Στο σφυρί 3η φορά

Η Λιάνη δίνει μία από τις έξι μεζονέτες της οδού Αγράμπελης με τιμή εκκίνησης 550.000 ευρώ

Στο σφυρί βγαίνει αύριο για ακόμα μία φορά μία από τις έξι πολυτελείς μεζονέτες της οδού Αγράμπελης 3 στην Εκάλη, οι οποίες ανεγέρθηκαν πριν από περίπου οκτώ χρόνια στη θέση της επονομαζόμενης «ροζ βίλας» του ζεύγους Ανδρέα Παπανδρέου – Δήμητρας Λιάνη.

Με εμβαδόν 467 τ.μ., κήπο 278 τ.μ. και δύο πάρκινγκ, η μεζονέτα της χήρας του πρώην πρωθυπουργού θα βγει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 550.000 ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου στο μισό των σημερινών αντικειμενικών αξιών. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς τις προηγούμενες φορές η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε.

Η τιμή εκκίνησης των 550.000 ευρώ είναι πολύ χαμηλότερη από την πρώτη φορά που βγήκε στο σφυρί. Ηταν 16 Νοεμβρίου του 2011, όταν η συγκεκριμένη μεζονέτα ετίθετο σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 1.200.000.00 ευρώ, λόγω όμως αντιδικίας της κυρίας Λιάνη – Παπανδρέου με τη Χριστιανική Ενωση Νεανίδων ανεστάλη. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν προχώρησε κι έτσι ορίστηκε η 11η Ιανουαρίου του 2012 ως νέα ημερομηνία πλειστηριασμού του σπιτιού. Αγοραστής, όμως, δεν βρέθηκε. Τον Νοέμβριο του 2013 η διαδικασία επαναλήφθηκε, με την τιμή εκκίνησης να μειώνεται στα 800.000 ευρώ, χωρίς πάλι να καταλήξει στα χέρια κάποιου, ελλείψει ενδιαφέροντος.

Υπερπολυτελή ακίνητα

Δικαιολογημένα, λοιπόν, πλανάται το ερώτημα αν θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον στον αυριανό πλειστηριασμό, παρότι η τιμή εκκίνησης είναι πολύ χαμηλότερη από την αρχική. Η μεζονέτα αποτελεί ένα από τα έξι υπερπολυτελή ακίνητα που χτίστηκαν στη θέση της βίλας του αριθμού 3 της οδού Αγράμπελης, η οποία αποτελούσε κάποτε επίκεντρο των πολιτικών και όχι μόνο εξελίξεων. Εκεί στέγασε ο Ανδρέας Παπανδρέου τον γάμο του με τη Δήμητρα Λιάνη, ξεσηκώνοντας τότε πλήθος αντιδράσεων για το κόστος ανέγερσης. Το 2007 η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου έδωσε στην κατασκευαστική εταιρία Morfi αντιπαροχή το οικόπεδο των 3,5 στρεμμάτων στην οδό Αγράμπελης, όπου ανεγέρθηκαν οι έξι μεζονέτες (με τις τρεις να μένουν στην ιδιοκτησία της) και η «ροζ βίλα» πέρασε στην ιστορία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ