Η «Ελένη» ψάχνει το δικό της «Νησί»

Η βάρκα που «πρωταγωνίστησε» στη σειρά του Mega θα ανακατασκευαστεί για να χρησιμοποιείται από το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων στην Ελούντα

Στο έλεος του χρόνου και των καιρικών συνθηκών βρίσκεται η «Ελένη» -η ξύλινη βάρκα που χρησιμοποιούσε ο Στέλιος Μάινας, ως Γιώργης Πετράκης, για να μεταφέρει τους λεπρούς (χανσενικοί) στη Σπιναλόγκααπό τότε που ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί» (2010-2011). Στόχος είναι να… σουλουπωθεί και να δοθεί στα λυκόπουλα της Ελούντας!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Μια βάρκα σαν αυτή αποτελούσε από το 1905 έως και το 1957 το μέσο που μετέφερε τους λεπρούς ουσιαστικά στην τελευταία κατοικία τους. Και όλοι γνώριζαν ότι όποιος πατούσε στο ξύλινο σκαρί δεν είχε γυρισμό.

Η βάρκα που «πρωταγωνίστησε» στη μικρή οθόνη βρίσκεται στην Ελούντα και ανήκε στον επιχειρηματία Δημήτρη Σφυράκη, ο οποίος την παραχώρησε στο τοπικό 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων. Ο αρχηγός του συστήματος Ματθαίος Μαυρικάκης εξήγησε στην «Espresso» ότι θα την ανακατασκευάσουν, για να χρησιμοποιείται από τους προσκόπους!

«Αρχικά ο Δημήτρης Σφυράκης την είχε αγοράσει από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου. Εχει ταβέρνα στην Πλάκα απέναντι από τη Σπιναλόγκα και ήθελε να την έχει ενθύμιο. Λόγω συγγενικής σχέσης μας, του ζήτησα να μας την παραχωρήσει ώστε να χρησιμεύσει στους προσκόπους κι έτσι έγινε. Η βάρκα αυτή είναι σημαντική, όχι μόνο επειδή “έπαιξε” στο «Νησί», αλλά και γιατί θυμίζει τα θλιβερά δρομολόγια στη Σπιναλόγκα» λέει ο κ. Μαυρικάκης και προσθέτει: «Εμείς θέλουμε να της δώσουμε ζωή και να τη χρησιμοποιήσουμε για δραστηριότητες, να αρμενίζει μεταφέροντας παιδιά που γελάνε και όχι πονεμένο κόσμο, όπως παλιά, που έκλαιγε και αποχαιρετούσε τους δικούς του ανθρώπους».

Ο ίδιος καλεί τους ντόπιους να βοηθήσουν, με ό,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας, ώστε να επισκευαστεί η βάρκα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ