Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Που χάθηκε η Βανέσα Τζελβέ

Η γνωριμία με Ηλιόπουλο, η συμμετοχή σε δίσκους του Χάρρυ Κλυνν και «Η λάμψη»! • Πρόσφατα περπάτησε στην πασαρέλα με δημιουργίες του οίκου μόδας Νίκος – Τάκης

Η γνωριμία με Ηλιόπουλο, η συμμετοχή σε δίσκους του Χάρρυ Κλυνν και «Η λάμψη»! • Πρόσφατα περπάτησε στην πασαρέλα με δημιουργίες του οίκου μόδας Νίκος – Τάκης

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έφτασε στο… πικ της καριέρας της συμμετέχοντας στις βιντεοταινίες της εποχής ως το γλυκό κορίτσι που όλοι οι συμπρωταγωνιστές της ερωτεύονταν παράφορα. Η Βανέσα Τζελβέ, που έγινε ευρέως γνωστή και ως η κοπέλα του Τίμου Δράκου, με την οποία φλέρταρε παράλληλα και ο πατέρας του, ο ερωτύλος Γιάγκος Δράκος, στη θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Η λάμψη», εδώ και πολλά χρόνια απουσιάζει από το καλλιτεχνικό στερέωμα. Ωστόσο η φυγή της από τα φώτα ήταν ολοκληρωτικά δική της επιλογή, αφού θέλησε να γίνει full time μητέρα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει την παλιά αγάπη της, το θέατρο, αφού συμμετέχει σε δύο θεατρικές παραστάσεις με τους στενούς φίλους και κουμπάρους της, Τέτα Κωσταντά και Γιάννη Ματαράγκα. Η s 1θεατρική παρέα ανεβάζει το έργο «Σαν τον σκύλο με την γάτα» για ενηλίκους και το «Ενα ξωτικό στην ντουλάπα μου», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά. Και οι δύο παραστάσεις περιοδεύουν σε πολλούς δήμους της Αθήνας, με τη δεύτερη να ανεβαίνει κυρίως έχοντας επισκέπτες μαθητές σχολείων. Παράλληλα παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή «Αρωμα Ελλάδας», που προβαλλόταν σε τοπικά κανάλια. Πρόσφατα η ηθοποιός σε ρόλο μοντέλου περπάτησε στην πασαρέλα, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής εκδήλωσης του συλλόγου Lions στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», φορώντας δημιουργίες του οίκου μόδας Νίκος – Τάκης.

Η Βανέσα Τζελβέ ακολούθησε την καρδιά της που χτυπούσε δυνατά για την υποκριτική και έφυγε με μια βαλίτσα στο χέρι από τη Ναύπακτο, όπου γεννήθηκε, για να κυνηγήσει το όνειρό της στην Αθήνα, όπου σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Αθηνών, ένα παράρτημα του Εθνικού. Την απόφαση αυτή δεν είδαν με καλό μάτι οι γονείς της και -σε αντίθεση με τον πατέρα της- η μητέρα της δεν τη συγχώρησε ποτέ.

Εκδηλώσεις αγάπης από θαυμαστές

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω η Βανέσα Τζελβέ αποκαλύπτει στην «Εspresso»: «Υλοποίησα το όνειρό μου. Εφυγα 17,5 χρονών από το πατρικό μου. Ολο αυτό το υπέροχο τρέξιμο, η μια ταινία μετά την άλλη και το βράδυ, θέατρο. Ο παραγωγός Κώστας Καραγιάννης με βοηθούσε με το πρόγραμμά μου στα φιλμ, καθώς τότε έκανα γυρίσματα και για πολλές διαφημίσεις». Οσο για τις εκδηλώσεις αγάπης που δεχόταν από θαυμαστές; Οπως αποκαλύπτει στην «Εspresso», κάποιες ήταν ακραίες. «Με σταματούσαν στον δρόμο. Ερχονταν κατά πάνω μου, έπιαναν τα χέρια μου να τα φιλήσουν, με σήκωναν στα χέρια, μου άγγιζαν τα μαλλιά» αναφέρει η ηθοποιός.

Στη Σχολή Θεάτρου Αθηνών γνώρισε, όπως λέει, και τον αξέχαστο Ντίνο Ηλιόπουλο, με τον οποίο έπαιξαν μαζί στο Αλσος της εποχής του Οικονομίδη, ενώ εκείνη δεν είχε καν ολοκληρώσει τις σπουδές της. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Θανάσης Βέγγος είναι οι δύο ηθοποιοί που εκτιμούσε ιδιαίτερα. «Τον “καλό μας άνθρωπο”, τον Βέγγο, τον είχα σαν πατέρα μου. Ταξιδέψαμε μαζί στην Αμερική σε περιοδεία, είχε και την ίδια ηλικία με τον μπαμπά μου. Τον λάτρευα. Αγαπούσα επίσης και τον Χάρρυ Κλυνν, στους δίσκους του οποίου συμμετείχα». Από τις αξέχαστες συνεργασίες της είναι στις ταινίες «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Αγριες πλάκες στα θρανία» αλλά και σε πολλές σειρές της ΕΡΤ, όπως το «Ορκιστείτε, παρακαλώ», «Η εξαφάνιση του Τιμόθεου Κώνστα» και το θρυλικό «Θέατρο της Δευτέρας». Από τη «Λάμψη αποχώρησε το 1992», ήδη έγκυος στον δεύτερο γιο της. «Είχα επιλέξει να αποχωρήσω τότε, δίνοντας προτεραιότητα στη μητρότητα. Ακολούθησε μία τελευταία εμφάνισή μου στο σίριαλ “Η τέταρτη γυναίκα μου” του Βασίλη Τσιβιλίκα στην ΕΡΤ, το 1995».

Για να κρατήσει μια επαφή με τον χώρο του θεάματος, η Βανέσα Τζελβέ έκανε μεταγλωττίσεις σε παιδικά προγράμματα, βραζιλιάνικες και μεξικάνικες σειρές, τις ώρες που τα παιδιά της ήταν στο σχολείο. «Δεν μπορείς να κόψεις τους δεσμούς μια κι έξω» θα πει σήμερα. Για τη φιλία της με την ηθοποιό Τέτα Κωσταντά, η οποία αργότερα κατέληξε και σε κουμπαριά λέει: «Ηταν καρμική. Ταιριάξαμε από το πρώτο λεπτό που συστηθήκαμε. Κρατάει χρόνια αυτή η φιλία και γι’ αυτό η Τέτα βάφτισε τον δεύτερο γιο μου».

Από δύο διαφορετικούς κόσμους

Εδώ και μία εικοσαετία έχουμε χάσει από τη μικρή οθόνη τα υπέροχα μάτια της. Τα φλας και τις κάμερες τα απέφευγε ακόμη και την εποχή που μεσουρανούσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα. «Η προσωπική μου ζωή ήταν για μένα και μόνο. Προτεραιότητά μου ήταν πάντα τα παιδιά μου. Προτίμησα να γίνουν σωστοί άνθρωποι από το να κρατάω μια καριέρα. Και φυσικά δεν το έχω μετανιώσει». Σήμερα λάμπει από περηφάνια για τους δύο γιους της, τον Κωνσταντίνο, 27 χρονών, που είναι στρατιωτικός, και τον Αγγελο, 23, που εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής.

Μιλώντας για τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον σύζυγό της, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό, λέει: «Στην αρχή δεν ήθελα να αφήσω τη δουλειά μου. Οταν όμως υπάρχει αγάπη, εκτίμηση και εμπιστοσύνη μεταξύ δύο ανθρώπων, τότε όλα κατορθώνονται. Και ας ήμασταν από δύο διαφορετικούς κόσμους. Εύχομαι όλοι να ζήσουν αυτό που έζησα με τον σύζυγό μου Παύλο για 33 ολόκληρα χρόνια».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...