«Ετσι έβαλα χρώμα στους Κοκοβίκους»

Ο εμπνευστής της ιδέας να «ζωντανέψει» τη θρυλική ελληνική ταινία «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» Αντώνης Καρατζόπουλος αποκαλύπτει πώς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η νέα βερσιόν της

Το κινηματογραφικό ζευγάρι -με δόξα και τιμή!- της ταινίας «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» επιστρέφει, όπως έγραψε χθες η «Εspresso», έγχρωμο στις κινηματογραφικές αίθουσες, με στόχο να μεταφέρει τους φαν της ταινίας, στη «χρυσή εποχή» της Ελλάδας και του ελληνικού κινηματογράφου.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

O εμπνευστής της ιδέας Αντώνης Καρατζόπουλος εξηγεί στην «Εspresso» πώς επετεύχθη το μεγαλεπήβολο σχέδιο, για το οποίο την ευθύνη φέρει η θρυλική κινηματογραφική εταιρία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος, που επέλεξε με τον τρόπο αυτό να γιορτάσει τα 50χρόνια καριέρας στον κόσμο του σινεμά.

Οπως εξηγεί στην «Espresso» ο κ. Καρατζόπουλος, που είναι ένας εκ των ιδρυτών της κινηματογραφικής εταιρίας και ο μόνος εν ζωή παραγωγός της εποχής εκείνης, η επιλογή για την επεξεργασία της ασπρόμαυρης ταινίας σε έγχρωμη δεν ήταν καθόλου τυχαία. «Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου σκηνοθέτη Γιώργου Τζαβέλλα, που ευθύνεται για το αποτέλεσμα μιας ταινίας, η οποία μέχρι και σήμερα αγαπιέται από το τηλεοπτικό κοινό. Ο Τζαβέλλας ήταν ο μοναδικός σκηνοθέτης που στο ενεργητικό του δεν είχε καταφέρει να κάνει μια έγχρωμη ταινία, όπως ο αξέχαστος Αλέκος Σακελλάριος. Η αλήθεια είναι ότι το αρχικό πλάνο ήθελε την ταινία “Η γυνή να φοβήται τον άνδρα” να γυρίζεται σε έγχρωμο φιλμ, όμως το τελικό κόστος ανέβαινε τόσο, που οι παραγωγοί της Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης δεν το αποφάσιζαν, με αποτέλεσμα να το βλέπουμε σε ασπρόμαυρο» αποκαλύπτει ο σπουδαίος παραγωγός και προσθέτει: «Από την άλλη, θα μπορούσα να είχα επιλέξει ένα δικό μας φιλμ, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που μας είχαν χαρίσει μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, ή μια ταινία της Τζένης Καρέζη, ωστόσο βρήκα πιο ενδιαφέρον να φτιάξουμε μια παραγωγή, οι πρωταγωνιστές της οποίας ζουν ακόμα. Θεωρώ ότι η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχουν να θυμηθούν πολλά από τα γυρίσματα και να μας ταξιδέψουν στον ακριβή χρόνο της ταινίας».

Η έγχρωμη επεξεργασία έγινε στα West Wing Studios, Inc. στη Φλόριντα, ενώ διήρκεσε κάτι παραπάνω από έναν χρόνο. «Ο υπεύθυνος της εταιρίας είναι ένας σπουδαίος Ινδός καλλιτέχνης, ο Βιβέκ Ρ. Ράο, με καριέρα στο Bollywood, ο οποίος ενθουσιάστηκε με αυτό που θέλαμε να κάνουμε.

Η ξενάγηση

Μάλιστα, άτομα της εταιρίας του βρέθηκαν στην Αθήνα και ξεναγήθηκαν σε όλα τη σημεία όπου γυρίστηκε η ταινία. Μέχρι και στο υπουργείο Εμπορίου της πλατείας Κάνιγγος πήγαν, προκειμένου να δουν τα χρώματα των μαρμάρων, ενώ βρήκαν ως και παλιές διαφημιστικές αφίσες για να αποδοθούν όσο πιο σωστά γινόταν. Το ίδιο συνέβη και με το χρωματολόγιο που ήταν της μόδας τότε για τα ρούχα και το εσωτερικό της οικίας Κοκοβίκου. Εύχομαι πραγματικά να αρέσει η δουλειά αυτή και να αγαπηθεί από το κοινό, που από τα μηνύματα που λαμβάνουμε ανυπομονεί να την δει» καταλήγει ο Αντώνης Καρατζόπουλος, ο οποίος έχει ζητήσει από τον φίλο του Χριστόφορο Παπακαλιάτη να μιλήσει αντ’ αυτού στην πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Μαρτίου στα Village στο Μαρούσι.

Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ «ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ» ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ

Τη στιγμή που η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου αποθεώνει την πρωτοβουλία του Αντώνη Καρατζόπουλου, ο Νίκος Μαστοράκης «τα χώνει» στον έγχρωμο Κοκοβίκο μέσω facebook, χαρακτηρίζοντας «φτηνό καρτούν» το αποτέλεσμα.

«Αν είσαστε πραγματικοί φίλοι μου, σας καλώ σε απόλυτο και ασυμβίβαστο μποϊκοτάζ της βάρβαρης αυτής προσβολής του original, που γίνεται μόνο για το φράγκουλο, και πλήρη αποχή από τις αίθουσες που θα παίζεται» γράφει ο «Μαστ» και συνεχίζει:

«Οι πραγματικοί σινεφίλ πρέπει να τιμωρήσουν τους “δημιουργούς” του τερατουργήματος, αντί να σαλιαρίζουν με την ιδέα ότι 50 χρόνια από τη γέννησή της η ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα μπογιατίστηκε και έγινε φτηνό καρτούν. Οι διάδοχοι του Κώστα Καραγιαννη και του Αντώνη Καρατζοπουλου είναι ήδη αρκετά ένοχοι για κάποιες φρικαλέες επεμβάσεις σε παλιές ταινίες (νέοι τίτλοι, μοβ και πράσινα φίλτρα σε ασπρόμαυρες κωμωδίες), τώρα όμως πρέπει η καταδίκη τους να είναι συνολική».

Ο «Αντωνάκης» μέσω facebook δηλώνει πολύ ενθουσιασμένος 

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τον… έγχρωμο εαυτό του και το άρτιο αποτέλεσμα της ταινίας όπου πρωταγωνιστεί εμφανίζεται μέσα από δηλώσεις του ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου. Οπως αποκάλυψε στην προσωπική σελίδα του στο facebook, ήταν από τους πρώτους που γνώριζαν την προσπάθεια του Αντώνη Καρατζόπουλου. «Μου είχε πει ο Καρατζόπουλος για την επεξεργασία της ταινίας εδώ και καιρό. Αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορούσα να το φανταστώ!

Είναι απίστευτο! Ανυπομονώ να με δω “έγχρωμο”» έγραψε ο ηθοποιός, ενώ λίγο μετά το μικρό δείγμα που είδε στο διαδίκτυο ανέφερε: «Το είδα και έμεινα έκπληκτος. Είναι τόσο φυσικά τα χρώματα, που είναι σαν να γυρίστηκε έγχρωμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.