Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Συνεχίζεται η μάχη για τα hot spots

Eκρηξη στα γραφεία της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και συμπλοκές κατοίκων της Κω με τα ΜΑΤ για τα κέντρα προσφύγων

Eκρηξη στα γραφεία της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και συμπλοκές κατοίκων της Κω με τα ΜΑΤ για τα κέντρα προσφύγων

Νέες συγκρούσεις με «βροχή» από μολότοφ και πέτρες από τους κατοίκους της Κω, και χημικά από τους άντρες των ΜΑΤ μετέτρεψαν το βράδυ της Κυριακής σε πεδίο μάχης τον χώρο έξω από το πρώην στρατόπεδο στο Πυλί, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία του κέντρου υποδοχής και καταγραφής προσφύγων και μεταναστών. Χθες το απόγευμα εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός μικρής ισχύος κοντά στα γραφεία της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμό ή ζημιές.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξι άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο, αλλά ακινητοποιήθηκαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλομπ, σφυριά και τρεις βόμβες μολότοφ.

Τεταμένο κλίμα

Οι δράστες κρατούνται και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω. Το κλίμα στο νησί παραμένει τεταμένο και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατασκευή hot spot φουντώνουν. Μάλιστα έχουν οργανώσει ομάδες περιφρούρησης έξω από το πρώην στρατόπεδο και δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν τα έργα. Προχθές αποδοκίμασαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό, που βρισκόταν σε καφετέρια, ζητώντας του να παραιτηθεί.

2464015

Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι Δέλτα και Ωραιοκάστρου, κύριοι Φωτόπουλος και Γαβότσης υπέδειξαν στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο την έκταση του ΟΣΕ που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο Θερμαϊκού, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, για να δημιουργηθεί hot spot. Το θέμα θα κριθεί οριστικά στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο δήμαρχος Δέλτα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Χθες δεν λειτούργησαν τα σχολεία στην περιοχή, καθώς οι μαθητές έκαναν κατάληψη κατά της δημιουργίας hot spot στην περιοχή τους. Η συντονιστική επιτροπή συνεδρίασε στη Σίνδο και αποφάσισε να γίνει σήμερα νέα συγκέντρωση για να αποτραπούν οι εργασίες στον χώρο από συνεργεία εργολάβων και τον Στρατό.

Και η Γκαράι στη Μυτιλήνη

Μετά τον Μάντι Πατίνκιν και τη Σούζαν Σάραντον άλλο ένα «αστέρι» του διεθνούς κινηματογράφου και της τηλεόρασης ετοιμάζει βαλίτσες για τη Λέσβο. Η Ρομόλα Γκαράι, την οποία το ελληνικό κοινό γνώρισε από την ταινία «Η εξιλέωση», στο πλευρό της Κίραq 35 Νάιτλι και του Τζέιμς Μάκαβοϊ, αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 11 Φεβρουαρίου προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση των προσφύγων και να βοηθήσει κι εκείνη με τον δικό της τρόπο.

Η 34χρονη Βρετανίδα ηθοποιός θα βάλει ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται να δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα, αλλά και βοήθεια, τόσο στους πρόσφυγες όσο και στους ανθρώπους που παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους για να φέρουν εις πέρας το έργο της διάσωσης. Θυμίζουμε πως η Γκαράι έχει προταθεί δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα, για τους ρόλους της στις σειρές «Emma» το 2009 και «The hour» το 2011, ενώ φέτος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Σουφραζέτες», στο πλευρό της Μέριλ Στριπ και της Κάρεϊ Μάλιγκαν.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...