Στο Δημόσιο το Μέγαρο και τα χρέη

Νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού και τα 326.33.000 ευρώ που οφείλει από δάνεια!

Νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού και τα 326.33.000 ευρώ που οφείλει από δάνεια!

Στο Ελληνικό Δημόσιο περνούν τα υπέρογκα χρέη και οι δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών! Σε τροπολογία που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο «περί κυρώσεων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου», η οποία κατατέθηκε χθες και θα ψηφιστεί σήμερα το απόγευμα από τη Βουλή, προβλέπεται η απαλλαγή του πολιτιστικού οργανισμού από τα υπέρογκα δάνεια ύψους 245.000.000 ευρώ που είχε πάρει (πλέον με τους τόκους έχουν φτάσει τα 326.33.000 ευρώ), ποσά που θα αναλάβει να «τακτοποιήσει» το Ελληνικό Δημόσιο!

Μάλιστα, η εν λόγω τροπολογία προβλέπει και την άμεση εκταμίευση -και κατ’ εξαίρεση- του ποσού των 14.387.000 ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια δαπάνη η οποία, όπως τονίζεται, θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού!

Σε αντιστάθμισμα των παραπάνω το ελληνικό κράτος παίρνει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μεγάρου, παλαιές και νεότερες, η αξία των οποίων υπολογίζεται κοντά στα 870.000.000 ευρώ. Ακόμη, η τροπολογία προβλέπει ότι το Δημόσιο θα είναι εκείνο που θα διατηρήσει και την πλειοψηφία στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού οργανισμού. Συγκεκριμένα ο αριθμός των μελών του δ.σ. αυξάνεται από 10 (που είναι σήμερα) σε 11. Τα έξι από αυτά θα επιλέγονται από τον υπουργό Πολιτισμού, δύο από τον υπουργό Οικονομικών και τρία θα διορίζονται υποχρεωτικά κατόπιν έγγραφης υπόδειξης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής.

Θέσεις εργασίας

Στην ίδια τροπολογία γράφεται ρητώς ότι παρά τις όποιες αλλαγές θα εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίες των υπαλλήλων, με άμεσο στόχο να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία του οργανισμού. Να θυμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το πολιτιστικό ίδρυμα, οι εργαζόμενοί του απείχαν πολλάκις από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Οπως αναφέρεται, με το σχέδιο νόμου «επιχειρείται μια συνολική παρέμβαση στο καθεστώς λειτουργίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η οποία αποσκοπεί αφενός μεν στην αποσαφήνιση των σχέσεων Πολιτείας και ΟΜΜΑ και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου δε στην προάσπιση της πολιτιστικής αποστολής του οργανισμού και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ