Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Που χάθηκε ο Νεκτάριος Σφυράκης

Το τραγούδι που έγινε χιτ, η φιλανθρωπική δράση και η βράβευση από τον Στεφανόπουλο • Η εκρηκτική σχέση του με την Αντζελα Δημητρίου και η γνωριμία στο πλατό που κατέληξε σε γάμο

Το τραγούδι που έγινε χιτ, η φιλανθρωπική δράση και η βράβευση από τον Στεφανόπουλο • Η εκρηκτική σχέση του με την Αντζελα Δημητρίου και η γνωριμία στο πλατό που κατέληξε σε γάμο

Ηταν ανέκαθεν ένα από τα πιο γλυκά και χαμηλών τόνων παιδιά που πέρασαν από την ελληνική δισκογραφία, ξεχωρίζοντας όχι μόνο για την ευγενική προσωπικότητά του, αλλά και για το εύρος των μουσικών γνώσεών του.

ΑΠO ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

3ceasrgf 1Ωστόσο, ο Νεκτάριος Σφυράκης έκανε το «μπαμ» το 1996 κυκλοφορώντας το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο «Δεν είμαι πουθενά» και ποπ-λαϊκό ύφος, με το κομμάτι «Μου το ‘πανε» να γίνεται σούπερ χιτ και ο τραγουδιστής γνωστός στο πανελλήνιο μέσα σε μια νύχτα. Για 10 χρόνια δήλωνε «παρών» στα μουσικά δρώμενα, ενώ σήμερα, παρότι δεν εμφανίζεται σε κάποια μεγάλη πίστα, εξακολουθεί να κάνει αυτό που αγαπάει, μαζί με την μπάντα του, τους Rock Alarm. Μαζί παίζουν σε Ελλάδα και Κύπρο τις μεγάλες του επιτυχίες και γνωρίζει ακόμη και τώρα την αποθέωση. Το μεγαλύτερο σουξέ του όμως είναι η ευτυχισμένη οικογένεια που έχει φτιάξει, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει μπαμπάς και τέταρτου παιδιού, για το οποίο είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ήταν «στα τρία το ένα δώρο», καθώς συνελήφθη με φυσιολογικό τρόπο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρία παιδάκια του που προήλθαν από επίμονες εξωσωματικές.

Στο πλευρό του εδώ και 18 χρόνια στέκεται το πρώην μοντέλο Στέλλα Φιλίππου. Ο Νεκτάριος ποτέ δεν απασχόλησε τη δημοσιότητα με την προσωπική του ζωή, γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε κάποιες άλλες σχέσεις του, εκτός από εκείνη με την Αντζελα Δημητρίου. Οπως είπε ο ίδιος σε μια από τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του, η σχέση του με τη λαίδη του λαϊκού πενταγράμμου ήταν εκρηκτική, με πολλή ζήλια και πολλή ένταση.

Σε εκκλησιασστική χορωδία

Με καταγωγή από την Κρήτη, ο Νεκτάριος γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από παιδί τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία της ενορίας του και κάπως έτσι η μουσική έγινε η ζωή του. Μελετούσε ώρες ατελείωτες τις νότες και, γρατσουνίζοντας την κιθάρα του, ο τότε μαθητής λυκείου ξεκίνησε να παίζει ως επαγγελματίας. Στα 19 του έδινε πια συναυλίες στην Αυστρία, στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του, ήρθε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει στον στρατό, πήρε τον βαθμό του ανθυπολοχαγού και, μόλις ολοκλήρωσε τη θητεία του, ξεκίνησε επαφές με τις δισκογραφικές εταιρίες. Δεν πρόλαβε να κάνει δεύτερο ραντεβού, γιατί η Warner Music τον έκλεισε αμέσως και το 1996 κυκλοφόρησε τον πρώτο δίσκο του με τίτλο «Δεν είμαι πουθενά», με τραγούδια σε στίχους και μουσική δική του. Το άλμπουμ πήγε πάρα πολύ καλά και τα κομμάτια έγιναν μεγάλα σουξέ. Ετσι, δεν στάθηκε καθόλου δύσκολο για τον καλλιτέχνη να γίνει φίρμα μέσα σε… μια μέρα!

Γλυκός, ειλικρινής, χαμογελαστός και πολύ άνετος με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους, ο ροκάς τραγουδιστής έγινε περιζήτητος στις εκπομπές, στα σόου και στις νυχτερινές πίστες. Την επομένη χρονιά κυκλοφορεί ο δίσκος του «Απόψε φεύγω», με τη συμμετοχή του Κρητικού παραδοσιακού λυράρη Βασίλη Σκουλά, και οι πωλήσεις του πάνε εξαιρετικά. Ακολουθεί το 1999 το άλμπουμ του «Χωρίς ρίσκο», με συμμετοχές σημαντικών τραγουδιστών, όπως οι Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης, Νίκος Τερζής, Ακης Δείξιμος, ενώ αίσθηση προκάλεσε η διασκευή του ιταλικού τραγουδιού «Laura non c’ e» του Nek.

Σημαντική, ωστόσο, υπήρξε η η συνεργασία του Νεκτάριου με τον Κiki Lesendrich, συνεργάτη του Goran Bregovich, το 2001, στον δίσκο με τίτλο «Σε ποιο παραμύθι ζω». Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Πες μου» και ακολούθησαν το «Τάξε μου» (2006) και το «Είσαι» (2008) σε στίχους της Νένας Χρονοπούλου και μουσική δική του. Στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του ξεχώρισε το ντουέτο του με την Tania Boeva.

Η αποχή από τη δισκογραφία

Εχοντας συνεχή παρουσία στον χώρο της μουσικής για 10 χρόνια, ο καλλιτέχνης απέδειξε ότι δεν ήταν ακόμα ένα «πυροτέχνημα» της εποχής. Αφοσιώθηκε στη δουλειά του, αποστασιοποιημένος από τα φλας και τα κοσμικά πάρτι. Διοχέτευσε όλη του την ενέργεια στη σύνθεση και το 2002 έγραψε το μουσικό θέμα της ταινίας «Προς τη Νίκη», που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας. Το 2007 ο Νεκτάριος έντυσε μουσικά τη θεατρική παράσταση «Θου, Κύριε» του Γιώργου Μακρή και της Καλλιόπης Κατσαΐτη. Το γεγονός ότι, παρά τη μεγάλη του επιτυχία, τα μυαλά του δεν… πήραν αέρα εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό. Ακόμη και σήμερα τα επίσημα κλιπ του στο διαδίκτυο εξακολουθούν να μαζεύουν likes, αν και ο τραγουδιστής έχει να παρουσιάσει «φρέσκια» δουλειά από το 2008.

Η ισορροπημένη οικογενειακή ζωή του είναι για εκείνον ο παράγοντας που τον κρατάει ακόμη μέσα στο παιχνίδι. Η Στέλλα είναι για εκείνον σύντροφος ζωής. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1990 στην ψυχαγωγική εκπομπή της Αννίτας Ναθαναήλ στον ΑΝΤ1, το 2006 παντρεύτηκαν και το 2011 απέκτησαν το πρώτο παιδί τους, τον πεντάχρονο σήμερα Μανώλη, ύστερα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής του όμορφου μοντέλου. Ο πελαργός τούς έφερε στη συνέχεια τα δίδυμα αγόρια τους και σήμερα η νεαρή μαμά πρόκειται να αποκτήσει τον τέταρτο… Σφυράκη της το καλοκαίρι!

Οσο για τον Νεκτάριο; Είναι δεινός σκιέρ, γνώστης μουάι τάι, πιλότος και μέλος της Αερολέσχης Τατοΐου, ενώ παραμένει ένας low profile καλλιτέχνης που απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής. Είναι δωρητής οργάνων, φίλος του Συλλόγου «Ελπίδα» και το 2003 βραβεύτηκε για την εθελοντική εργασία του από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.
Στις 26 Φεβρουαρίου ο τραγουδιστής θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μαζί με τους Rock Alarm 10 τραγούδια του Γιάννη Σπανού σε ροκ διασκευή, με τις… ευλογίες του σπουδαίου συνθέτη, ο οποίος μάλιστα θα βρεθεί στη Roxy disco για να τα απολαύσει!

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...