Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τζιχαντιστές (στο ΚΤΕΛ) με χαντζάρες

Συνελήφθησαν σε λεωφορείο με προορισμό τη Συρία ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία. Ενας εκ των δύο είναι σεσημασμένος και είχε επαφές με την Αλ Κάιντα

Συναγερμό σήμανε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες η επ’ αυτοφώρω σύλληψη σεσημασμένου τζιχαντιστή και μέλους της Αλ Κάιντα μαζί με έναν 25χρονο από την Υεμένη στην Αλεξανδρούπολη, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, οπλισμένοι με χαντζάρες!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

43q23rq23r 3Πρόκειται για τον 29χρονο Βόσνιο Μίρσα Μπεκτάσεβιτς (πιο γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες ως Al Maxim), ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σκοπό να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα στον τομέα προπαγάνδας, στο πλευρό του Al Mousa, του ανθρώπου που συντονίζει τους αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων του ISIS!

Ο Al Maxim συνελήφθη μαζί με τον φίλο του στα ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης, λίγο πριν επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό την Τουρκία, την οποία θα επισκέπτονταν δήθεν για τουρισμό. Και οι δύο ήταν εφοδιασμένοι με σουηδικά διαβατήρια, καθώς είναι Σουηδοί υπήκοοι. Στην κατοχή των φερόμενων ως τζιχαντιστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια μήκους 30 εκατοστών, ένας αορτήρας πολεμικού όπλου, 6.400 κορόνες Σουηδίας, 1.270 ευρώ, 600 δολάρια και 3.600 λίρες Συρίας.

Από την πρώτη στιγμή που ο ύποπτος πάτησε το πόδι του στη χώρα μας, προερχόμενος από τη Σουηδία, στις 22 Ιανουαρίου, η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έγιναν η «σκιά» του. Αλλωστε, σε βάρος του 29χρονου Βόσνιου είχε εκδοθεί δελτίο διακριτικής επιτήρησης, λόγω των σχέσεων που είχε αναπτύξει κατά το παρελθόν με την Αλ Κάιντα. Ο 29χρονος έμεινε μαζί με τον φίλο του επί δύο ημέρες σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να συναντηθούν με άλλα άτομα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν οδικώς προς τη Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Αλεξανδρούπολη.

Κατηγορίες

Οταν οι ελληνικές υπηρεσίες κατάλαβαν ότι τα «πουλιά» σκόπευαν να πετάξουν προς τη Συρία μέσω Τουρκίας, ενημέρωσαν τις αστυνομικές Αρχές στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Εκεί, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή στρατιωτικού υλικού σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για μια κατηγορία που ουσιαστικά αποσκοπεί στην πολυήμερη κράτηση των δύο φερόμενων ως τζιχαντιστών, με σκοπό να ενημερωθεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αντιμετώπισης της Ισλαμικής Τρομοκρατίας. Οπως φαίνεται, τουλάχιστον ο Al Maxim γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις για το ISIS και, εάν θελήσει να δώσει πληροφορίες, τότε αυτές θα αποτελέσουν έναν μικρό θησαυρό για την αντιμετώπιση των πυρήνων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη γηραιά ήπειρο.

Ο Σουηδός από τη Βοσνία φαίνεται ότι είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με την Αλ Κάιντα και τους φονταμενταλιστές της Μέσης Ανατολής από το 2004, όταν αποτέλεσε μέλος τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Al Maxim στρατολογήθηκε στον Τζιχάντ την περίοδο 2000-2004 σε ένα τζαμί που επισκεπτόταν συχνά στο Γκέτεμποργκ, όπου κυριαρχούσε το κήρυγμα του μίσους απέναντι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

43q23rq23r 1Βίντεο με τις απειλές για τρομοκρατική επίθεση στον Λευκό Οίκο

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης βρίσκονταν στα ίχνη του Μίρσα Μπεκτάσεβιτς από το 2004, όταν είχε συλληφθεί μέσα στο διαμέρισμά του στο Σεράγεβο έχοντας στην κατοχή του 20 κιλά ΤΝΤ, όπλα και μια ζώνη με εκρηκτικά, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν οι βομβιστές καμικάζι!

Η σύλληψη του 29χρονου τζιχαντιστή είχε πραγματοποιηθεί έπειτα από έρευνες, στις οποίες είχαν συνεργαστεί αμερικανικές, βρετανικές και σουηδικές υπηρεσίες, μετά τον εντοπισμό ενός βίντεο που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Σε αυτό εμφανιζόταν ένας κουκουλοφόρος να απειλεί με επιθέσεις στον Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο. Το επίμαχο υλικό έδειχνε και άλλους δύο μασκοφόρους μέσα σε ένα δωμάτιο, να κατασκευάζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και να τους τοποθετούν σε ζώνη για καμικάζι, ενώ δίπλα τους είχαν έναν εκτοξευτή όλμων και το δωμάτιο ήταν γεμάτο με όπλα.

Από την ανάλυση που είχαν κάνει οι μυστικές υπηρεσίες προέκυπτε σαφώς πως επρόκειτο για βίντεο της Αλ Κάιντα και ότι ο κουκουλοφόρος ήταν ο «Al Maxim». Ο Μπεκτάσεβιτς είχε καταδικαστεί τότε σε φυλάκιση 14 ετών και εγκλείστηκε σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Σουηδίας, καθώς είναι υπήκοος της συγκεκριμένης χώρας. Αφού εξέτισε 10 χρόνια από την ποινή του, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Παράλληλα, όμως, εκδόθηκε σε βάρος του δελτίο διαρκούς επιτήρησης, το οποίο διαβιβάστηκε άμεσα στις μυστικές υπηρεσίες όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...