Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

«Ετσι έβαλα χρώμα στους Κοκοβίκους»

Ο εμπνευστής της ιδέας να «ζωντανέψει» τη θρυλική ελληνική ταινία «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» Αντώνης Καρατζόπουλος αποκαλύπτει πώς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η νέα βερσιόν της

Το κινηματογραφικό ζευγάρι -με δόξα και τιμή!- της ταινίας «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» επιστρέφει, όπως έγραψε χθες η «Εspresso», έγχρωμο στις κινηματογραφικές αίθουσες, με στόχο να μεταφέρει τους φαν της ταινίας, στη «χρυσή εποχή» της Ελλάδας και του ελληνικού κινηματογράφου.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

O εμπνευστής της ιδέας Αντώνης Καρατζόπουλος εξηγεί στην «Εspresso» πώς επετεύχθη το μεγαλεπήβολο σχέδιο, για το οποίο την ευθύνη φέρει η θρυλική κινηματογραφική εταιρία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος, που επέλεξε με τον τρόπο αυτό να γιορτάσει τα 50χρόνια καριέρας στον κόσμο του σινεμά.

Οπως εξηγεί στην «Espresso» ο κ. Καρατζόπουλος, που είναι ένας εκ των ιδρυτών της κινηματογραφικής εταιρίας και ο μόνος εν ζωή παραγωγός της εποχής εκείνης, η επιλογή για την επεξεργασία της ασπρόμαυρης ταινίας σε έγχρωμη δεν ήταν καθόλου τυχαία. «Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου σκηνοθέτη Γιώργου Τζαβέλλα, που ευθύνεται για το αποτέλεσμα μιας ταινίας, η οποία μέχρι και σήμερα αγαπιέται από το τηλεοπτικό κοινό. Ο Τζαβέλλας ήταν ο μοναδικός σκηνοθέτης που στο ενεργητικό του δεν είχε καταφέρει να κάνει μια έγχρωμη ταινία, όπως ο αξέχαστος Αλέκος Σακελλάριος. Η αλήθεια είναι ότι το αρχικό πλάνο ήθελε την ταινία “Η γυνή να φοβήται τον άνδρα” να γυρίζεται σε έγχρωμο φιλμ, όμως το τελικό κόστος ανέβαινε τόσο, που οι παραγωγοί της Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης δεν το αποφάσιζαν, με αποτέλεσμα να το βλέπουμε σε ασπρόμαυρο» αποκαλύπτει ο σπουδαίος παραγωγός και προσθέτει: «Από την άλλη, θα μπορούσα να είχα επιλέξει ένα δικό μας φιλμ, eawrfawer 4με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που μας είχαν χαρίσει μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, ή μια ταινία της Τζένης Καρέζη, ωστόσο βρήκα πιο ενδιαφέρον να φτιάξουμε μια παραγωγή, οι πρωταγωνιστές της οποίας ζουν ακόμα. Θεωρώ ότι η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχουν να θυμηθούν πολλά από τα γυρίσματα και να μας ταξιδέψουν στον ακριβή χρόνο της ταινίας».

Η έγχρωμη επεξεργασία έγινε στα West Wing Studios, Inc. στη Φλόριντα, ενώ διήρκεσε κάτι παραπάνω από έναν χρόνο. «Ο υπεύθυνος της εταιρίας είναι ένας σπουδαίος Ινδός καλλιτέχνης, ο Βιβέκ Ρ. Ράο, με καριέρα στο Bollywood, ο οποίος ενθουσιάστηκε με αυτό που θέλαμε να κάνουμε.

Η ξενάγηση

Μάλιστα, άτομα της εταιρίας του βρέθηκαν στην Αθήνα και ξεναγήθηκαν σε όλα τη σημεία όπου γυρίστηκε η ταινία. Μέχρι και στο υπουργείο Εμπορίου της πλατείας Κάνιγγος πήγαν, προκειμένου να δουν τα χρώματα των μαρμάρων, ενώ βρήκαν ως και παλιές διαφημιστικές αφίσες για να αποδοθούν όσο πιο σωστά γινόταν. Το ίδιο συνέβη και με το χρωματολόγιο που ήταν της μόδας τότε για τα ρούχα και το εσωτερικό της οικίας Κοκοβίκου. Εύχομαι πραγματικά να αρέσει η δουλειά αυτή και να αγαπηθεί από το κοινό, που από τα μηνύματα που eawrfawer 2λαμβάνουμε ανυπομονεί να την δει» καταλήγει ο Αντώνης Καρατζόπουλος, ο οποίος έχει ζητήσει από τον φίλο του Χριστόφορο Παπακαλιάτη να μιλήσει αντ’ αυτού στην πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Μαρτίου στα Village στο Μαρούσι.

Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ «ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ» ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ

Τη στιγμή που η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου αποθεώνει την πρωτοβουλία του Αντώνη Καρατζόπουλου, ο Νίκος Μαστοράκης «τα χώνει» στον έγχρωμο Κοκοβίκο μέσω facebook, χαρακτηρίζοντας «φτηνό καρτούν» το αποτέλεσμα.

«Αν είσαστε πραγματικοί φίλοι μου, σας καλώ σε απόλυτο και ασυμβίβαστο μποϊκοτάζ της βάρβαρης αυτής προσβολής του original, που γίνεται μόνο για το φράγκουλο, και πλήρη αποχή από τις αίθουσες που θα παίζεται» γράφει ο «Μαστ» και συνεχίζει:

«Οι πραγματικοί σινεφίλ πρέπει να τιμωρήσουν τους “δημιουργούς” του τερατουργήματος, αντί να σαλιαρίζουν με την ιδέα ότι 50 χρόνια από τη γέννησή της η ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα μπογιατίστηκε και έγινε φτηνό καρτούν. Οι διάδοχοι του Κώστα Καραγιαννη και του Αντώνη Καρατζοπουλου είναι ήδη αρκετά ένοχοι για κάποιες φρικαλέες επεμβάσεις σε eawrfawer 5παλιές ταινίες (νέοι τίτλοι, μοβ και πράσινα φίλτρα σε ασπρόμαυρες κωμωδίες), τώρα όμως πρέπει η καταδίκη τους να είναι συνολική».

Ο «Αντωνάκης» μέσω facebook δηλώνει πολύ ενθουσιασμένος 

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τον… έγχρωμο εαυτό του και το άρτιο αποτέλεσμα της ταινίας όπου πρωταγωνιστεί εμφανίζεται μέσα από δηλώσεις του ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου. Οπως αποκάλυψε στην προσωπική σελίδα του στο facebook, ήταν από τους πρώτους που γνώριζαν την προσπάθεια του Αντώνη Καρατζόπουλου. «Μου είχε πει ο Καρατζόπουλος για την επεξεργασία της ταινίας εδώ και καιρό. Αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορούσα να το φανταστώ!

Είναι απίστευτο! Ανυπομονώ να με δω “έγχρωμο”» έγραψε ο ηθοποιός, ενώ λίγο μετά το μικρό δείγμα που είδε στο διαδίκτυο ανέφερε: «Το είδα και έμεινα έκπληκτος. Είναι τόσο φυσικά τα χρώματα, που είναι σαν να γυρίστηκε έγχρωμη».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...