Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κάννες με Στρος Καν και σέξι εμφανίσεις!

Ο (πρώην) Mr ΔΝΤ, αλλά και ο Πολάνσκι με την ημίγυμνη σύζυγο συγκέντρωσαν τα φλας.

Το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών λίγο έλειψε να αποκτήσει κόκκινα «αξεσουάρ», καθώς στο φινάλε πέρασαν από αυτό μια προκλητικά ημίγυμνη ηθοποιός και ο πρωταγωνιστής του χειρότερου σεξουαλικού σκανδάλου των τελευταίων ετών. Ο Ρομάν Πολάνσκι συνοδευόμενος από την ημίγυμνη σύζυγό του Εμανιουέλ Σενιέ και ο Ντομινίκ Στρος Καν με τη νέα σύντροφό του Μιριάμ Λαουφίρ έβαλαν το glamorous στοιχείο της Κρουαζέτ σε δεύτερη μοίρα!

Ο διάσημος σκηνοθέτης, που έχει καταδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης το 1977, στη συνέντευξη που έδωσε με αφορμή την παρουσίαση της νέας του ταινίας «Η Αφροδίτη με τη γούνα», τόνισε ότι το αντισυλληπτικό χάπι κάνει αρσενικές τις γυναίκες, ενώ πρόσθεσε ότι η ισότητα των δύο φύλων εξοβελίζει τον ρομαντισμό από τη ζωή μας. Αυτές οι άκρως σεξιστικές δηλώσεις του 79χρονου κινηματογραφιστή, που έκαναν τους αρθρογράφους της γαλλικής «Figaro» να αναρωτιούνται αν διεκδικεί τον «Χρυσό Φοίνικα του μισογυνισμού», έγιναν ενώ είχε στο πλευρό του τη 46χρονη σύζυγό του και πρωταγωνίστρια της ταινίας του, η οποία είχε επιλέξει μια κόκκινη τουαλέτα με βαθύ και… πλατύ ντεκολτέ, αλλά και άνοιγμα που έφτανε μέχρι τη ζώνη. Και για να μην αρχίσουν κάποιοι να αναρωτιούνται «τι φοράει κάτω από το άνοιγμα;», φρόντισε να δείξει το κατακόκκινο εσώρουχό της.

Στο ίδιο κόκκινο χαλί πόζαρε και ένας άλλος «πρωταγωνιστής». Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν έφτασε στον χώρο του φεστιβάλ με πλατύ χαμόγελο προκειμένου να παραστεί στην προβολή της κλασικής ταινίας «Plein Soleil» του Ρενέ Κλεμάν, η οποία επελέγη στο πλαίσιο του τιμητικού αφιερώματος στον Αλέν Ντελόν. Η εμφάνισή του προκάλεσε αίσθηση, καθώς φέτος οι Κάννες είχαν γεμίσει με αφίσες της νέας ταινίας με τίτλο «Welcome to New York», η οποία εστιάζει στο σκάνδαλο με την Ντιάλο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


39f854u745kΘρίαμβος για τη 19χρονη (Ελληνίδα) Αντέλ που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα!

Νίκες για τα φαβορί, αλλά και εκπλήξεις έκρυβαν οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών που ολοκληρώθηκε χθες με θρίαμβο της ταινίας «Η ζωή της Αντέλ», με πρωταγωνίστρια της ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος. Η ταινία που αφηγείται των έρωτα δύο νεαρών Γαλλίδων κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, με κριτικούς και κοινό να μιλούν με θαυμασμό για τις ερμηνείες της Αντέλ Εξαρχόπουλος και της Λια Σεϊντού. Οι δύο πρωταγωνίστριες δεν έκρυβαν τη χαρά τους για τη νίκη. Ανέβηκαν στη σκηνή και όταν ο σκηνοθέτης Αμπντελατίφ Κεσίς πήρε στα χέρια του το βαρύτιμο βραβείο, τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν ταυτόχρονα. Η ταινία απέσπασε επίσης το βραβείο καλύτερης ταινίας του επίσημου τμήματος του φεστιβάλ, που απονέμει η κριτική επιτροπή της διεθνούς ομοσπονδίας κριτικών.

Ενας βετεράνος του Χόλιγουντ, ο Μπρους Ντερν κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Nebraska», ενώ η Γαλλίδα, Μπερενίζ Μπεγιό είναι η νικήτρια στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών. Η νίκη του Μεξικανού Αμάτ Εσκαλάντε για τη σκηνοθεσία του στην ταινία «Heli» χαρακτηρίζεται «έκπληξη» από αρκετούς, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το μεγάλο βραβείο που φέτος δόθηκε στην ταινία «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Κοέν. Βραβείο σεναρίου πήρε ο Κινέζος Ζία Ζανγκ- Kε για την ταινία «A touch of sin», ενώ εκείνο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στον Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Εντα για την ταινία «Tel pere, tel fils».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...