Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αετοί εναντίον drones!

Η ολλανδική αστυνομία θα εκπαιδεύσει τα άγρια πτηνά για να επιτίθενται και να βγάζουν εκτός μάχης τους τηλεκατευθυνόμενους κατασκόπους

Η ολλανδική αστυνομία θα εκπαιδεύσει τα άγρια πτηνά για να επιτίθενται και να βγάζουν εκτός μάχης τους τηλεκατευθυνόμενους κατασκόπους

Τον βασιλιά των αιθέρων ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη εναντίον των drones η ολλανδική αστυνομία. Σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος για να εξουδετερωθούν τα ανεπιθύμητα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα μικρά αεροσκάφη, οι Αρχές αποφάσισαν να στραφούν στους αετούς.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Την ιδέα έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο η ίδια η φύση. Ζευγάρι αετών επιτέθηκε σε drone που πετούσε κοντά στη φωλιά τους στην Αυστρία, βγάζοντάς το εκτός μάχης, χωρίς ο χειριστής του να μπορεί να κάνει οτιδήποτε για να το σώσει. Η ολλανδική αστυνομία αποφάσισε να μιμηθεί τη φύση και απευθύνθηκε σε εταιρία που εκπαιδεύει αρπακτικά πουλιά. Ξεκίνησε την εκπαίδευση αετών που εξειδικεύονται στη στοχοποίηση των τετράγωνων drones, καθώς είναι και τα πιο διαδεδομένα.

Οι αετοί, εξηγεί ο υπεύθυνος της αστυνομίας Μαρκ Βέμπε, ενστικτωδώς τα θεωρούν εχθρικά αντικείμενα, καθώς παραβιάζουν τον ζωτικό χώρο τους. Από ένστικτο επίσης, όταν τα εξουδετερώνουν, έχουν την τάση να τα μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, μακριά από ανθρώπους. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε η αστυνομία της Ολλανδίας φαίνεται η εκπαίδευση των αετών. Μόλις εντοπίζουν το drone, τα αρπακτικά πουλιά επιτίθενται, το πιάνουν με τα νύχια τους και το μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Οι εκπαιδευτές φροντίζουν να επιβραβεύουν του αετούς κάθε φορά που τα καταφέρνουν, προσφέροντάς τους έναν γευστικό μεζέ.

Η εκπαίδευση και οι δοκιμές αναμένεται να διαρκέσουν μερικούς μήνες και στη συνέχεια οι ειδικοί θα πάρουν την τελική απόφαση αν θα χρησιμοποιηθούν επισήμως οι αετοί ως κυνηγοί drones. Εως τότε οι εκπαιδευτές καλούνται να λύσουν μια σειρά από πρακτικά προβλήματα. Το σημαντικότερο είναι ο κίνδυνος να τραυματιστεί στα πόδια το αρπακτικό από τους έλικες του drone. Γι’ αυτό κάποιοι προτείνουν να φορούν ένα είδος πανοπλίας κάθε φορά που θα πηγαίνουν στη μάχη. Ο Μαρκ Βέμπε θεωρεί ότι θα μπορούσαν να αποδειχτούν ιδιαιτέρα αποτελεσματικά, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για λόγους ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων εξαιτίας της δράσης των drones.



{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...