Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Πού χάθηκε ο Χρήστος Πάζης

Τα μαθήματα βυζαντινής μουσικής και τα πρώτα βήματα στο τραγούδι • Οι δύο γάμοι και ο καρπός της σχέσης του με τη δικηγόρο Ελενα Γκλεγκλέ

Μπορεί η ζωή να είναι ωραία (χαλαρά!), όμως η πορεία του Χρήστου Πάζη στο μονοπάτι της καταξίωσης μόνο χαλαρούς ρυθμούς δεν είχε. Για να γίνει «πρώτο όνομα» στα μεγάλα μαγαζιά ο τραγουδιστής χρειάστηκε να κινηθεί γρήγορα και να δουλέψει σκληρά.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ 

Η επιτυχία ήρθε, και ο ίδιος έμεινε στο προσκήνιο μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, οπότε και χάσαμε τα ίχνη του. Σήμερα, ωστόσο, ο Χρήστος Πάζης μεθοδεύει το δυνατό comeback του τόσο στις πίστες όσο και στη δισκογραφία. Μεθαύριο, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, θα κάνει πρεμιέρα στο νυχτερινό μαγαζί Κόμβος στην οδό Λιοσίων, μαζί με τον Δημήτρη Κοντολάζο, την Ελένη Καρουσάκη και τη Σαμπρίνα.

«Το διάλειμμα που έκανα μου έδωσε δύναμη» μας είπε ο τραγουδιστής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, συμπληρώνοντας ότι αισθάνεται ευτυχής γι’ αυτή τη συνεργασία. Ο ίδιος έχει στα σκαριά και μια νέα δισκογραφική δουλειά και αυτή την εποχή βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής των τραγουδιών που θα συμπεριληφθούν σε αυτήν.

Εψελνε στην εκκλησία

Η ιστορία του ξεκινά σε ένα χωριό του νομού Σερρών. Εκεί γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Η συνέχεια τον βρήκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μετακόμισε η οικογένειά του όταν ο ίδιος ήταν πιτσιρικάς. Το καλλιτεχνικό μικρόβιο του το «κόλλησε» ο πατέρας του, ο οποίος ήταν άριστος γνώστης των δημοτικών ασμάτων. Σε ηλικία 14 ετών ο Χρήστος παρακολουθούσε ήδη μαθήματα πιάνου και βυζαντινής μουσικής. Την ίδια εποχή έψελνε στην εκκλησία και τραγουδούσε παραδοσιακά τραγούδια.

Η πρώτη δισκογραφική εμφάνισή του καταγράφηκε το 1998, στο άλμπουμ του Γιώργου Δημόπουλου «Ηπιες το γάλα μου», με το τραγούδι των Τάσου Μελετόπουλου και Αρη Δαβαράκη «Ερμαιο». Το όνομά του άρχισε να συζητείται στους μουσικούς κύκλους της συμπρωτεύουσας και οι προτάσεις για εμφανίσεις σε μαγαζιά ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο. 4rfawsfg copyΣτις αρχές του 1999 ο τραγουδιστής έκανε το πρώτο ολοκληρωμένο βήμα του στη δισκογραφία με παραγωγό τον Σταύρο Αραπίδη. Η επιτυχία ήρθε αμέσως και η φήμη του Χρήστου ξεπέρασε τα όρια της Θεσσαλονίκης. Κάπως έτσι ετοίμασε τις βαλίτσες του και μετακόμισε στην Αθήνα.

Τον Νοέμβριο του 2000 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Αυτή η φωνή», όπου ο τραγουδιστής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στο στούντιο με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Οι δυο τους ερμήνευσαν το ντουέτο «Παράνομη αγάπη μου», το οποίο έγινε αμέσως επιτυχία, καθώς ήταν εκείνη την εποχή ο… ύμνος όλων των παράνομων εραστών! Τον χειμώνα του 2001 ο Χρήστος ηγήθηκε σχήματος σε κέντρο επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου κάθε βράδυ επικρατούσε το αδιαχώρητο. Την ίδια περίοδο παντρεύτηκε, κρατώντας το γεγονός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο γάμος του δεν κράτησε πολύ, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες. Γενικότερα ο Χρήστος ήταν πάντοτε οπαδός της άποψης «προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη». Μακριά από τα φλας έμεινε και ο δεύτερος γάμος του καλλιτέχνη, που κατέληξε επίσης σε διαζύγιο. «Οι καταστάσεις δεν με βοήθησαν να κρίνω την κενή και καμουφλαρισμένη προσωπικότητα και τις δύο φορές. Προσωπικότητα χωρίς ουσία και ταυτότητα. Παιδεία μηδέν!» θα δηλώσει ο ίδιος χρόνια μετά, κατακεραυνώνοντας τις δύο πρώην συζύγους του.

Τον Μάρτιο του 2002 κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ του, το «Δίχως όριο», με το τραγούδι «Εχω κολλήσει» να σκαρφαλώνει στην κορυφή των charts. Το ίδιο συνέβη με τη διασκευή του πολύ γνωστού «Eshebo», σε στίχους Γιάννη Δόξα, αλλά και με μια επανεκτέλεση του τραγουδιού «Κορίτσι μου, όλα για σένα» του Βασίλη Τσιτσάνη. Ακολούθησαν κι άλλες δισκογραφικές δουλειές με πετυχημένα τραγούδια, όπως το άλμπουμ «Δεν χρωστάω σε κανέναν», αλλά και σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου.

Σοβαρό πρόβλημα υγείας

Το 2004 ο καλλιτέχνης χαλάρωσε τους ρυθμούς της δουλειάς του, μειώνοντας αισθητά τις live εμφανίσεις του έως το 2007, όταν επέστρεψε δυναμικά στη νυχτερινή ζωή της πόλης, γεμίζοντας και πάλι μαγαζιά. Το 2009 κυκλοφόρησε η τελευταία δισκογραφική δουλειά του. Λίγο αργότερα αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τις πίστες και τη δισκογραφία. Δύο χρόνια μετά αποκάλυψε σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ότι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας. «Πέρασα ένα σοβαρότατο πρόβλημα με τη φωνή μου, αλλά και μια πολύ σοβαρή αρρώστια και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για μένα. Ευτυχώς, με τη βοήθεια του Θεού και των θεραπόντων ιατρών μου, που είναι πλέον και φίλοι μου, ξεπεράστηκε σχεδόν ανώδυνα» είχε πει τότε. Το γεγονός ότι ο Πάζης έχει λείψει από το κοινό έγινε αντιληπτό πριν από μερικά βράδια, όταν βρέθηκε στο Κέντρο Αθηνών για να ακούσει τον Νίκο Βέρτη. Ο τελευταίος τού έδωσε το μικρόφωνο κι εκείνος ερμήνευσε παλιές επιτυχίες εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, ο Χρήστος ευτυχεί εδώ και τέσσερα χρόνια στο πλευρό της δικηγόρου Ελενας Γκλεγκλέ, η οποία του χάρισε έναν υπέροχο γιο στα τέλη του 2014. Ο μικρός Αλέξανδρος-Μιχαήλ βαπτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, παίρνοντας το όνομα του πατέρα του Χρήστου. Οσο για τον γάμο του τραγουδιστή με τη μητέρα του παιδιού του; Θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, μέσα στο 2016.


{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...