Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

18 ημέρες σαν αγρίμια

Στα χέρια της Αστυνομίας ο Αλβανός δολοφόνος με τον Φοίβο. Κρυβόταν σε καλύβες, ενώ έκλεβε κότες, φρούτα, μέλι για να ταΐζει τον 4χρονο γιο του

Στην αγκαλιά της γιαγιάς, του παππού και του μεγαλύτερου αδελφού του επέστρεψε έπειτα από 18 ημέρες αγωνίας ο 4χρονος Φοίβος. Το αγοράκι είχε αρπάξει στις 6 Ιανουαρίου ο πατέρας του Τζέιμς Κλοντ Λέσι, μετά τη δολοφονία της μητέρας του στο σπίτι τους στην Ορμύλια, και έκτοτε ζούσαν σαν αγρίμια στην ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Ο Αλβανός δολοφόνος και ο μικρός Φοίβος εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι σε καλύβα, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι, όπου ζούσε και βρήκε φρικτό θάνατο η 41χρονη Λέλα Μαυρομάτη. Τρομοκρατημένο, αδυνατισμένο και εμφανώς ταλαιπωρημένο, το αγόρι βρέθηκε από κατοίκους 4re3q4t 5του χωριού και τον παππού του Λάμπη Μαυρομάτη, ενώ ο 34χρονος συζυγοκτόνος επίσης ακινητοποιήθηκε από συγχωριανούς και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Εξουθενωμένος και ο ίδιος, καθώς επί ημέρες περιφερόταν με τον Φοίβο από καλύβα σε καλύβα και εγκαταλελειμμένες αποθήκες, προσπαθώντας να κρυφτεί από τις Αρχές, δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν τυχαία από δύο Αλβανούς εργάτες που πήγαν στην περιοχή για να κλαδέψουν. Ο Λέσι φέρεται ότι τους ζήτησε φαγητό και ασπιρίνες, ενώ εκείνοι προσπάθησαν μάταια να τον πείσουν να αφήσει τον 4χρονο.

Μήνυμα

Τελικά ο ένας κατόρθωσε να στείλει κρυφά στη σύζυγό του το μήνυμα: «Το παιδί είναι εδώ, ειδοποίησε τον Λάμπη (σ.σ. ο παππούς του μικρού)». Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του 4re3q4t 3Λάμπη Μαυρομάτη για τη στιγμή που έσφιξε στην αγκαλιά του τον εγγονό του: «Μαζί με τρεις τέσσερις άνδρες τρέξαμε στο σημείο. Το παιδί το είχε τυλιγμένο με μπουφάν και κουβέρτες, τον περικύκλωσαν οι άλλοι, πήραν τον Φοίβο και μου τον έφεραν. Ηταν πολύ φοβισμένος, έκλαιγε συνεχώς. Ζήτησε τη μαμά του, ήταν τρομοκρατημένος, είδε να βάζουν κάτω τον πατέρα του, σάστισε κι έκλαιγε»! Για την κατάσταση της υγείας του 4χρονου ο ίδιος είπε: «Ηταν πολύ αδυνατισμένος και οι γιατροί είπαν ότι έχει αφυδατωθεί». Το αγοράκι, βιώνοντας τις τραγικές συνέπειες των πράξεων του πατέρα του, επί σχεδόν τρεις εβδομάδες ζούσε σαν αγρίμι, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μαζί με τον πατέρα του είχαν να αντιμετωπίσουν το κρύο, την πείνα και την έλλειψη στέγης και νερού, ενώ ο Αλβανός έτρεμε μη τυχόν γίνει αντιληπτός από τις Αρχές, που «όργωναν» την περιοχή.

Κρυψώνα

Γι’ αυτό άλλαζε διαρκώς κρυψώνες, ενώ για να ταΐσει τον μικρό Φοίβο έκλεβε κότες και στη συνέχεια άναβε φωτιά και τις έψηνε. Αλλες φόρες έπαιρνε μέλι από τις κυψέλες και καρπούς από τα δέντρα. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ορεσίβιοι, ξέρουν από τα βουνά και πώς να επιβιώσουν. Τις νύχτες προφανώς έβρισκε απάγκιο στα εγκαταλελειμμένα κτίρια της περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο θείος του Φοίβου, αδελφός της αδικοχαμένης γυναίκας, Πέτρος Μαυρομάτης. Το αγόρι μεταφέρθηκε από το σημείο όπου εντοπίστηκε αρχικά στο σπίτι των παππούδων και στη συνέχεια στο νοσοκομείο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εξετάσεις, ενώ όλες τις επόμενες ημέρες θα έχει στο πλευρό του ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. 4re3q4t 1«Εκλαιγε πολύ στην αρχή. Μετά αγκάλιασε το 6χρονο αδελφάκι του και ηρέμησε» περιέγραψε συγκινημένος ο παππούς του, ενώ αναφερόμενος στον Λέσι είπε: «Φαινόταν απογοητευμένος, εξουθενωμένος, δεν είχε άλλες αντοχές, αλλιώς θα είχε φύγει. Ολο αυτό το διάστημα που ψάχναμε ήταν εδώ, δίπλα μας. Δεν έχω κανένα συναίσθημα για εκείνον. Θέλω μόνο να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τα εγγόνια μου. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών θα τα καταφέρουμε».

«Προσπάθησα να φύγω, αλλά γύριζα πίσω γιατί οι δρόμοι είχαν μπλόκα»

Χωρίς να έχει αντοχή να αντιδράσει, ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι (που είχε υψηλό πυρετό) σήκωσε τα χέρια και παραδόθηκε χθες το μεσημέρι, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του τετράχρονου γιου του. «Ηρθα εδώ τα ξημερώματα με το παιδί. Μετά τη δολοφονία της γυναίκας μου προσπάθησα να φύγω, αλλά κάθε φορά γύριζα πίσω γιατί οι δρόμοι είχαν μπλόκα» φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς. Κατά πληροφορίες, στόχος του ήταν να περάσει τα σύνορα και να καταλήξει στο χωριό του, στην 4re3q4t 4Αλβανία. Ομως ο κλοιός γύρω του έσφιγγε. Μάλιστα, μία ημέρα πριν από τη σύλληψη είχε προηγηθεί ένα τηλεφώνημα από 75χρονο που ισχυριζόταν ότι είδε τον 34χρονο με το παιδί να περιφέρεται σε ελαιώνες κοντά στην Ορμύλια, γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις Αρχές για έρευνες στην περιοχή της Χαλκιδικής και όχι στην Αττική, όπου ήταν εστιασμένες μετά την αποκάλυψη του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια ότι συναντήθηκε στα Μέγαρα με κάποιον που του είπε ότι ήταν ο Λέσι.

«Γύριζα με το παιδί από καλύβα σε καλύβα. Δεν είχα διέξοδο. Περίμενα να καταλαγιάσει ο ντόρος μήπως και καταφέρουμε να φύγουμε» φέρεται ότι υποστήριξε. Μετά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος συζυγοκτόνος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πολυγύρου και σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα. Ανήμερα των Θεοφανίων, ο Λέσι (κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο), θολωμένος από ζήλια, σκότωσε με έξι μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του Λέλα μπροστά στον εξάχρονο γιο τους Ιάσονα και έπειτα εξαφανίστηκε με τον μικρό Φοίβο.

30.01.2016 espresso weekend m

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...