Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Τα παιδιά γέροντες

Τα αδέλφια Κεσάβ (18 μηνών) και Αντζάλι Κουμάρι (επτά ετών) γεννήθηκαν με ρυτίδες, ενώ θα έχουν πεθάνει μέχρι τα 13 τους λόγω σπάνιας ασθένειας!

Γεννήθηκαν ρυτιδιασμένα και γερασμένα όπως ο κινηματογραφικός Μπέντζαμιν Μπάτον, όμως δυστυχώς, αντίθετα με αυτόν, δεν θα διανύσουν ανάποδα τη ζωή, καταλήγοντας μωρά. Ο Κεσάβ Κουμάρ, 18 μηνών, και η επτάχρονη αδελφούλα του, Αντζάλι Κουμάρι, θα έχουν καταλήξει μέχρι τα 13 τους χρόνια.

Τα παιδιά αυτά, τα οποία είχαν την ατυχία να γεννηθούν με τη σπάνια ασθένεια προγηρία, η οποία προκαλεί την επιτάχυνση του γήρατος, έχουν επίσης την ατυχία να ζουν σε μια κοινωνία σε χωριό της Ινδίας, που, αντί να δείξει ευαισθησία απέναντι στο πρόβλημά τους, το οξύνει.

Τα αδέλφια αντιμετωπίζουν καθημερινά πειρακτικά και εξευτελιστικά σχόλια από περαστικούς για τη γερασμένη όψη τους, ενώ η Αντζάλι, που πηγαίνει σχολείο, πρέπει καθημερινά, εκτός από τους πόνους στις αρθρώσεις που προκαλεί η ασθένεια, να αντέχει και τα πειράγματα.

«Τα παιδιά στο σχολείο με αποκαλούν “γιαγιά”, “γριά” ή “μαϊμού” και αυτό με ενοχλεί. Θέλω να με αντιμετωπίζουν σαν φυσιολογικό παιδί και θέλω να με δέχονται γι’ αυτό που είμαι» αποκαλύπτει η ίδια.

Υποφέρει και ντρέπεται

Το κοριτσάκι συμπληρώνει με αφοπλιστική όσο και σπαραξικάρδια ειλικρίνεια ότι θα ήθελε να είναι όμορφη όπως είναι η αδελφή της -η 11χρονη Σίλπι- και ότι νιώθει άσχημα που η οικογένειά της υποφέρει και ντρέπεται εξαιτίας της. «Η μόνη μου επιθυμία είναι να υπάρξει θεραπεία. Θέλω μια μεγάλη και χωρίς πόνο ζωή» προσθέτει. Οι γονείς των παιδιών, ο 40χρονος Σατρουγκάν Ρατζάκ και η 35χρονη Ρίνκι Ντέβι, κάνουν ό,τι μπορούν για να τα ανακουφίσουν από την κακή μοίρα τους και προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να αναζητήσουν ιατρική λύση στο εξωτερικό.

Οι 4.500 ρουπίες, όμως, που βγάζει ο πατέρας τον μήνα (δηλαδή λιγότερα από 60 ευρώ) δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα καταφέρουν να ζητήσουν τη βοήθεια των κορυφαίων του είδους.

«Προσπαθήσαμε να βοηθηθούμε από τους ντόπιους γιατρούς, αλλά μας είπαν ότι η μόνη ελπίδα μας είναι στις ΗΠΑ» εξηγεί ο πατέρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...