Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Στο ρελαντί ο Θρύλος, μπλόκο Κολοσσού στην ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ • 21η αγωνιστική: Το ντέρμπι ήταν κόκκινη υπόθεση

q34yq35y5gΕπιμέλεια
Ηλίας Ζυματούρας

Ερυθρόλευκο βάφτηκε το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ηττα (1-0 από τον Ατρόμητο) έπειτα από εννέα νικηφόρα παιχνίδια για την ΑΕΚ, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από επεισόδια, ενώ σπουδαία νίκη (1-0 τον ΠΑΣ) πήρε και ο Ηρακλής.

Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα

Ντέρμπι για γερά νεύρα αποδείχθηκε αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Οι Πειραιώτες, χάρη στο δυνατό ξεκίνημά τους, στο γκολ του Ελαμπντελαουί (8′) αλλά και στην καλή αμυντική λειτουργία τους, που περιόρισε τους «ασπρόμαυρους», πήραν τη νίκη με 1-0. Καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κυριάρχησαν οι δυνατές και ορισμένες φορές αντιαθλητικές μονομαχίες των παικτών των δύο ομάδων. Ενδεικτικό είναι ότι από τους γηπεδούχους αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζντιέλαρ (70′) και από τους φιλοξενούμενους ο Τζαβέλλας (66′). Δεν έλειψαν ωστόσο και τα διαιτητικά λάθη του Δημητρόπουλου και των βοηθών του (Ακρίβος, Τουμπακάρης). Από τον Ολυμπιακό φώναξαν για πέναλτι στο 6ο λεπτό στον Μποτία, ενώ από τον ΠΑΟΚ για χτύπημα του Μιλιβόγεβιτς στον Τζαβέλλα (19′), την αγκωνιά του Μποτία στον Μπερμπάτοφ (58′), αλλά και για τις λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ σε Μακ (στο 52′, ενώ ένα λεπτό αργότερα κόπηκε λανθασμένα από την άλλη πλευρά ο Ντουρμάζ) και Σκόνδρα (75′). «Ηταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε ντέρμπι. Είναι σημαντική νίκη» δήλωσε ο Σίλβα, ενώ ο Τούντορ ανέφερε: «Οι ποδοσφαιριστές τα έδωσαν όλα. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος». Στο Φάληρο βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Ο Δέλλας έβαλε τέλος στο σερί

Ο πρώην προπονητής της Τραϊανός Δέλλας και η ομάδα του, ο Ατρόμητος, σταμάτησαν το νικηφόρο σερί (εννέα αγώνες) της ΑΕΚ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο Περιστέρι πέτυχε ο Μπρίτο στο 53ο λεπτό. Σε κακή βραδιά βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες της «Ενωσης», με τον Γκουστάβο Πογέτ να επισημαίνει: «Δεν θέλω να πω δικαιολογίες. Δεν θέλω να πω ότι έχουμε ατυχίες ή φταίνε οι διαιτητές. Χάσαμε ένα δύσκολο ματς». Από την πλευρά του, ο κόουτς των Περιστεριωτών Τραϊανός Δέλλας ανέφερε: «Οταν άρχισε το ματς, άφησα το συναίσθημα. Δεν έχω καμία διάθεση για ρεβάνς με την ΑΕΚ». Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από συμπλοκές των οπαδών των δύο ομάδων και των δυνάμεων των ΜΑΤ μετά το τέλος του ματς. Μάλιστα, ένας οπαδός των γηπεδούχων τραυματίστηκε από μαχαίρι στον ώμο. Πλέον, Ατρόμητος και ΑΕΚ κινδυνεύουν με τιμωρία ακόμη και της έδρας. Υπενθυμίζεται ότι τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια της «Ενωσης» είναι με Ολυμπιακό (13/2) και Παναθηναϊκό (28/2).

Εγκλημα Ζέκα και… τιμωρία

Η αποβολή του Κάρλος Ζέκα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 51′ (για χτύπημα εκτός φάσης, όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Σταύρος Μάνταλος) στοίχισε προχθές στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 από την Ξάνθη στη Λεωφόρο. «Χρυσός» σκόρερ για τους Ακρίτες ο Σολτάνι στο 67ο λεπτό, ύστερα από συρτή σέντρα του Νιέτο, ενώ δοκάρι είχε στο 85′ ο Σκούρτης. Εκτός από τη φάση της αποβολής του αρχηγού τους (κινδυνεύει με τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών), που αποχώρησε δακρυσμένος από το γήπεδο, οι «πράσινοι» φωνάζουν και για το ότι δεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαξεβανίδης στο 29′.

«Δεν είναι αλήθεια ότι κλότσησε τον αντίπαλό του ο Ζέκα. Ο διαιτητής έκανε δύο μεγάλα λάθη. Το μεγαλύτερο είναι στο πρώτο μέρος» δήλωσε ο κόουτς του «τριφυλλιού» Αντρέα Στραματσόνι, ενώ ο τεχνικός της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε: «Είναι μία πολύ σημαντική νίκη. Ηταν ξεκάθαρα κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού».

Εκλεψε τον βαθμό και ακόμη ελπίζει

«Ζωντανός» στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει για να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία παρέμεινε ο Πανθρακικός με τον Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο του, ο οποίος πήρε πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό (1-1) από τον Λεβαδειακό, αν και έπαιζε από το 52′ με 10 παίκτες! Η ομάδα της Βοιωτίας πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 53′. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Μπεν ανατράπηκε στην περιοχή από τον Τσιάρα, ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του Πανθρακικού και ο Μάντζιος από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, ρίσκαραν και στο 87′ ο Ηλιάδης έδωσε το φιλί της ζωής (1-1). «Ο Πανθρακικός έμεινε με 10 παίκτες. Εκεί έπρεπε να ελέγξουμε το παιχνίδι καλύτερα» τόνισε ο Θόδωρος Τσιποτσέρης. Από την πλευρά του, ο σκόρερ των φιλοξενουμένων πρόσθεσε: «Σίγουρα είναι ένας βαθμός ψυχολογίας».

Είδε χαρά έπειτα από δύο μήνες

Με ένα γκολ για… Οσκαρ από τον Φανούρη Γουνδουλάκη και ακόμη ένα από τον Ανγκούλο, ο Πλατανιάς… ξόρκισε το κακό, επικράτησε του αποδεκατισμένου Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και πανηγύρισε μια νίκη ύστερα από δύο μήνες (τελευταίο «τρίποντο» στις 5 Δεκεμβρίου). Ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά, έδειχνε στη… μέρα του και στο 20′ άνοιξε το σκορ με απίθανο τρόπο. Ο Μενδρινός εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Γουνδουλάκης με όμορφο σουτ πάνω στην κίνηση και πολλά φάλτσα έκανε το 1-0. Το κερασάκι στην τούρτα της νίκη των Κρητικών έβαλε ο Ανγκούλο στο 79′ (2-0). «Δεν πίστεψα ποτέ έτσι όπως είναι αυτή η ομάδα ότι υπήρχε κάποιος κίνδυνος. Απλώς αισθανόμουν την αδικία που επικρατούσε» σχολίασε ο Γιώργος Παράσχος. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος τόνισε: «Ηταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς, αλλά ήταν δίκαιο».

Ο τραυματισμός βγήκε σε καλό

Το αρνητικό σερί που κρατούσε μετά το παιχνίδι με την Καλλονή έσπασε χθες για τον Ηρακλή. Ο Πασάς τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή (χάνει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ). Ο Μπουλούτ πέρασε στο ματς και 12 λεπτά αργότερα έγινε «ήρωας» για τον Ηρακλή, κερδίζοντας το πέναλτι από τον -έως εκείνο το σημείο- αλάνθαστο Περιστερίδη. Ο Βέλλιος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, έστειλε τον πορτιέρο στη μία γωνία και την μπάλα στην άλλη και έγραψε το 1-0. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία στη νίκη του «Γηραιού» επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ακόστα (58′) και τον Μιχαήλ (73′), αλλά ο πρώτος ήταν άστοχος και ο δεύτερος «έπεσε» πάνω στον Περνίς. Ο ΠΑΣ έμεινε στο φινάλε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή, με δύο κίτρινες κάρτες, του Νικολιά.

Ντεμπούτο χθες για τον Λεοζίνιο. «Ο Λέο έδωσε ποιότητα στην ομάδα. Δεν έχει ρυθμό ακόμα και δεν προλάβαμε επειδή είχαμε συνεχή παιχνίδια να δουλέψουμε στην τακτική» σχολίασε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Εκανε «άλμα» για τη σωτηρία

Η Βέροια επικράτησε με 2-0 της Καλλονής χάρη σε γκολ των Μαγέφσκι (15′) και Ανάκογλου (87′) και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, καθώς απομακρύνθηκε οκτώ πόντους από τον Πανθρακικό. Οι γηπεδούχοι ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα και το έδειξαν με το… καλημέρα. Προηγήθηκαν με 1-0, έχασαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά δεν «κλείδωσαν» το ματς. Σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια έχασε η Καλλονή στο 58′, όταν ο Νομπρέγκα βρέθηκε μόνος του στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση rewtar 3κόρνερ, όμως μπερδεύτηκε με την μπάλα στα πόδια και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ηταν η πρώτη νίκη στον δεύτερο γύρο και δεύτερη εντός έδρας για τη «βασίλισσα του Βορρά». Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Η Καλλονή δεν έχει πάρει τρίποντο μακριά από τη Μυτιλήνη (0-1-9)!

Στεφάνι για τα θύματα της Θύρας 7

Σήμερα συμπληρώνονται 35 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της 8ης Φεβρουαρίου του 1981, όπου 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους στα σκαλοπάτια του παλιού «Καραϊσκάκη». Στεφάνι και λουλούδια μπροστά από το πέταλο της Θύρας 7 του γηπέδου κατέθεσαν πριν από τη σέντρα τόσο οι παίκτες του πειραϊκού συλλόγου όσο και του «Δικεφάλου», κερδίζοντας το χειροκρότημα. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, μετά το σαββατιάτικο μνημόσυνο, όπου έδωσαν δυναμικό «παρών» (περίπου 4.000 κόσμος), τίμησαν και χθες στο ματς με τον ΠΑΟΚ τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων με ένα coreo (με μαύρα χαρτόνια την ημερομηνία του τραγικού συμβάντος και μεγάλο πανό με τις προσωπογραφίες των θυμάτων).

«Μία καμόρα που λειτουργεί κάθε Κυριακή»

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη. «Είμαι σίγουρος ότι υπήρχε εντολή να αποβληθεί ο Ζέκα» υποστήριξε αρχικά, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση όπου υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία συνομιλιών με πακιστανικά τηλέφωνα, στήσιμο παιχνιδιών, ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων, τα πάντα. Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, υποκριτικά ο υπουργός βγαίνει και λέει να φύγει η ΕΠΟ, ενώ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Εχουμε μία καμόρα που λειτουργεί συστηματικά κάθε Κυριακή, έχουμε κασέτες, έχουμε αποδείξεις και δεν κάνουν τίποτα». Για το αν προτίθεται να κάνει ο ίδιος κάτι, ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» ανέφερε: «Εγώ δεν έχω ούτε εξουσία ούτε είμαι κυβέρνηση… Ούτε δέρνουμε ούτε τραμπουκίζουμε ούτε ανατινάζουμε φούρνους». Για το αν σκέφτεται αποχώρηση από το πρωτάθλημα, τόνισε: «Θα τους τσακίσουμε όλους. Αυτοί θα φύγουν, όχι εμείς». Ο πρόεδρος των «πρασίνων» κινδυνεύει με τιμωρία, καθώς βρέθηκε μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια των διαιτητών, όπου φέρεται ότι επιτέθηκε λεκτικά στον Μάνταλο.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...