Επιασαν αστυνομικούς που παρείχαν «προστασία» σε γνωστό εφοπλιστή

Αναζητείται και λιμενικός,στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών

Αναζητείται και λιμενικός,στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών 

Ως «προστάτες» γνωστού εφοπλιστή απασχολούνταν δύο αστυνομικοί, που συνελήφθησαν το Σάββατο από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους δύο αστυνομικούς, που φέρεται ότι κινούνταν στην περιοχή του Πειραιά. Οπως διαπιστώθηκε, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης τόσο στα γραφεία όσο και στο σπίτι του εφοπλιστή. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., και ένας λιμενικός, που αναζητείται. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για αρχικελευστή, στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στην Ανδρο

Ο συγκεκριμένος άνδρας μέχρι χθες το βράδυ διέφευγε της σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Κύκλοι του Λιμενικού ανέφεραν χθες ότι ο αναζητούμενος βρίσκεται στην Ανδρο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κατοικία του εφοπλιστή στο συγκεκριμένο νησί – ή απλώς να… κρύβεται.

Οι εν λόγω αστυνομικοί θα ήταν πλήρως καλυμμένοι, αν είχαν ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση του 2012, σύμφωνα με την οποία μπορούν να προσφέρουν συνοδευτικές υπηρεσίες ασφαλείας σε πρόσωπα, με το αναγκαίο αντίτιμο όμως. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονταν σε επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, μεγαλοδικηγόρους (κ.τλ.) αφειδώς και δίχως καταβολή ποσού προς τις Αρχές, ζημιώνοντας τόσο τον κρατικό κορβανά όσο και τη δημόσια ασφάλεια.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών, καθώς και για άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση τους ως αστυνομικοί. Οι αστυφύλακες οδηγήθηκαν το Σάββατο στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ήδη κινείται εις βάρος του και η πειθαρχική διαδικασία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ