Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μητέρα & πατριός σκότωσαν τον γιο

Φοβερή ανατροπή (πέντε χρόνια μετά) στην υπόθεση-θρίλερ του άτυχου 23χρονου Κωστή Πολύζου! Το πτώμα του είχε βρεθεί μισοφαγωμένο από ζώα σε χωράφι στη Σιάτιστα

Επεσε η αυλαία στο θέατρο που έπαιζαν η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου με τη σύλληψή τους για τη δολοφονία του 23χρονου πριν από πέντε χρόνια, στη Σιάτιστα Κοζάνης! Η 49χρονη και ο 42χρονος σύζυγός της συνελήφθησαν στο διαμέρισμά τους, στην Ελευσίνα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ψευδορκία μάρτυρα και πλαστογραφία.

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Η φοβερή ανατροπή στην υπόθεση-θρίλερ που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία έγινε χθες το πρωί, αν και από την πρώτη στιγμή που είχε βρεθεί τυχαία το μισοφαγωμένο από τα αγρίμια πτώμα του 23χρονου στο χωράφι του πατριού του, τον Σεπτέμβριο του 2011, οι υποψίες των αστυνομικών έπεσαν στον πατριό του Χρήστο Ντιό. Ομως, δεν υπήρχαν ακράδαντα στοιχεία εις βάρος του ώστε να συλληφθεί. Οσο περνούσε ο καιρός η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη αποκάλυπτε ολοένα περισσότερα στοιχεία για την αιματηρή r34rw34r4wr 3υπόθεση. Ετσι, μετά την κατάθεση της γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας ως βασικής μάρτυρα στην ανακρίτρια Κοζάνης, η δικαστική λειτουργός εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη σύγχρονη Μήδεια και τον σύζυγό της.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν χθες το πρωί τον Χρήστο Ντιό και τη 49χρονη Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κώστα Πολύζου, στο σπίτι όπου έμεναν τα τελευταία χρόνια μαζί με τον 16χρονο γιο τους, στην Ελευσίνα. Το ζευγάρι δεν προέβαλε αντίσταση. Χωρίς να πουν λέξη, ακολούθησαν τους αστυνομικούς στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Λίγη ώρα αργότερα, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών για να γίνει εκτελεστό το ένταλμα. Μετά το πέρας της διαδικασίας, ξεκίνησε η μεταγωγή τους στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν ένα δάνειο ύψους 250.000 ευρώ, που είχε πάρει το ζευγάρι στο όνομα του Κωστή Πολύζου εν αγνοία του. Επειτα από έντονο οικογενειακό καβγά, στις 18 Φεβρουαρίου 2011, με αφορμή την κακή οικονομική διαχείριση της μητέρας και του πατριού του, ο νεαρός δολοφονήθηκε. Μητέρα και πατριός είχαν δηλώσει δύο ημέρες αργότερα την εξαφάνιση του 23χρονου, ενώ η Δέσποινα r34rw34r4wr 1Κουτσέγκου απηύθυνε έκκληση, μοιρολογώντας («Θέλω το παιδάκι μου..»!) μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για να βρεθεί ο γιος της!

Ιατροδικαστική εξέταση

Ομως, πέρασαν επτά μήνες μέχρι να ανακαλυφθεί από έναν κυνηγό (στις 23 Σεπτεμβρίου 2011) το πτώμα του δολοφονημένου νεαρού. Ακόμη και σήμερα κανείς δεν ξέρει με ποιον τρόπο έγινε το έγκλημα, καθώς το πτώμα ήταν σε τόσο κακή κατάσταση όταν εντοπίστηκε, που η ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου.

Το στοιχείο που έστρεψε τις υποψίες στο ζευγάρι ήταν το γεγονός ότι το πτώμα είχε ταφεί σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατριού του, αλλά ο ίδιος δεν είχε αποκαλύψει ότι του ανήκε, αν και είχε ερωτηθεί από τους αστυνομικούς! Επιβαρυντικό ήταν και το γεγονός ότι ο Χρήστος Ντιός είχε υπογράψει αιτήσεις χορήγησης δανείων στο όνομα του Κωστή Πολύζου, χωρίς ο θετός γιος του να το γνωρίζει. Ο πατριός είχε αρνηθεί αυτές τις υπογραφές, οι οποίες όμως ταυτοποιήθηκαν από τη γραφολογική εξέταση. Σημαντικές ήταν και οι καταθέσεις γειτόνων, που είχαν δει τη μητέρα του Κωστή Πολύζου να καθαρίζει το σπίτι με… ατμοκαθαριστή μία ημέρα μετά την υποβολή της δήλωσης εξαφάνισης του παιδιού της! Επιπρόσθετα, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, ο σύζυγός της πούλησε άμεσα το αυτοκίνητό του, με το οποίο φέρεται ότι είχε μεταφέρει το πτώμα του 23χρονου στο χωράφι.

Επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν την κατακραυγή των συγχωριανών τους, που υποψιάζονταν την αλήθεια, το ζευγάρι και ο γιος τους έφυγαν από τη Σιάτιστα και μετακόμισαν στην Ελευσίνα, όπου ο Ντιός εργαζόταν r34rw34r4wr 2στη ΔΕΗ Ασπροπύργου, ενώ η Δέσποινα Κουτσέγκου ήταν άνεργη. Η είδηση της σύλληψής τους έπεσε σαν κεραυνός στους ενοίκους της πολυκατοικίας όπου διέμεναν, στην οδό Δήμητρος.

Το απίστευτο (!) της 49χρονης στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη

Με λυγμούς και προσευχές για να βρεθεί (!) το παιδί της, η 49χρονη Δέσποινα Κουτσέγκου προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες και να στρέψει τις υποψίες σε έναν φίλο του άτυχου Κωστή Πολύζου. Με αναφιλητά έβγαινε στις εκπομπές της Αγγελικής Νικολούλη: «Θέλω να τον αγκαλιάσω ξανά»! Κι όταν r34rw34r4wr 2 0είχε εντοπιστεί το πτώμα του, αποκαλούσε τους δολοφόνους «δίποδα αγρίμια»!

«Από την πρώτη στιγμή είχα υποψίες για το περιβάλλον του. Για τη μητέρα και τον πατριό του» είπε χθες μετά την είδηση της σύλληψης της 49χρονης και του 42χρονου ο φίλος του αδικοχαμένου 23χρονου Σπύρος Καλαμπούκας.

Ο άτυχος Κωστής εξαφανίστηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 και η μητέρα του δήλωσε την εξαφάνισή του δύο ημέρες αργότερα. Τη μοιραία νύχτα, που έβρεχε καταρρακτωδώς, βγήκε γύρω στις 23.30 από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρισκόταν απέναντι από το δικό του.

Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο πατρικό του, όπου βρίσκονταν η μητέρα του και ο 16χρονος (σήμερα) ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί τότε η 49χρονη κατηγορούμενη πλέον, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος. Κάποια στιγμή βγήκε για να επισκευάσει μια βρύση, ενώ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο μικρότερος αδελφός του της αποκάλυψε την επόμενη ημέρα ότι τον άκουσε να μιλά με έναν άγνωστο. Οταν ο Κωστής μπήκε πάλι σπίτι, είπε στη μητέρα του ότι θα ξαναπάει στο σπίτι του Σπύρου (απ’ όπου είχε επιστρέψει πριν από… μισή ώρα!).

Κατά τις 3 τα ξημερώματα η μητέρα υποστήριξε ότι κάλεσε τον Σπύρο και της είπε ότι δεν είδε τον Κωστή. Η τελευταία κλήση που του έκανε η μητέρα ήταν στις 3.40 τα ξημερώματα. Οι συγγενείς του πατριού, που έμεναν στον πάνω όροφο, είπαν ότι είδαν τον 23χρονο να μπαίνει στο σπίτι στις 11.30. Κανείς βέβαια δεν τον είχε δει να βγαίνει.

Το όνειρο του κυνηγού που οδήγησε στην αποκάλυψη

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το πτώμα του άτυχου Κωστή Πολύζου στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, όταν το εντόπισαν τα σκυλιά του. Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, δύο ημέρες νωρίτερα είχε δει ένα προφητικό όνειρο. Συγκεκριμένα, είχε ονειρευτεί τον Κωστή στο χωράφι του θανάτου στη θέση Πασά Γεφύρι, το οποίο -όπως αποδείχθηκε- ανήκει στον πατριό του.

Δύο μέρες μετά βρήκε τον άτυχο νεαρό, ο οποίος ήταν θαμμένος με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι του και χωρίς παπούτσια. Την ίδια νύχτα, όπως είπε, ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτήν τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός!

Λάκκος

Οι δολοφόνοι τον είχαν θάψει σε κατηφορικό έδαφος, ανοίγοντας λάκκο σε σημείο όπου υπήρχαν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές, τα οποία δεν επέτρεπαν την οπτική επαφή με τον χώρο. Σε κοντινή απόσταση από το χωράφι βρίσκεται η Σιάτιστα, όπου κατοικούσαν ο Κωστής με τη μητέρα, τον πατριό του και τον μικρότερο αδελφό του. Ο πατριός και η μητέρα του δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην Αστυνομία ότι ήταν δικό τους το συγκεκριμένο χωράφι, στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων τους, την επόμενη μέρα της εξαφάνισης του Κωστή το ζευγάρι φόρτωνε ένα βαρύ κουτί σε αγροτικό. Επειτα από πολυετή έρευνα, η εκπομπή «Φως στο τούνελ» εντόπισε το φορτηγάκι, το οποίο ο πατριός είχε πουλήσει σε μάντρα. Βρήκε τον νέο ιδιοκτήτη του και ανακάλυψε (με τη βοήθεια ιδιωτικού εγκληματολογικού εξοπλισμού) ίχνη αίματος στην καρότσα, παρά το γεγονός ότι είχε υποστεί διαδοχικούς βιολογικούς καθαρισμούς!


30.01.2016 espresso weekend m

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....