Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

«MISS ΜΠΛΟΚΟ»

Η εντυπωσιακή ξανθιά επιστήμονας που παλεύει στο πλευρό των αγροτών στον Ισθμό της Κορίνθου

dwaef 3Τη δική τους «σταρ» έχουν αποκτήσει οι αγρότες της Κορίνθου, αφού μια δυναμική ξανθιά γυναίκα δίνει το «παρών» στα μπλόκα τους και τραβάει πάνω της όλα τα βλέμματα!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

«Είμαι παιδί του αγώνα, όχι του lifestyle!» λέει η 25χρονη Μαρία – Πετρούλα, η οποία ασχολείται από μικρή με την πρωτογενή παραγωγή, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Εμφάνιση και μυαλό φαίνεται ότι πάνε… ασορτί στην περίπτωση της Μαρίας – Πετρούλας Σκλία. Ζει μόνιμα στην Κόρινθο και είναι πολιτική επιστήμονας (απόφοιτη του Πανεπιστήμιου Κρήτης), έχοντας κάνει πτυχιακή εργασία με θέμα την έρευνα για την επιμόρφωση και την κατάρτιση των αγροτών στον νομό Κορινθίας. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η ίδια έχει ήδη πολιτευτεί στο πλευρό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και σήμερα είναι πρόεδρος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Νομού Κορινθίας.

Παραγωγή

«Εχω ζήσει τα προβλήματα από πολύ μικρή. Εχω ασχοληθεί με την πρωτογενή παραγωγή αβγών, εξαιτίας της επιχείρησης που έχει ο πατέρας μου, και ξέρω πολύ καλά πώς είναι να παλεύεις» αναφέρει στην «Espresso» η 25χρονη. Και συμπληρώνει: «Τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι ότι δεν υπάρχουν κίνητρα για τους νέους ανθρώπους και τα προγράμματα “παγώνουν”. Δυστυχώς, δεν βλέπω μέλλον. Η ανεργία είναι τεράστια. Και παρότι οι νέοι θέλουν να επιστρέψουν, θέλουν να dwaef 1δουλέψουν, δεν υπάρχουν τα κίνητρα που απαιτούνται για να γίνει κάτι τέτοιο».

Η Μαρία – Πετρούλα Σκλία ήταν και χθες μαζί με τους αγρότες στο μπλόκο του Ισθμού και θα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό τους, όπως τονίζει, ώσπου να δικαιωθούν τα αιτήματά τους. «Οταν ένας νέος αγρότης πάει να παράξει, χρειάζεται ένα διάστημα κάποιων μηνών έως ότου έρθει το αποτέλεσμα. Ενα διάστημα στο οποίο υπάρχουν έξοδα που τρέχουν. Δεν μπορεί, λοιπόν, να φορολογείται από το πρώτο κιόλας λεπτό» σημειώνει.

Συλλαλητήριο με τρακτέρ στα εγκαίνια της Agrotica και κλείσιμο δρόμων

Ισχυροί τριγμοί που κάνουν πιθανή τη διάσπαση στο μέτωπο των αγροτών προέκυψαν στη σύσκεψη που έγινε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή 66 μπλόκων από όλη τη χώρα. Το πανελλήνιο συντονιστικό ζητούσε νομιμοποίηση των κινήσεών του για πιθανή συνάντηση με την κυβέρνηση, οδηγώντας τελικά σε αποχώρηση το μπλόκο των Τεμπών και άλλων πέντε μπλόκων.

Μάλιστα, σύμφωνα με μερίδα αγροτών, το πανελλήνιο συντονιστικό φέρεται ότι συνάντησε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, χωρίς να υπάρξει πριν ομόφωνη απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, αποφασίστηκε να μη γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώσπου να αποσυρθεί το σύνολο των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων. Την απόφαση υπέγραψαν όλα τα μπλόκα, που συμφώνησαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο στα εγκαίνια της Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Χθες, τα τρακτέρ έκλεισαν τους δρόμους από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί να κλείσουν τα μπλόκα τους δρόμους από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι σε 48ωρη απεργία προχωρά σήμερα και αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων – Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Σήμερα οι παραγωγοί θα διαθέσουν δωρεάν τα προϊόντα τους!

30.01.2016 espresso weekend m

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...