσαμπάζη: Η συγκινητική ανάρτηση για τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον Aλέξανδρο...

O Aλέξανδρος Νικολαΐδης πέθανε μετά από γενναία μάχη που έδωσε με...

Αποκαλύψεις που θα κάνουν πάταγο

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο περιθώριο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Μάχη με όλα τα μέσα θα δώσει η Πολιτεία κατά της διαφθοράς, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για τα θέματα καταπολέμησης της Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στο περιθώριο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας το Σάββατο.

«Είμαστε σε πόλεμο με τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τα συμφέροντα, τη φοροδιαφυγή και όλες τις παθογένειες που έθρεψαν το παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο και θα ξεριζωθεί. Ο μόνος τρόπος για να φέρουμε κοινωνική δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο και να ελαφρύνουμε τα βάρη των ανθρώπων που αποτέλεσαν από το προηγούμενο πολιτικό σύστημα τα συνήθη υποζύγια είναι να συγκρουστούμε με το παλιό κατεστημένο και να ματώσουμε στη μάχη» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαγγελόπουλος και έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: «Τα ψέματα τελείωσαν. Η ασυλία τελείωσε. Οσοι δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι αυτοί που θα πρέπει από δω και πέρα να φοβούνται»!

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι σε αυτό αποσκοπεί η συνεργασία με τις Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και η παράδοση της «λίστας Μπόργιανς»: «Η λίστα με τους 10.000 και πλέον λογαριασμούς που παρέδωσαν οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στο ελληνικό κράτος πριν από δύο μήνες έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί πλήρως. Προχωράμε στις διασταυρώσεις στοιχείων και όσοι πρέπει να πληρώσουν καλούνται να επιλέξουν αν θα περάσουν από το ταμείο ή από την πόρτα του εισαγγελέα».

Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός εξαμήνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι εισαγγελείς γνωρίζουν πως «ό,τι και να βρεθεί στις λίστες, πολιτικό χρήμα, επώνυμοι και μη, κανείς δεν δικαιούται πλέον να μείνει στο απυρόβλητο, όπως ενδεχόμενα συνέβαινε στο παρελθόν, και δεν δικαιολογείται κανενός είδους συγκάλυψη για κανέναν, σε όποιον πολιτικό χώρο και αν ανήκει, όποιος μεγαλοσχήμονας επιχειρηματίας και αν είναι. Το στοίχημα είναι το μαύρο χρήμα να ελεγχθεί και να αποδοθεί φορολογική δικαιοσύνη».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Πατέρας Αντώνιος για τις μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές: «Είναι όλα ψέματα!»

«Ολα στο φως»

Πρόσθεσε ακόμη ότι έως τον Ιανουάριο του 2015 αυτό που γινόταν «ήταν να συσσωρεύονται λίστες, τις οποίες κάποιοι περιέφεραν στα συρτάρια τους ή τις απέκρυπταν, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για διερεύνηση». Ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι τα στοιχεία που φτάνουν στη Δικαιοσύνη μέσα από τις εν εξελίξει έρευνες «εκτιμάται ότι θα ξεκλειδώσουν και άλλες λίστες και θα οδηγήσουν άμεσα σε εξελίξεις που κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορεί να λάβουν χώρα στην Ελλάδα». fdartsar 1Διευκρίνισε πως «παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν. Το μήνυμα που στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι από δω και πέρα η Δικαιοσύνη θα αναπνεύσει ελεύθερα. Η εντολή για πρώτη φορά είναι όλα στο φως».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση για περαιτέρω έρευνες σε τρίτα πρόσωπα στα οποία εμφανίζονται να στέλνουν χρήματα καταθέτες που περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ» και τη «λίστα Μπόργιανς», ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε πως αυτά είναι ζητήματα της Δικαιοσύνης.

Στον εισαγγελέα και οι δύο πολύ γνωστές ηθοποιοί

Μεταξύ των προσώπων που θα κληθούν για εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων περιλαμβάνονται και δύο πολύ γνωστές γυναίκες ηθοποιοί, καθεμία από τις οποίες βρέθηκε με καταθέσεις ύψους 1.500.000 ευρώ στην τράπεζα UBS. Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στις 12 Ιανουαρίου, τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στα πρώτα «μπιλιετάκια» που έρχονται για σχεδόν 50 από τους 10.500 καταθέτες της περίφημης λίστας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ή λίστας Μπόργιανς.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, οι δύο ηθοποιοί, που είναι συγγενείς και ιδιαίτερα προβεβλημένες από τηλεοπτικές εκπομπές, θα κληθούν από τον εισαγγελέα να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων που έχουν στην τράπεζα. Εννοείται ότι από μόνη της η ύπαρξη των καταθέσεων δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, καθώς ενδέχεται οι ελεγχόμενες να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων και να αποδείξουν ότι έχουν φορολογηθεί.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Στο καινοτόμο αυτό σχολείο του Κερατσινίου έχει έρθει η εκπαίδευση του μέλλοντος στο …σήμερα!

Αντίθετα, εάν οι εισαγγελικές αρχές διαπιστώσουν πως αυτά τα χρήματα δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, οι δύο γνωστές ηθοποιοί, όπως και τα υπόλοιπα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην ίδια λίστα, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με ποινικά αδικήματα, όπως η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα fdartsar 3βρόμικου χρήματος. Σε τέτοια περίπτωση οι εισαγγελείς αναμένεται να δώσουν στους ελεγχόμενους τη δυνατότητα της υποβολής συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης και της καταβολής του αναλογούντος φόρου προκειμένου να γλιτώσουν περαιτέρω ποινικές ευθύνες.

Οι αιχμές του Μπόργιανς για τη «λίστα Λαγκάρντ» και τα καρφιά Τσίπρα για Σαμαρά

Η υπογραφή της κοινής δήλωσης προθέσεων για την παροχή τεχνογνωσίας για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής έχει στόχο να στηριχτεί η ελληνική φορολογική Αρχή. Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς προσθέτοντας πως στη Γερμανία «οι φορολογικές έρευνες και υπηρεσίες έχουν εξασφαλίσει πάνω από 2 δισ. ευρώ επιπρόσθετα φορολογικά έσοδα, μέσω της αγοράς φορολογικών CD και της εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων».

Ο κ. Μπόργιανς αποκάλυψε ότι στη Γερμανία από το 2010 120.000 παραβάτες έχουν προβεί σε εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων τους στην Ελβετία, ενώ στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα 22.000 εθελοντικές αποκαλύψεις κεφαλαίων, με εκτιμώμενο πρόσθετο φορολογικό έσοδο άνω του 1 δισ. ευρώ. «Η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και η Ελλάδα συνδέονται με στενή φιλία εδώ και πολλά χρόνια» πρόσθεσε. «Εάν οι συνθήκες το απαιτούν, θα αποφασίσουμε από κοινού για την ύπαρξη πρακτικής εργασίας στις εφορίες μας».

Ανταλλαγή εμπειρίας

Οπως αποκάλυψε ακόμα ο κ. Μπόργιανς, είχε προτείνει και το 2012 συνεργασία για ανταλλαγή εμπειρίας στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά η πρόταση δεν προχώρησε. «Υποθέτω λόγω της αμηχανίας που είχε προκαλέσει η “λίστα Λαγκάρντ”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Απειλές στον 19χρονο μετά τις καταγγελλίες για ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού»

Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο και με τον Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη συνάντησή τους ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν απέφυγε να αναφερθεί και στην υπόθεση του συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Σταύρου Παπασταύρου. «Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν είχαν την πολιτική βούληση, αλλά στενοί συνεργάτες τους βρίσκονταν μέσα στις επίμαχες λίστες…» είπε και υπενθύμισε με νόημα: «Μόλις χθες επιβλήθηκε πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Παπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Γνωρίζουμε τις τεχνικές δυσκολίες για την ανεύρεση μαύρου χρήματος πίσω από offshore εταιρίες. Αλλά η πολιτική μας βούληση είναι ξεκάθαρη και πιστεύω ότι με την υποστήριξή σας θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιακή η μητέρα Έλληνα πρωταγωνιστή

Η όμορφη κυρία δεν είναι κάποια διάσημη ηθοποιός ή...

Το παράπονο του Σπύρου Ιωάννου: «Έμαθα ότι ο γιος μου παντρεύτηκε από το facebook»

Ο Σπύρος Ιωάννου εξέφρασε το παράπονό του καθώς είδε...

Γιάννης Τουλουπιάδης: Πέθανε ο πρώην σύζυγος της Μπέλλας Αδαμοπούλου

Μποέμ, ευγενής, από «τα καλύτερα παιδιά» της παλαιάς αθηναϊκής...

Δωρεά «Μαϊμού» απο Κώστα Λούλη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

To κουτί της Πανδώρας άνοιξε και πλέον οι αποκαλύψεις...

«Ψυχοκόρη» στον ΑΝΤ1 η κόρη του Γιώργου Κιμούλη

Η κόρη του Γιώργου Κιμούλη, Μαριάννα πρωταγωνίστρια στον ΑΝΤ1!...

Δήμητρα Παπαδήμα: «Έχω πει άπειρες φορές “τέλος” στη σχέση μας, ο Γιάννης δεν το λέει»

Η Δήμητρα Παπαδήμα παραχώρησε μια πολύ όμορφη συνέντευξη στην...

Η μικρούλα είναι πρωταγωνίστριας πετυχημένης σειράς που κάνει «πάταγο» αυτή τη σεζόν

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι πρωταγωνίστριας πετυχημένης σειράς...