Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Στα πρόθυρα του θανάτου από πλαστική στήθους

Ο Γολγοθάς μιας νεαρής κοπέλας που παραλίγο να χάσει τη ζωή της από τα γαλλικής προέλευσης ενθέματα σιλικόνης.

Αποφάσισε να αυξήσει το στήθος της, λόγω μιας εκ γενετής δυσπλασίας που αντιμετώπιζε και στους δύο μαστούς, αλλά λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της από τα γαλλικής προελεύσεως ενθέματα σιλικόνης που της τοποθέτησαν! Η νεαρή κοπέλα, η οποία χαίρει άκρα υγείας σήμερα, είναι αποφασισμένη να βρει το δίκιο της μέσω του δικαστικού αγώνα που έχει ξεκινήσει κατά του Ελληνα πλαστικού χειρουργού τον οποίο εμπιστεύτηκε και της κλινικής στην οποία χειρουργήθηκε. Επίσης, καλεί όλες τις γυναίκες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια αυξητική στήθους να προβούν σε επιπλέον εξετάσεις, ώστε να είναι 100% σίγουρες για την κατάσταση και την ποιότητα της σιλικόνης. Στο πλευρό της από την πρώτη κιόλας στιγμή η μητέρα της Δέσποινα Βολωνάκη, η οποία ανοίγει την καρδιά της στην «Espresso» και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα δραματικά γεγονότα που έζησε η κόρη της στα χέρια του Ελληνα πλαστικού χειρουργού, μέχρι την ημέρα που έφυγε για τη Βραζιλία με σκοπό να αποκαταστήσει εκεί το ιατρικό του λάθος. «Αυτό που ήθελε το παιδί μου ήταν να διορθώσει μια εκ γενετής ατροφία των μαστών, την οποία αντιμετώπιζε από τα πρώτα κιόλας χρόνια της εφηβείας της» μας εκμυστηρεύεται η κυρία Βολωνάκη που είχε δει από νωρίς πως κάτι συνέβαινε με το στήθος της μικρής τότε κόρης της. «Ολοι οι αδένες ουσιαστικά αλλά και οι μύες δεν αναπτύσσονταν φυσιολογικά, με αποτέλεσμα το στήθος να μοιάζει σαν δύο μικρά και κενά κομμάτια δέρματος που απλά κρεμόντουσαν» εξηγεί η μητέρα της 24χρονης κοπέλας, προκειμένου να επισημάνει έτσι τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετώπιζε. Ολα ξεκίνησαν για την 24χρονη (όπως περιγράφονται και από την ίδια μέσα στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει) τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν μαζί με τη μητέρα της πήραν την απόφαση να διορθώσουν το λάθος που είχε επιλέξει για το νεαρό κορίτσι να κάνει η φύση. «Ηθελα να βοηθήσω το παιδί μου να βρει την αυτοπεποίθησή του, κάτι που δεν είχε ποτέ, αφού ντρεπόταν για το στήθος της». Οι δύο γυναίκες επισκέφτηκαν για τον λόγο αυτό έναν Ελληνα πλαστικό χειρουργό, τον οποίο τους υπέδειξαν συγγενικά τους πρόσωπα από τη Βραζιλία.

Επέμβαση

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βραζιλία, με αποτέλεσμα πολλοί συγγενείς μου να παραμένουν ακόμη εκεί. Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε επισκεφτεί τη χώρα και είχε γνωριστεί με τους συγγενείς μου που τον εμπιστεύονταν και τον συμπαθούσαν». Το ραντεβού κλείστηκε και ο γιατρός μόλις είδε το νεαρό κορίτσι, αποφάσισε να το χειρουργήσει, άμεσα μάλιστα, αφού η υπόθεσή της θεωρούνταν για εκείνον ρουτίνα. Το χειρουργείο κλείστηκε λίγες μέρες αργότερα, ενώ το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον γιατρό, θα ήταν άψογο. «Πρώτον, δεν παραλάβαμε ποτέ τα απαιτούμενα αποδεικτικά έγγραφα της σιλικόνης, με αποτέλεσμα να μη μάθουμε ποτέ την περιγραφή της μάρκας που χρησιμοποιήθηκε, αλλά και τα χρόνια εγγύησης των ενθεμάτων που συνήθως είναι τα δώδεκα έτη. Δεύτερον, η επέμβαση της άφησε αντιαισθητικές κι απαίσιες ουλές, οι οποίες -αν όλα είχαν πάει καλά στο χειρουργείο- δεν θα έπρεπε να δημιουργηθούν και τρίτον, το παιδί μου μόλις βγήκε από το νοσοκομείο και για παραπάνω από ένα μήνα υπέφερε στους πόνους. Μέχρι και το ένα από τα δύο σωληνάκια που της είχαν τοποθετηθεί προκειμένου να αποβάλλονται τα υγρά της βούλωσε, ενώ τα ράμματά της άνοιξαν κι έτρεχε συνεχώς αίμα».

Το σκάνδαλο στη Γαλλία, οι κλειστές πόρτες και η αγωνία

Το νεαρό κορίτσι επισκέφτηκε ξανά τον γιατρό, στο γραφείο του αυτή τη φορά, στο κέντρο της Αθήνας. «Προσπάθησε να την πείσει ότι εκείνη έφταιγε για όλα όσα της είχαν συμβεί. Ψέματα βέβαια, αφού το παιδί μου ούτε να γυρίσει στο κρεβάτι του δεν μπορούσε από τους πόνους. Για παραπάνω από έξι μήνες δεν βγήκε από το σπίτι. Εχασε τα μαθήματά του στο κολέγιο όπου πήγαινε. Απέκτησε ένα μόνιμο άγχος» αναφέρει η κυρία Βολωνάκη, η οποία, μόλις ξέσπασε στη Γαλλία καθώς και στη χώρα μας το σκάνδαλο με τις ακατάλληλες σιλικόνες (τον Δεκέμβριο του 2011) που χρησιμοποιούνταν ως ενθέματα, ανησύχησε για το παιδί της. «Είχα τρελαθεί εκείνες τις μέρες, καθώς πολλές γυναίκες στη Γαλλία είχαν χάσει τη ζωή τους. Επικοινώνησα με τον γιατρό και του ζήτησα την εγγύηση των ενθεμάτων, ώστε να βεβαιωθώ ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί μια τέτοιου τύπου σιλικόνη. Μου είπε να μην ανησυχώ, ενώ απέφυγε να μου δώσει το οποιοδήποτε πιστοποιητικό. Επεισα το παιδί μου να κάνει αμέσως έναν υπέρηχο, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πως είχε επέλθει ρήξη σιλικόνης στο εμφύτευμα του αριστερού στήθους. Το ίδιο έδειξε και η μαγνητική». Τα αποτελέσματα μάλιστα των εξετάσεων ταξίδεψαν μέχρι τη Βραζιλία που θεωρείται η νούμερο ένα χώρα στις πλαστικές επεμβάσεις. «Ο γιατρός της τότε μου ζητούσε να τη χειρουργήσει ξανά και να της αφαιρέσει τα ενθέματα. Του το αρνήθηκα, αφού δεν τον εμπιστευόμουν πλέον. Του ζητούσα μάλιστα και τον ιατρικό φάκελο του παιδιού μου με όλες τις φωτογραφίες πριν και μετά το χειρουργείο. Αρνήθηκε να μου τον δώσει. Αρχικά είπε ότι τον έχασε, ενώ στην πορεία μου είπε ότι αν τον θέλω, να απευθυνθώ στα δικαστήρια για να τον πάρω». Τότε η κυρία Βολωνάκη αποφάσισε να καταγγείλει τον γιατρό στην Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής, στον Ιατρικό Σύλλογο και τον ΕΟΦ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και τον δικαστικό της αγώνα εναντίον του, καθώς και του ιδιοκτήτη της κλινικής. Μάλιστα επισκεπτόταν και άλλους πλαστικούς χειρουργούς προκειμένου να βρεθεί κάποιος που θα αναλάβει να κάνει την αποκατάσταση της βλάβης. «Πήγα σε πάρα πολλούς γιατρούς, με τους περισσότερους να μη θέλουν να μας αναλάβουν, λόγω των μηνύσεων που είχα υποβάλει».

Γλίτωσε από θαύμα τις επιπλοκές

Οι μέρες και οι μήνες περνούσαν, ενώ κανείς γιατρός δεν δεχόταν να βοηθήσει την 24χρονη να απαλλαγεί από τον εφιάλτη της. «Αφού στην Ελλάδα δεν έβρισκα άκρη και χρήματα δεν υπήρχαν, καθώς κι εγώ κι εκείνη ήμασταν άνεργες, αποφάσισα να ενημερώσω τους συγγενείς μου στη Βραζιλία, οι οποίοι -καλή τους ώρα- ανέλαβαν όλα τα έξοδα του παιδιού μου για το μακρινό αυτό ταξίδι. Το κορίτσι μου έφυγε από εδώ τον περασμένο Νοέμβριο, στις 9 του μηνός για την ακρίβεια, και χειρουργήθηκε δέκα μέρες μετά αφότου έφτασε. Ο γιατρός που την ανέλαβε, ο Μαουρίσιο Μπράγκα της εξήγησε πως είχε άγιο, αφού διαγνώστηκε πως είχε πάθει καψική σύσπαση στον δεξί μαστό και ρήξη προσθετικού ενθέματος στον αριστερό. Παρουσίασε επίσης ουλές σε διάφορα σημεία των μαστών, επιμήκη θηλή κι ασύμμετρο αποτέλεσμα. Το θέμα ήταν ότι η σιλικόνη είχε σπάσει και είχε βρεθεί ανάμεσα στους ιστούς» εξηγεί η κυρία Βολωνάκη που προσθέτει: «Να είναι καλά οι δικοί μου άνθρωποι που μου έσωσαν το παιδί μου. Τώρα είναι μια χαρά, αλλά προσπαθεί να συνέλθει, αφού η ψυχολογία της έχει τραυματιστεί από την ελληνική πραγματικότητα».

Εμπλέκονται και άλλοι φορείς

Από την πλευρά της η ποινικολόγος Κατερίνα Μαυροειδή που έχει αναλάβει την υπόθεση της 24χρονης σήμερα κοπέλας εξηγεί: «Η υπόθεση δικαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ανακαλυφθούν ποιοι είναι πραγματικά οι υπαίτιοι σε αυτή την υπόθεση, διότι το θέμα δεν είναι απλό. Πέρα των γιατρών διεξάγονται έρευνες καθώς φαίνεται να εμπλέκονται κι άλλοι φορείς. Ολα τα στοιχεία που θα ερευνηθούν και θα προσκομισθούν μέσα από την έρευνα, θα ανατεθούν στις δικαστικές αρχές και από εκεί τα δικαστήρια θα κρίνουν τους πραγματικά υπαίτιους. Ηδη όλη αυτή η διαδικασία έχει κοστίσει στην πελάτισσά μου, πέρα από το οικονομικό κόστος, το σημαντικότερο, που είναι το ψυχολογικό, διότι πέρασε από πολλά επώδυνα στάδια, με αποτέλεσμα να μην έχει επανέλθει η ψυχολογική της κατάσταση ακόμη».

ΘAΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡAΚΗΣ – ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...