Θα ψάξουν για κιβώτια με λίρες σε οικόπεδο στη Φθιώτιδα

Σε κυνήγι θαμμένου θησαυρού έχουν επιδοθεί δύο επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας

Σε κυνήγι θαμμένου θησαυρού έχουν επιδοθεί δύο επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, οι οποίοι ζήτησαν άδεια για να σκάψουν σε ένα οικόπεδο στην Ηράκλεια Λαμίας, όπου πιστεύουν πως κρύβονται κιβώτια γεμάτα με χρυσές λίρες Αγγλίας από την περίοδο της γερμανικής κατοχής!

Το θέμα έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και πρόκειται να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση. Οι κυνηγοί του θησαυρού ελπίζουν πως η τύχη θα τους χαμογελάσει και ότι οι πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους θα επαληθευτούν. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο θησαυρός βρίσκεται σε συγκεκριμένη περιοχή μέσα στην Ηράκλεια και, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, έκαναν όλες τις ενέργειες για να εξασφαλίσουν την άδεια εξόρυξης και να αναζητήσουν τις θαμμένες χρυσές λίρες.

Επιτροπή

Αν τελικά δοθεί η άδεια να ξεκινήσουν οι ανασκαφές, θα οριστεί επιτροπή με εκπροσώπους από την Κτηματική Υπηρεσία, την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και έναν εκπρόσωπο του Δήμου Λαμιέων. Εφόσον βρεθούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, θα παραδοθούν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ μπορεί να διακοπεί αμέσως κάθε εργασία για τη διενέργεια ανασκαφικής έρευνας, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί και η συνέχισή της.

Πάντως, σε περίπτωση που βρεθεί θησαυρός, θα περιγραφεί με λεπτομέρεια και θα καταμετρηθεί από την επιτροπή. Για τον λόγο αυτόν, θα συνταχθεί πρωτόκολλο που θα υπογραφεί από την επιτροπή και τους ενδιαφερομένους, και τα ευρήματα αρχικά θα κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με τον νόμο, εάν βρεθεί θησαυρός, θα ανήκει κατά το ήμισυ στον ιδιοκτήτη του χώρου όπου βρέθηκε, δηλαδή στον Δήμο Λαμιέων.

30.01.2016 espresso weekend m

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ