Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Ανατροπή για την κυρία της TV με την κόκα

«Παράθυρο» για την πιθανή ελευθερία της άνοιξε η αποκάλυψη ότι οι Βρετανοί πράκτορες είχαν παράνομα εντάλματα έρευνας

Παράθυρο για την ελευθερία άνοιξαν οι βρετανικές δικαστικές Αρχές στη φυλακισμένη 46χρονη «κυρία της TV» Σίσσυ Μηναδάκη, η οποία καταδικάστηκε το 2014 στην Αγγλία σε φυλάκιση 17 ετών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος (με αρχηγό τον πρώην σύντροφό της Κέβιν Στίβεν Χάνλεϊ) και εκτίει την ποινή της στην Ελλάδα.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Η μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της πρώην τηλεοπτικής παραγωγού έρχεται μετά τις αποκαλύψεις ότι τουλάχιστον σε τρεις από τις σοβαρότερες υποθέσεις που διαχειρίστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια οι
34eqwerf 4πράκτορες της βρετανικής υπηρεσίας καταπολέμησης της εγκληματικότητας (NCA) διέθεταν… παράνομα εντάλματα για έρευνα και συλλογή στοιχείων! Οπως αποδείχθηκε, η φόρμα της αίτησης που συμπλήρωναν για να εξασφαλίσουν άδεια διεξαγωγής ερευνών από τις εισαγγελικές Αρχές ήταν ελλιπής, με αποτέλεσμα να προκύπτουν τεράστια νομικά κενά.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου (το παραδέχθηκε η βρετανική υπηρεσία) δικαστές αποκαλύπτουν ότι για να «δέσουν» καλύτερα τις υποθέσεις οι πράκτορες τοποθετούσαν παράνομα κοριούς και άλλα συστήματα παρακολούθησης, χωρίς να καλύπτονται νομικά από τα εντάλματα που διέθεταν! Μία από τις υποθέσεις, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 18 παράνομα εντάλματα έρευνας και συλλογής στοιχείων, αφορά την περιπέτεια της Σίσσυς Μηναδάκη, η οποία βρίσκεται στις Φυλακές Θήβας.

Ετσι οι βρετανικές Αρχές τής δίνουν το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην αρχική καταδικαστική απόφαση, καθώς (όπως διαπιστώθηκε επίσημα) βασίστηκε σε παράνομα μέσα. Πρόκειται για ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση στα βρετανικά δικαστικά ιστορικά, καθώς το αγγλικό Δίκαιο δεν προβλέπει την εξέταση μιας υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, παρά μόνο αν τεκμηριωθεί ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί στη διαδικασία στοιχειοθέτησής της.

«Είμαι αθώα»

Η «Espresso» επικοινώνησε με τη Σίσσυ Μηναδάκη στις γυναικείες φυλακές, όπου κρατείται από τον Αύγουστο του 2015, μετά την έκδοσή της από τις Αρχές της Βρετανίας. «Από την πρώτη στιγμή φώναζα ότι είμαι αθώα. Θα δικαιωθώ, γιατί δεν βρέθηκε το παραμικρό στην κατοχή μου και είμαι τόσο καιρό στις φυλακές χωρίς να μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο. Δικάστηκα από ένα δικαστήριο του οποίου οι ένορκοι αδυνατούσαν να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και λειτουργίας των Ελλήνων. Τους φάνηκε πολύ ύποπτο ότι είχα πάνω μου μετρητά, καθώς εκείνοι λειτουργούν μόνο με κάρτες. Τώρα θα βγουν όλα στον αέρα και θα ακουστεί η αλήθεια» υποστήριξε.

Ο δικηγόρος της Κίμων Ευαγγελάτος αποκαλύπτει ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση τίθεται ζήτημα παράνομης τοποθέτησης κοριών: «Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία γυναίκα που κατηγορείται για τις πράξεις του συντρόφου της.

Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη η Σίσσυ στην Ελλάδα συναίνεσε να εκδοθεί και να δικαστεί στην Αγγλία, με βέβαιη πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος της. Το σπίτι όπου βρέθηκαν οι ουσίες όχι μόνο δεν το είχε επισκεφθεί, αλλά δεν ήξερε καν ότι υπήρχε. Παρ’ όλα αυτά καταδικάστηκε για συμμετοχή. Ωστόσο η νέα εξέλιξη τής δίνει το δικαίωμα να επανεξεταστεί η υπόθεση και να ακυρωθεί η προηγούμενη απόφαση».

Η σύλληψη (το 2013) μέσα σε μία pub της Γλυφάδας

Ηταν Κυριακή 28 Ιουλίου του 2013, όταν κλιμάκιο της SOCA (μετέπειτα NCA), σε συνεργασία με Ελληνες αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, συνέλαβε τη Σίσσυ Μηναδάκη και τον Βρετανό σύντροφό της Κέβιν Στίβεν Χάνλεϊ στην ιρλανδέζικη pub της Γλυφάδας Molly Malone’s.

34eqwerf 1Εις βάρος τους εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς η Ελληνίδα θεωρήθηκε συνεργός του 50χρονου «βαρόνου» της κοκαΐνης στην Αγγλία.

Ο Στίβεν Χάνλεϊ

Μάλιστα λίγους μήνες πριν ο Χάνλεϊ είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του κολλητού φίλου του στο Φούλαμ του νότιου Λονδίνου αφήνοντας πίσω του 20 κιλά κόκα, 15 κιλά κάνναβη, 15 κιλά αμφεταμίνες αλλά και 2.100.000 λίρες Αγγλίας σε μετρητά!

Τη δεκαετία του 2000 η Σίσσυ Μηναδάκη έκανε καριέρα ως παραγωγός εκπομπών στον χώρο της τηλεόρασης και είχε στη σταδιοδρομία της μεγάλο αριθμό συνεργασιών με γνωστές τηλεπερσόνες. Εργάστηκε διαδοχικά στο Κανάλι 29, στο Κανάλι 5, στο Alter 5 και εν συνεχεία στο Alter, στο Smart TV και το EXTRA 3, στο οποίο έκλεισε οριστικά τη σταδιοδρομία της στην τηλεόραση το 2008.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...