Ο… σπάταλος πάει και για αντιπρόεδρος

Eπί των ημερών του Μυλόπουλου, ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής φέρεται ότι είχε δωρίσει στη Ναταλία Δραγούμη ένα iPhone

Σε μια νέα πρόσληψη που προκαλεί προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον (σπάταλο) πρώην πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει χρέη προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Μάλιστα, η σχετική έγκριση του διορισμού του αναμένεται να γίνει από την αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη. Το όνομα του κ. Μυλόπουλου έχει απασχολήσει και παλαιότερα την κοινή γνώμη, όχι όμως για διδακτικούς λόγους.

Ο πρώην πρύτανης έχει κατηγορηθεί για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και συγκεκριμένα για τα συνολικά 8.300.000 ευρώ της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, τα οποία φέρεται ότι δαπανήθηκαν σε υπερκοστολογημένες υπηρεσίες και εργασίες. Η εν λόγω εταιρία είχε γίνει γνωστή όταν για λογαριασμό της πραγματοποιήθηκε η αγορά ενός iPhone το οποίο φέρεται ότι δώρισε ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη. Εντύπωση, δε, είχε προκαλέσει τότε η δαπάνη των 29.348 ευρώ που φέρεται ότι κόστισε η ανακαίνιση της τουαλέτας του πρύτανη!

Για την ιστορία, η σχετική πρόσκληση προς τον κ. Μυλόπουλο, η οποία αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, έχει ως εξής: «Καλείσθε, την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 17.00΄ (Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» – 150), στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Κατά τη συνεδρίαση θα γίνει ακρόασή σας από την Επιτροπή και, εν συνεχεία, η Επιτροπή θα διατυπώσει γνώμη, σχετικά με την πρόταση διορισμού σας στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ