Ενας Homo sapiens με «αναβάθμιση»!

Μελλοντολόγος πιστεύει ότι το 2050 οι άνθρωποι θα ζουν online και θα «μιλούν» με υπολογιστές

Αν είστε κάτω των 40 ετών, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να γίνετε αθάνατοι, τουλάχιστον ψηφιακά. Η πρόοδος της τεχνολογίας θα επιτρέπει σύντομα στους ανθρώπους να «συγχωνευτούν» με τους υπολογιστές, δημιουργώντας έτσι ένα εντελώς νέο είδος ανθρώπου.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Ο Homo optimus, όπως θα ονομάζεται, θα αποτελεί ουσιαστικά μια πιο «ενημερωμένη» έκδοση του Homo sapiens, καθώς θα μπορεί να «μιλάει» με τους υπολογιστές, αποθηκεύοντας όλες τις σκέψεις και τις εμπειρίες του online για τις μελλοντικές γενιές. Και μπορεί μ’ αυτόν τον τρόπο να επιτυγχάνει ένα είδος ψηφιακής αθανασίας, όμως θα πεθαίνει σαν κανονικός άνθρωπος.

Ολα αυτά θα γίνουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του μελλοντολόγου δρα Ιαν Πίρσον, ο οποίος πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα 35 χρόνια οι άνθρωποι θα ζουν πάντα online και τα κατοικίδια θα τους «μιλάνε» σαν αληθινά Furbies, τα λούτρινα μηχανικά ζωάκια που κάνουν θραύση στις μικρές ηλικίες.

Τεχνολογική βελτίωση 

«Με βελτιστοποιημένα γονίδια και σώματα, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν πιο όμορφοι, πιο έξυπνοι, πιο συναισθηματικοί, εξελιγμένοι, σωματικά ικανοί, κοινωνικοί και γενικότερα υγιείς κι ευτυχισμένοι» εξηγεί ο Πίρσον, ο οποίος θεωρεί ότι η τεχνολογική βελτίωση των ανθρώπων θα έχει γίνει ο κανόνας έως το 2050.

Συγκεκριμένα, πιστεύει ότι η απευθείας σύνδεση ανθρώπινου εγκeφάλου και υπολογιστή θα είναι εφικτή μέσω «ηλεκτρονικού δέρματος» ή μικροσκοπικών εμφυτευμάτων ανάμεσα στα κύτταρα του δέρματος. Επιπλέον, ηλεκτρονικά «καλσόν» θα ενισχύουν τη δύναμη των ποδιών μας με τεχνητούς μυς από πολυμερές τζελ πάχους 1 εκατοστού. Με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας θα γίνονται έλεγχος και επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων υγείας εκ των έσω, καθιστώντας πιθανή ακόμα και την αυτόματη αντικατάσταση των δοντιών ή την αυτόματη έγχυση ινσουλίνης στον οργανισμό των διαβητικών.

Αν και ο Πίρσον προβλέπει ότι η τεχνολογία αυτή θα είναι διαθέσιμη έως το 2050, δεν προβλέπεται η ευρεία χρήση της πριν από το 2070, λόγω κόστους.

Μέχρι το τέλος του αιώνα, πάντως, θεωρεί πιθανό να είναι διαθέσιμα πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και υβριδίων ανθρωπομηχανών, ανθρώπων που θα ζουν σε σώματα ανδροειδών, καθώς επίσης και «έξυπνων πλασμάτων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ