Το συχνό sex (μετά τα 50) κρατάει σε φόρμα τον εγκέφαλο

Μια άκρως απολαυστική ασπίδα προστασίας από την άνοια ανακάλυψαν οι ειδικοί

Μια άκρως απολαυστική ασπίδα προστασίας από την άνοια ανακάλυψαν οι ειδικοί. Ερευνητές του Coventry University διαπίστωσαν ότι οι συχνές σεξουαλικές επαφές μετά την ηλικία των 50 ετών βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου.

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 20/02) παρουσιάζει τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΗ
Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο • 2 CD με 30 μεγάλα τραγούδια!
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ «ESPRESSO WEEKEND»

Μελέτες που έγιναν σε άντρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έδειξαν ότι εκείνοι που παρέμεναν ακόμη δραστήριοι στην κρεβατοκάμαρα έχαιραν περισσότερο οξυμένων πνευματικών λειτουργιών, λόγω των ορμονών που απελευθερώνονται στο σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ. Συγκεκριμένα, τα άτομα αυτά μπορούσαν να ανακαλέσουν ευκολότερα στη μνήμη τους λίστες και να αναγνωρίσουν διάφορα μοτίβα, που αποτελούν αμφότερα ενδείξεις ενός υγιούς εγκεφάλου.

Από τα διάφορα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι 6.800 συμμετέχοντες, ηλικίας 50 έως 89 ετών, διαπιστώθηκε ότι οι σεξουαλικά δραστήριοι άντρες σημείωναν υψηλότερη βαθμολογία κατά 23% στα λεκτικά τεστ και κατά 3% στα αριθμητικά, ενώ τα ποσοστά για τις γυναίκες ήταν 14% και 2%, αντίστοιχα.

Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Age and Ageing», αποδίδει τα ευρήματα στις ορμόνες ντοπαμίνη και οξυτοκίνη, που εκλύονται κατά τη διάρκεια του σεξ και συνδέονται με το αίσθημα της ανταμοιβής, ενισχύοντας έτσι τις λειτουργίες της μνήμη και της εκμάθησης. «Η διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και του ευ ζην» αναφέρουν οι ερευνητές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ