Ο «πλανήτης ζεστό χρήμα»

Ενθουσιασμένοι εμφανίζονται οι αστρολόγοι με την ανακάλυψή του! Θεωρούν ότι υπόσχεται ραγδαίες αλλαγές στα οικονομικά των ζωδίων

Ενθουσιασμένοι εμφανίζονται οι αστρολόγοι με την ανακάλυψή του! Θεωρούν ότι υπόσχεται ραγδαίες αλλαγές στα οικονομικά των ζωδίων

Σημαντικές αναταράξεις όχι μόνο στον χώρο της αστρονομίας, αλλά και στον χώρο της αστρολογίας προκαλεί η πιθανή ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη. Αστρολόγοι από όλον τον κόσμο υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την είδηση της πιθανής ύπαρξης του Πλανήτη 9, όπως έχει ονομαστεί προσωρινά. Παράλληλα, έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά για να μελετήσουν τις πιθανές επιπτώσεις του στην καθημερινότητά μας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μάλιστα είναι άκρως αισιόδοξες, καθώς πιστεύουν ότι ο νέος πλανήτης μπορεί να επιφέρει βελτίωση στην αισθηματική ζωή πολλών ζωδίων και να σηματοδοτήσει την έλευση μιας νέας εποχής για την κοινωνία, η οποία θα αποκτήσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Παράλληλα, υπόσχεται ραγδαίες αλλαγές στα οικονομικά αλλά και στη σχέση μας με το χρήμα.

Ωστόσο, οι αστρολόγοι πιστεύουν ότι δεν θα έχει καμία επίδραση στην καθημερινότητά μας, καθώς -σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- κινείται πολύ αργά στον ζωδιακό κύκλο. Αν και δεν γνωρίζει κανείς επακριβώς την τροχιά του, είναι πιθανό να περνάει περισσότερα από 2.000 χρόνια σε κάθε ζώδιο, γεγονός που σημαίνει ότι πολλές γενιές θα έχουν τον Πλανήτη 9 στο ίδιο ακριβώς σημείο του ζωδιακού κύκλου.

Διαφορετικές ερμηνίες

Κάπως έτσι, οι αστρολόγοι που ασχολούνται με ημερήσιες προβλέψεις στα ΜΜΕ θα δυσκολευτούν να τον εντάξουν στην καθημερινή μελέτη τους, δεδομένου ότι η θέση του θα παραμένει σχεδόν απαράλλαχτη.
Ομως, εκείνοι που ασχολούνται με μελέτες αστρολογικών χαρτών, με βάση την ακριβή ώρα και ημερομηνία γέννησης κάποιου, θα έχουν λαμπρό πεδίο δράσης. Και αυτό γιατί ο Πλανήτης 9 θα συναντάται σε διαφορετικές μοίρες στον χάρτη του καθενός, προσφέροντας έτσι χώρο για πολλές, διαφορετικές ερμηνείες.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του Πλανήτη 9, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή -έστω μακρινή- καταγραφή του από τηλεσκόπιο. Οι ειδικοί εκτιμούν έτσι ότι μπορεί να χρειαστούν έως πέντε χρόνια μέχρι να βρεθούν απτές αποδείξεις για την ύπαρξή του και να αναγνωριστεί επίσημα από τη Διεθνή Ενωση Αστρονομίας.

30.01.2016 espresso weekend m

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ