Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Ο Mr «Taboo» που έκανε πάλι την ντίσκο μόδα

Ο Φώντας Βουγάς μιλάει για τη μαγική εποχή των αναψυκτηρίων και το νέο του εγχείρημα

4erwaeres 4Ο Φώντας Βουγάς -που ξεκίνησε ως ηθοποιός και στη συνέχεια έγινε επιχειρηματίας επιτυχημένων νυχτερινών κέντρων, αλλά και διοργανωτής μουσικών εκδηλώσεων- έκανε ακόμη μία ανατροπή στη νυχτερινή Αθήνα, δημιουργώντας την ντισκοτέκ 33 στροφές, στην οδό Αντήνορος, στο Παγκράτι.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Πριν από τρία χρόνια, στον χώρο που ο ίδιος λειτουργούσε με μεγάλη επιτυχία το θρυλικό music hall Τaboo, έφτιαξε το νέο του απόκτημα, που έχει συγκεντρώσει πολύ θετικές κριτικές. «Είμαι χαρούμενος γιατί η ντίσκο 33 στροφές θεωρείται από τα καλύτερα μαγαζιά του είδους, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την Ευρώπη» λέει στην «Espresso» o καταξιωμένος επιχειρηματίας και τονίζει ότι είναι υπερήφανος για τις ανατροπές που έχει κάνει σε πολλά είδη θεάματος.

Ο Φώντας Βουγάς ξεκίνησε το 1963, πρωταγωνιστώντας σε παιδικές παραστάσεις μαζί με γνωστούς ηθοποιούς, όπως η Σαπφώ Νοταρά, ο Βασίλης Καΐλας, ο Νίκος Βανδώρος. Από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα αντιλήφθηκε ότι το παιδικό θέαμα έπρεπε να ανανεωθεί με πιο μοντέρνο ρεπερτόριο και έτσι, κόντρα στα παλιομοδίτικα παιδικά έργα της εποχής (τύπου «Κοκκινοσκουφίτσα»), ανέβασε ως ηθοποιός, διασκευαστής και σκηνοθέτης την «Καλύβα του Μπαρμπα-Θωμά», τον «Ολιβερ Τουίστ» και άλλες -κλασικές πλέον- παραστάσεις.

Κονφερανσιέ

Το 1970 μπαίνει στον χώρο των αναψυκτηρίων όπου, πραγματικά, καινοτομεί αλλάζοντάς τους ύφος και βάζοντας τη σφραγίδα του ως διοργανωτής, αλλά και κονφερανσιέ. «Τα αναψυκτήρια που λειτούργησα ήταν το Αλσος στο Πεδίον του Αρεως, μαζί με τον “μεγάλο” Γιώργο Οικονομίδη, το Τουριστικό Περίπτερο του Αιγάλεω στην πλατεία Δαβάκη, ενώ παράλληλα έκλεινα τα προγράμματα του Αρμονία στο Κερατσίνι. Θα πρέπει να πω ότι προτού ασχοληθώ με τα αναψυκτήρια, το θέαμα που παρουσιαζόταν σε αυτά -στο Αλσος, στο Green Park και στην Αίγλη- ήταν κάποιοι ταχυδακτυλουργοί, ακροβάτες και τραγουδιστές, οι οποίοι δεν ήταν μεγάλες φίρμες, ενώ ο κονφερανσιέ έλεγε ανέκδοτα.

Οι μεγάλες συνεργασίες

Εκανα τη μεγάλη αλλαγή μετατρέποντάς τα σε κέντρα διασκέδασης -χωρίς να τροποποιήσω το ωράριο και το σύστημά τους- με εβδομαδιαία προγράμματα, τα οποία αποτελούνταν από επιθεωρησιακά νούμερα με γνωστούς ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, άλλα και τραγούδι από καλλιτέχνες-φίρμες. Παρουσίαζα όλα τα μεγάλα ονόματα του τραγουδιού της εποχής, όπως τους Τσιτσάνη, Μπιθικώτση, Κόκκοτα, Λίντα, Διαμάντη, Καλογιάννη, Πάριο, Βάνου, Πασχάλη, Δάκη, Τουρνά, Κανελλίδου, Γαλάνη, Τσανακλίδου, Βίσση», υποστηρίζει με περηφάνια. Και προσθέτει για το συγκεκριμένο λαϊκό είδος αναψυχής: «Πλαισίωνα τα προγράμματά μου με ξένες ατραξιόν και μπαλέτα.

Για παράδειγμα, στο Αλσος παρουσίασα για πρώτη φορά γυμνόστηθες ξένες χορεύτριες, ήταν ένα όμορφο καλλιτεχνικό θέαμα. Με άλλα λόγια, έδινα την ευκαιρία στον κόσμο όλων των τάξεων, παίρνοντας ένα παγωτό, ένα αναψυκτικό, ένα γλυκό ή έναν καφέ, χωρίς να ξοδευτεί και να ξενυχτήσει -είχαμε δύο προγράμματα μεταξύ 19.00 και 00.30-, να βλέπει και να απολαμβάνει όλα τα μεγάλα ονόματα του τραγουδιού που μόνο στα top νυχτερινά κέντρα της εποχής θα μπορούσε να δει. Ηταν μια ανατροπή και η μεγάλη συρροή του κόσμου έδειξε την αποδοχή της».

Το 1976 ο ανήσυχος και πάντα δημιουργικός επιχειρηματίας ασχολήθηκε με τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ξεκινώντας από το Νοτούρνο στη στοά Μπρόντγουεϊ (Αγίου Μελετίου και Πατησίων), με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως η Καίτη Μπελίντα, η Χριστιάνα, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Αντώνης Καλογιάννης.

Τα καλλιτεχνικά προγράμματα

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 δημιούργησε το Taboo με φινετσάτο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ωραία κουζίνα, στο οποίο είχαν εμφανιστεί οι Τάνια Τσανακλίδου, Αντώνης Καλογιάννης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας, Στέφανος Κορκολής, Μάριος Τόκας.

Ο Φώντας Βουγάς έβαλε τη σφραγίδα του και σε άλλα γνωστά νυχτερινά μαγαζιά, όπως στις μουσικές σκηνές 13 Φεγγάρια και Απόλλων, το εστιατόριο κλαμπ Μούσες στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, το κέντρο διασκέδασης Show Center, το εστιατόριο Cuba in Asia (με κουβανέζικα συγκροτήματα), το ρεστοράν Fogo de Rio (με αργεντίνικα τάνγκο), το κλαμπ Μοναστηράκι Center. Επίσης, έχει διοργανώσει πολλές συναυλίες δημοφιλών τραγουδιστών στην Ελλάδα και την Αμερική. Μεταξύ αυτών, η Μαρινέλλα, ο Κώστας Χατζής και ο Πασχάλης. «Εκανα πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο για να ενημερώνομαι, ειδικά όταν επρόκειτο να ανοίξω εστιατόριο με “ξένο” αντικείμενο.

Προτού φτιάξω το κουβανέζικο μαγαζί πήγα πολλές φορές στην Κούβα και χάρηκα πολύ όταν το 2000 ο υπουργός Εξωτερικών του νησιού, που βρισκόταν στην Αθήνα και επισκέφθηκε το Cuba in Asia, δήλωσε δημόσια ότι είναι το καλύτερο εστιατόριο της Ευρώπης με κουζίνα της χώρας του!

Αλλά και προτού ανοίξω το Fogo de Rio ταξίδεψα πολλές φορές στη Βραζιλία και το ίδιο έκανα όταν παρουσίασα tango στο Taboo». Πήγα στην Αργεντινή αναζητώντας το κατάλληλο ύφος, ενώ για να βάλω «ζωντανή» τζαζ μουσική στο ίδιο κέντρο -ήταν η χρονιά που εμφανίζονταν η Τσανακλίδου με τον Καλογιάννη- πήγα στη Νέα Ορλεάνη και έφερα από κει ένα φανταστικό γκρουπ με εκπληκτικούς Αμερικανούς τζαζίστες» αποκαλύπτει ο δαιμόνιος επιχειρηματίας.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...