Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Που χάθηκε η Ελίνα Κωνσταντοπούλου

Η τραγουδίστρια άφησε τις πίστες πριν από δεκαπέντε χρόνια για χάρη της μητρότητας • Η συμμετοχή (το 1995) στη Eurovision και η γκεστ εμφάνιση στο σίριαλ «Δυο ξένοι»

Εχει ανοίξει ζαχαροπλαστείο μαζί με τον σύζυγό της!

 Η τραγουδίστρια άφησε τις πίστες πριν από δεκαπέντε χρόνια για χάρη της μητρότητας • Η συμμετοχή (το 1995) στη Eurovision και η γκεστ εμφάνιση στο σίριαλ «Δυο ξένοι»

Χρειάστηκε μόνο ένα τραγούδι, το «Οταν το τηλέφωνο χτυπήσει», για να γίνει η Ελίνα Κωνσταντοπούλου γνωστή σε όλη την Ελλάδα και να κατακτήσει το 1993 τον πρώτο χρυσό δίσκο της. Ομορφη, μελαχρινή, τσαχπίνα, καλλίγραμμη, αξιοπρεπής, σεμνή και περιζήτητη σε πίστες και εκπομπές, είχε τέτοιο «ρεύμα», που δύο χρόνια αργότερα, το 1995, εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Eurovision με το τραγούδι «Ποια προσευχή».

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Στο απόγειο της καριέρας της ερωτεύτηκε και έβαλε πάνω από τη δουλειά της αυτό που ονειρευόταν από μικρή: να γίνει μαμά!

Η τραγουδίστρια απέχει από τη νυχτερινή Αθήνα περισσότερο από 15 χρόνια, με μια εξαίρεση το 2005, όταν επιχείρησε να επιστρέψει με «μια συνεργασία σκέτη απογοήτευση», όπως έχει δηλώσει. Το 2014 έκανε ακόμη μια απόπειρα επιστροφής στα μουσικά δρώμενα με το τραγούδι «Ξαναγεννιέμαι», σε στίχους και μουσική του Ανδρέα Λάμπρου, αλλά δεν πήγε όπως επιθυμούσε. Η Ελίνα δεν απογοητεύτηκε όμως. Σήμερα παραμένει μία καταπληκτική προστατευτική μαμά για τα δίδυμα αγόρια της, που είναι οι πιο φανατικοί θαυμαστές της, ενώ δουλεύει στο πλευρό του συζύγου της, στο ζαχαροπλαστείο που διατηρούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Ηταν ένα γλυκό, χαδιάρικο κοριτσάκι που τραγουδούσε συνεχώς! Η Μαρία Ελπίδα, όπως είναι το κανονικό της όνομα, ονειρευόταν από μικρή φώτα, κόσμο, χειροκροτήματα, αυτόγραφα και πίστες. Γράφτηκε στο Εθνικό Ωδείο και άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά μόλις τέλειωσε το λύκειο. Η συμμετοχή της στον διαγωνισμό «Σκυτάλη στην Τέχνη», με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και τη Ροζίτα Σώκου στην κριτική επιτροπή, της έδωσε φτερά για να κυνηγήσει ακόμα πιο ζωηρά το όνειρό της.

Το 1988 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο της και στην πορεία της καριέρας της συνεργάστηκε με δύο πολύ σημαντικούς δημιουργούς για την εποχή, τον Νίκο Τερζή και τον Γιάννη Καραλή. Αυτός όμως που την ανακάλυψε ήταν ο Θάνος Καλλίρης, ο οποίος το 1992 συμπεριέλαβε τέσσερα τραγούδια της στον δίσκο «1.500 φιλάκια Fresh Hits». Αυτή ήταν μια μεγάλη στιγμή για την 22χρονη τότε Κωνσταντοπούλου, που δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε την επόμενη χρονιά. Το 1993 η καριέρα της απογειώθηκε με το κομμάτι «Οταν το τηλέφωνο χτυπήσει», που έγινε σούπερ σουξέ και ο δίσκος «Σαν παραμύθι» χρυσός. Το όνομά της φιγουράριζε πρώτο στις μαρκίζες των νυχτερινών μαγαζιών και κάθε βράδυ το κοινό της την αποθέωνε. Το τραγούδι παιζόταν συνεχώς στα ραδιόφωνα και ήταν πλέον περιζήτητη στις ψυχαγωγικές εκπομπές της τηλεόρασης.

Η καριέρα της πήγαινε από το καλό στο καλύτερο και το 1995 η Ελίνα ταξίδεψε στο Δουβλίνο, όπου διεξαγόταν ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision. Με το τραγούδι «Ποια προσευχή» του Νίκου Τερζή, σε στίχους Αντώνη Παππά, εκπροσώπησε την Ελλάδα, αλλά έμεινε στην 22η θέση. Την ίδια χρονιά ήταν υποψήφια στα βραβεία «Ποπ Κορν» στην κατηγορία «Καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια» μαζί με την Αννα Βίσση, την Αλέξια, τη Μαντώ και την Ευρυδίκη.

Ο επόμενος δίσκος της με τίτλο «Τη ζωή μου λυτρώνω» έγινε επίσης χρυσός και ακολούθησαν το 1997 το «Ακουσέ με», το 1998 το «Ενστικτο» και το 1999 το «Θα αλλάξω τα δεδομένα». Ηταν πια μεγάλο όνομα και περιζήτητη στις εκπομπές και τα σόου της Ρούλας Κορομηλά, όμως το αποκορύφωμα ήταν η γκεστ εμφάνισή της στην κωμική σειρά του Mega «Δύο ξένοι». Το 2000 βρήκε την Ελίνα Κωνσταντοπούλου παντρεμένη και μητέρα δίδυμων αγοριών, του Γιάννη και του Κώστα, για χάρη των οπίων εγκατέλειψε την καριέρα της.

«Αφησα το τραγούδι για την οικογένεια. Τα παιδιά τα γιατρεύουν όλα. Οταν έμεινα έγκυος, τον πρώτο καιρό σκεφτόμουν να επιστρέψω, αλλά, όταν γέννησα, ήθελα τόσο πολύ να δεθώ με τα παιδιά. Ελειπα μία ώρα και το μυαλό μου ήταν κοντά τους. Αλλο να σου τα φυλάνε κάποιοι άλλοι κι άλλο να τα διαπαιδαγωγείς εσύ» είχε δηλώσει η τραγουδίστρια στην «Espresso».

Το 2001 ηχογράφησε ένα CD single που δεν είχε καμία τύχη, ενώ το 2005 εμφανίστηκε για μία σεζόν σε γνωστό νυχτερινό κέντρο με τον Ανέστη Μαντά. «Εκανα αμάν να τελειώσει» είχε αποκαλύψει τότε η Ελίνα, αφήνοντας υπονοούμενα για κακή συνεργασία με τον συνάδελφό της. Το 2010 μπήκε ξανά στο στούντιο και ηχογράφησε το άλμπουμ «Ξεκίνα», το οποίο δεν σημείωσε καμία επιτυχία, ωστόσο εκείνη δεν το έβαλε κάτω. Κυκλοφόρησε το «Μια ανάμνηση» (διασκευή από γαλλικό τραγούδι), που ούτε κι αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον των ραδιοφωνικών παραγωγών, όπως και το «Ξαναγεννιέμαι» που ηχογράφησε το 2014 και παίχτηκε περισσότερο στο διαδίκτυο.

Μαζί με τον σύζυγό της είναι ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου Θερμαϊκού Γεύσεις στη Λ. Αλεξάνδρας και, όπως ανακοίνωσε στη σελίδα της στο facebook, από το μεσημέρι και μετά βρίσκεται πίσω από την ταμειακή μηχανή!

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...