Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Πω πω μια Οικονομάκου

Καυτή... ζωντοχήρα η Αθηνά Οικονομάκου. «Πέταξε» τα ρούχα της...

«Γίνε ο ηγέτης του εαυτού σου» με λάμψη από celebrities

Στο πλαίσιο της 20ής Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ρένος προδίδει όλα τα εγκλήματα του Σίμου...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τι υποστήριξε στην απολογία του ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του...

«Πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Το έκανα για καλό,...

Απατεώνας Μένιος Φουρθιώτης

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες το στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Ε TV (και πρώην του Extra) Μένιος Φουρθιώτης, που κρίθηκε ένοχος για απάτη από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σχετικά με…

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες το στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Ε TV (και πρώην του Extra) Μένιος Φουρθιώτης, που κρίθηκε ένοχος για απάτη από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σχετικά με το φέσι 3.000 ευρώ (!) που άφησε σε κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ο -σημερινός εμπορικός διευθυντής του Ε TV- Μένιος Φουρθιώτης κατάφερε, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, να «αρπάξει» δύο πανάκριβα laptops τελευταίας τεχνολογίας από τον ιδιοκτήτη εταιρίας ηλεκτρονικών Μιχάλη Μακράκη.

Ο νυν παρουσιαστής της εκπομπής «Αποκαλυπτικά», που τότε (το 2010) εκτελούσε και χρέη μάνατζερ της πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου, εξαπάτησε τον επιχειρηματία με την υπόσχεση μόνιμης συνεργασίας σε εκπομπή telemarketing, που όμως δεν έγινε ποτέ! Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο κ. Μακράκης, ο νυν διευθυντής Προγράμματος του Ε TV τον προσέγγισε τον Ιανουάριο του 2010 ζητώντας του να αγοράσει τους δύο υπερσύγχρονους υπολογιστές, αξίας περίπου 1.600 ευρώ ο καθένας, με σκοπό να τους προωθήσει μέσω της εκπομπής που θα άρχιζε να παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Extra.

Κατάθεση

Οπως κατέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μακράκης: «Στις 13 Ιανουαρίου ήρθε από το κατάστημα στο οποίο ήμουν συνέταιρος και προσπάθησε να πείσει τον γιο μου που βρισκόταν εκεί να του δώσει δύο laptops, τα οποία, όπως είπε, ήθελε να πουλήσει μέσω εκπομπής. Επειδή δεν είχε επιταγή ή μετρητά για να πληρώσει, ζήτησε 10ήμερη πίστωση και ήταν ιδιαίτερα επίμονος υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να πάρει αμέσως τα μηχανήματα, γιατί την επόμενη ημέρα ξεκινούσαν τα γυρίσματα».

Οπως παραδέχθηκε, ο ίδιος είχε αρκετούς ενδοιασμούς, καθώς δεν είχε καν… ακουστά τον παρουσιαστή. «Δεν ήταν καθόλου γνωστός και μάλιστα αναζητώντας το όνομά του στο διαδίκτυο προκειμένου να αντλήσω πληροφορίες δεν βρήκα καμία αναφορά σε εκείνον» είπε.

Εν τέλει ο επιχειρηματίας, όπως είπε, ενέδωσε στις πιέσεις του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος «υποσχόταν μακρόχρονη συνεργασία με κοινό όφελος για τις δύο πλευρές», εξαιτίας ενός DVD που του επέδειξε η νυν στελεχάρα του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να τον πείσει για την φερεγγυότητά του! «Είχε μαζί του ένα DVD με το concept της εκπομπής του και αφού το είδα, θεώρησα ότι είναι αξιόπιστο, καθώς οι λήψεις και το μοντάζ φανέρωναν πως επρόκειτο για επαγγελματική δουλειά» εξήγησε στο δικαστήριο ο εξαπατηθείς επιχειρηματίας.

Επιχειρηματίας

Ωστόσο, ενώ ο επιχειρηματίας παρέδωσε τους υπολογιστές στον «Mr Αποκαλυπτικά» με τη συμφωνία να κατατεθούν εντός 10ημέρου τα χρήματα στον λογαριασμό του, ο Μένιος Φουρθιώτης έκανε τον… Κινέζο!

Μάλιστα ο Μιχάλης Μακράκης απευθύνθηκε στο Extra για να ζητήσει εξηγήσεις και έπεσε από τα σύννεφα, όταν του ανακοίνωσαν πως δεν έχουν καμία σχέση με τον κ. Φουρθιώτη: «Ο διευθυντής Προγράμματος μου είπε πως δεν συνεργάζονταν με το συγκεκριμένο άτομο, πως είχαν δεχτεί και άλλες αντίστοιχες καταγγελίες, και άλλα πολλά για το πρόσωπο του κυρίου Φουρθιώτη, που δεν κρίνω σκόπιμο να αναφέρω».

Στα τηλεφωνήματα του επιχειρηματία προκειμένου να πάρει τα χρήματά του, ο κατηγορούμενος προέβαλλε αρχικά δικαιολογίες, αλλά στη συνέχεια άλλαξε στάση, σύμφωνα με τον μηνυτή: «Μου είπε να κόψω τον λαιμό μου, και ότι ο ίδιος έχει χαρτί γιατρού ότι πάσχει από νευρική ανορεξία, και ότι δεν μπορώ να του κάνω τίποτα, ακόμα κι αν κινηθώ δικαστικά!».

Ο κ. Μακράκης κατέθεσε αγωγή εις βάρος του παρουσιαστή διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. «Είχε εξαρχής πρόθεση να με εξαπατήσει» κατέληξε ο επιχειρηματίας και τον ισχυρισμό του ενστερνίστηκαν τόσο ο εισαγγελέας όσο και ο πρόεδρος του δικαστηρίου. «Ψευδώς υποστήριξε ότι είχε εκπομπή στον σταθμό Extra, ενώ η συνεργασία του είχε λήξει, προκειμένου να εξαπατήσει τον παθόντα!» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Γιατί ήθελε για τρίτη φορά αναβολή ο συνήγορος

«Αστική διαφορά, που δεν θα έπρεπε να οδηγηθεί σε ποινικό δικαστήριο» χαρακτήρισε, στην αγόρευσή του, την αντιδικία του επιχειρηματία με τον Μένιο Φουρθιώτη ο συνήγορος του παρουσιαστή Δημήτρης Ράπτης.

«Η άλλη πλευρά έχει καταθέσει σχετική αγωγή που θα συζητηθεί εντός του 2016» τόνισε και πρόσθεσε, επιχειρώντας να αποδομήσει την κατηγορία της απάτης: «Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο κ. Φουρθιώτης ψευδώς υποστήριζε ότι την επίμαχη περίοδο εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ είχε ήδη αποχωρήσει. Πώς προκύπτει αυτό; Ο καθένας μπορεί να λέει λόγια στον αέρα, αλλά σημασία έχουν οι ατράνταχτες αποδείξεις».

Επιπλέον, ο κ. Ράπτης, αναφερόμενος σε έγγραφό του τηλεοπτικού σταθμού Extra που προσκόμισε κατά την αποδεικτική διαδικασία, είπε: «Το επίσημο έγγραφο του σταθμού βεβαιώνει ότι ο κ. Φουρθιώτης είχε εκπομπές στο κανάλι από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 έως και το 2012. Αν η απάτη έγκειται στο αν δούλευε ή όχι στον σταθμό, τότε να φωνάξουμε τον εκπρόσωπο του καναλιού να μας το βεβαιώσει».

Ο δικηγόρος ζήτησε από το δικαστήριο να αναβάλει (για τρίτη φορά) την υπόθεση προκειμένου να κληθεί το πρόσωπο αυτό. «Μη βιαστούμε στην έκδοση απόφασης! Να αναβληθεί η υπόθεση για να κληθεί ο εκπρόσωπος του Extra ή, άλλως, ο κατηγορούμενος να απαλλαγεί» κατέληξε ο κ. Ράπτης, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους ο Μένιος Φουρθιώτης επέλεξε να μην πληρώσει για τους υπολογιστές που πήρε από το κατάστημα του επιχειρηματία.

«Και στην Αστυνομία απαξίωσε να πάει»

Στο δικαστήριο αναγνώσθηκε η ένορκη κατάθεση που έδωσε στις 3 Μαΐου του 2011 ο αστυνομικός που είχε πάει στις 20 Απριλίου του ίδιου έτους στην κατοικία του Μένιου Φουρθιώτη, στον Διόνυσο, για να του επιδώσει κλήση, ώστε να προσέλθει για εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου που είχε αναλάβει την προανακριτική εξέταση.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αρχιφύλακα της Νέας Ερυθραίας, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ακόμα και να πάρει στα χέρια του την επίδοση.

Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά η συνήγορος πολιτικής αγωγής, «ο κ. Φουρθιώτης αγνοεί εν γένει τις Αρχές, μέχρι και στην Αστυνομία απαξίωσε να πάει». Σχολιάζοντας ερώτηση της πλευράς του παρουσιαστή και στελέχους του καναλιού Ε προς τον εξαπατηθέντα επιχειρηματία για το ενδεχόμενο οι επίμαχοι υπολογιστές να ήταν ελαττωματικοί, η ίδια τόνισε: «Εάν δεν είχε πρόθεση εξαπάτησης, θα είχε προσπαθήσει όλο αυτό το διάστημα να καταβάλει το χρέος του και όχι να λέει πως οι υπολογιστές είναι προβληματικοί».

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aπάτη στην TV ζώνη Κοκλώνη: Καλοστημένη κομπίνα αεροπορικής εταιρίας «φάντασμα» μέσω του «Next PLeASE»

Καραμπινάτη απάτη ήταν οι δήθεν «έξυπνες διακοπές» με αεροπορικά...

Όλα όσα έγιναν τη λαμπερή βραδιά των καλλιστείων

Ποιος είπε ότι η Καλαμάτα βγάζει μόνο ωραίο λάδι;...

Βαφτίσια για τον γιο της Καρλάκη με απόντα τον πατέρα

Και το όνομα αυτού, Ραφαήλ Μηνάς Καρλάκης! Στην όμορφη...

Οσα έγιναν σε κοσμικό event στην Κηφισιά

Από όλα είχε το... μενού στο κοσμικό event για...

Η εγγονή του Ελβις έσωσε την «Graceland»

Στο παρά πέντε σώθηκε η έπαυλη του Ελβις Πρίσλεϊ...

«Φάντασμα» η ερωτική φωλιά Λιάνη-Σπυρόπουλου

Σπασμένα τζάμια, σπασμένο λουκέτο στην εξώπορτα, η οποία είναι...

Τσακώσαμε την Μαριάντα Πιερίδη με τον Πάνο Ιωάννου σε ρομαντική βόλτα στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός φακός τσάκωσε το ερωτευμένο ζευγάρι να βολτάρει...