Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οταν έβγαινε με την κιθάρα στο μπαλκόνι

Αγνωστες ιστορίες από τη γειτονιά του Παντέλου στη Νέα Ιωνία, που «πλημμύρισε» από δάκρυα για το «παιδί της διπλανής πόρτας»

Πάγωσε στην είδηση του τραγικού χαμού του Παντελή Παντελίδη η γειτονιά της οδού Σηλυβρίας στη Νέα Ιωνία, όπου μεγάλωσε ο άτυχος τραγουδιστής. Λίγα μέτρα πιο μακριά, η οδός 28ης Οκτωβρίου απλημμύρισε» από τα δάκρυα φίλων της οικογένειας που βρέθηκαν στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της μητέρας του Αθηνάς και του πατέρα του Σταύρου.

e3w4trwes 3ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Γείτονες και φίλοι του αδικοχαμένου τραγουδιστή δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το «παιδί» τους έφυγε για πάντα. Συγκλονισμένοι κοιτούσαν το σπίτι και ψέλλιζαν: «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια… Θα βγει με την κιθάρα του στο μπαλκόνι».

Από παιδάκι τον θυμάται η κυρία Νατάσα: «Ηταν ένας άγγελος. Από παιδί τον θυμάμαι να τρέχει έξω, εδώ, στον δρόμο, και να παίζει μπάλα. Μετά να πιάνει την κιθάρα του και να τραγουδά. Μαζί του τραγουδούσαμε όλοι». Δίπλα της η κυρία Ελένη δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της: «Ηταν πάντα χαμογελαστός. Λάτρευε τους γονείς του και είχε έρθει να τους δει λίγες ώρες πριν φύγει για την Κύπρο».

«Εκαναν “παραγγελιές”»

Οι αυθόρμητες “εμφανίσεις” του στο μπαλκόνι δεν σταμάτησαν ούτε όταν άρχισε να γίνεται γνωστός, το 2012. Αντιθέτως, όπως θυμάται ένας νεαρός γείτονάς του, «τον φώναζαν από τον δρόμο με το όνομά του και του έκαναν “παραγγελιές”! Εκείνος έβγαινε και τραγουδούσε». Ο παιδικός φίλος του πατέρα του μίλησε για τρεις μεγάλες αγάπες του 32χρονου. «Η ΑΕΚ, το τραγούδι και οι γονείς του. Ηταν τόσο ταπεινός, που δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε. Με το μεροκάματό του έχει βοηθήσει πολλούς εδώ, που ήξερε πως είχαν ανάγκη» είπε ο Νίκος Μιχαηλίδης.

Φίλοι του αποκάλυψαν στην «Espresso» πως ο τραγουδιστής στήριζε οικονομικά ανθρώπους που είχαν ανάγκη, άπορες οικογένειες αλλά και νέα παιδιά που χρειάζονταν βοήθεια και μάλιστα περνούσαν συχνά από το καμαρίνι του! Αυτό το γνώριζαν λίγοι από το στενό του περιβάλλον και ο ίδιος δεν έκανε ποτέ κουβέντα.

Λίγο μετά τις 14.00 έφτασαν στο σπίτι ο πατέρας του, η μητέρα του και ο 16χρονος αδελφός του Κωνσταντίνος, ενώ ο θρήνος της γιαγιάς του, της κυρίας Ελλης, έκανε και τους πιο ψύχραιμους να λυγίσουν. Παράλληλα, στο πρακτορείο ΟΠΑΠ κάποιοι κολλούσαν στα τζάμια σημειώματα και άλλοι σιγοτραγουδούσαν στίχους. Στο εσωτερικό υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του 32χρονου με ένα κομποσκοίνι και το μήνυμα: «Ηρθα να αγωνιστώ για αυτό που αγαπώ».

Το «Δεν ταιριάζετε» γα το κορίτσι που τον παράτησε

Πώς βιώνουν οι άντρες έναν χωρισμό; Κάποιοι ζητούν παρηγοριά στους φίλους τους, βγαίνουν, ακούν θλιμμένα σουξέ, αναζητούν έναν νέο έρωτα. Κάποιοι άλλοι κάνουν τον πόνο τους τραγούδι.

Η ερωτική απογοήτευση του Παντελή Παντελίδη είχε ως αποτέλεσμα να γραφτεί το πρώτο κομμάτι, που θα τον έβαζε στον «χάρτη» του λαϊκού πενταγράμμου και της νυχτερινής διασκέδασης.

Ο 32χρονος καλλιτέχνης έγραψε το «Δεν ταιριάζετε» για την πρώην σύντροφό του, η οποία επέλεξε κάποιον άλλο για να συνεχίσει τη ζωή της. Εκείνος έβαλε στο χαρτί νότες και στίχους, έστησε απέναντί του την κάμερα, πήρε την κιθάρα του και έφτιαξε ένα βίντεο για το YouTube. Αλλωστε, εκεί «αποθήκευε» όλα τα τραγούδια που έγραφε, για να μην τα χάσει, όπως έλεγε.

Αυτό ήταν. Τα «χτυπήματα» άρχισαν να ανεβαίνουν με γοργούς ρυθμούς, έφτασαν τα 15.000.000 (!), οι followers να αυξάνονται στο κανάλι του και η φήμη του να γιγαντώνεται. Εγινε ο «άρχοντας του YouTube», με τα κομμάτια του να μαζεύουν εκατομμύρια views.

Μάλιστα, όπως είχε πει, στην αρχή τραβούσε τα βίντεο με κινητό τηλέφωνο, όμως μετά άρχισε να χρησιμοποιεί την κάμερα που αγόρασαν οι γονείς του για να βιντεοσκοπούν τον κατά 16 χρόνια μικρότερο αδελφό του. Κάπως έτσι το «διαδικτυακό φαινόμενο Παντελίδης» έφτασε να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Ελληνες λαϊκούς καλλιτέχνες.
e3w4trwes 2
Το προφητικό «Πίνω από κει ψηλά για σένα»

Η είδηση του τραγικού χαμού του Παντελή Παντελίδη έφερε στον νου πολλών ένθερμων θαυμαστών του ένα προφητικό κομμάτι του με τίτλο «Πίνω από κει ψηλά για σένα», που είχε βγει στον διαδικτυακό αέρα πριν από δύο χρόνια. «Την πόρτα έκλεισα σιγά, τ’ αμάξι έβαλα μπροστά και στην καρδιά μου είπα να χτυπά αθόρυβα. Γκάζι πατάω δυνατά, ένα τσιγάρο και φωτιά, μα να τ’ ανάψω, κοριτσάκι μου, δεν πρόλαβα…» λένε οι στίχοι του προφητικού τραγουδιού.

Το σουξέ «Δεν ταιριάζετε, σου λέω», που έκανε τον Παντελή Παντελίδη γνωστό στο πανελλήνιο μέσα από το You Tube, συμπεριλήφθηκε στο πρώτο του στούντιο άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2012 από τη δισκογραφική εταιρία MINOS EMI με γενικό τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κι έγινε δύο φορές πλατινένιο. Στο track list της εν λόγω δουλειάς υπάρχουν κι άλλες μεγάλες επιτυχίες του, όπως τα κομμάτια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι» και «Λιώμα σε γκρεμό».

Εμπορική επιτυχία

Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο CD του «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα», το οποίο σημείωσε κι αυτό μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ακολούθησε ακόμη μια δουλειά με τίτλο «Πανσέληνος και κάτι», που χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο (ΕΙΣ-ΠΝΟΗ) κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014 και το δεύτερο (ΕΚ-ΠΝΟΗ) στα μέσα του 2015.

Εκτός από τα δικά του τραγούδια, τα οποία έγραφε μόνος τους εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματά του ή από ιστορίες φίλων του, είχε δώσει επιτυχίες και σε συναδέλφους του. Μεταξύ αυτών ήταν και η Ελένη Χατζίδου, για την οποία έγραψε το σουξέ «Χειρότερη».
___
 
Ο αρχικελευστής που τα «βρόντηξε» όλα για το τραγούδι

Ο Παντελής από τη Νέα Ιωνία. Το παιδί της διπλανής πόρτας, από μία λαϊκή γειτονιά, που, γραντσουνώντας σε κάθε καημό την κιθάρα του, έφτασε να φιγουράρει ως πρώτο όνομα στη νύχτα και να χαρακτηριστεί «φαινόμενο», πουλώντας εκατοντάδες δίσκους. Ποδοσφαιριστής, αλλά και υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού -έφτασε μέχρι τον βαθμό του αρχικελευστή-, προτού τα βροντήξει όλα εν μια νυκτί για το τραγούδι.

Το ρομαντικό παιδί, που δεν απέκτησε αέρα σταρ ούτε όταν η φωνή του δονούσε πια τα αυτοκίνητα των φαν του ούτε όταν αποθεωνόταν στην πίστα, κάτω από τόνους γαρίφαλα. Πήγαινε στο γήπεδο με τους φίλους του για να στηρίξει την αγαπημένη του ΑΕΚ, ενώ, όταν είχε χρόνο, καθόταν με τον πατέρα του Σταύρο και τη μητέρα του Αθηνά πίσω από τον πάγκο του πρακτορείου του ΟΠΑΠ, που διατηρούσε η οικογένεια.

Με παππούδες και γιαγιάδες από τη Μικρασία, γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1983, ήταν Τοξότης και, όπως έλεγε, διάβαζε τις προβλέψεις των ζωδίων. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου η μουσική δεν έλειπε στιγμή. Ο μπαμπάς του έπαιζε πλήκτρα και ήταν εκείνος που μετέδωσε τις πρώτες μουσικές γνώσεις στον νεαρό Παντελή. Η μαμά του, ο κέρβερος της οικογένειας, όπως ο τραγουδιστής είχε εξομολογηθεί, διαχειριζόταν τα χρήματά του, καθώς εκείνος δήλωνε… επιπόλαιος.

Προτού ασχοληθεί με το πεντάγραμμο, «προσκυνούσε» τη στρογγυλή θεά. Από εφτά ετών άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο και μέχρι τα 17 του είχε εξελιχθεί σε φέρελπι αθλητή. Είχε φτάσει η ώρα να πάρει μεταγραφή σε μία από τις μεγάλες ομάδες, σκοπός του ήταν άλλωστε να αφιερώσει τη ζωή του στο ποδόσφαιρο. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν. Σε εξετάσεις που έκανε οι γιατροί διαπίστωσαν πως η καρδιά του είχε μεγαλώσει πολύ και έτσι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να κάνει τριπλές προπονήσεις. Του είπαν πως έπρεπε να σταματήσει την μπάλα.

Αυτοδίδακτος

Η απόφαση, μονόδρομος. Ο νεαρός Παντελής διάβαζε, άλλωστε, για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Εδωσε και πέρασε στη ΣΜΥΝ. Μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που στην καμπίνα του -στα πλοία με τα οποία ταξίδευε- φύλαγε με ευλάβεια την κιθάρα του. Ηταν αυτοδίδακτος μεν, καλός μουσικός δε, και όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν, έλεγε και κανένα τραγουδάκι στα καρέ των αξιωματικών για να περνάει η ώρα. Το σαράκι της μουσικής, ωστόσο, ήταν ριζωμένο μέσα του. Ως έφηβος είχε σκαρώσει το πρώτο του τραγουδάκι. «Ασε με να νιώσω την αναπνοή σου» ο τίτλος του, με τον 15χρονο Παντελή να καρδιοχτυπά και να γράφει. Γιατί, ό,τι έγραφε είχε μέσα του τον ίδιο, τους πόνους του, τους χωρισμούς του, τις χαρές του.

Υστερα από δέκα χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό και με τον βαθμό του αρχικελευστή, ο νεαρός παίρνει τη δεύτερη μεγάλη απόφαση στη ζωή του: τα παρατάει όλα και ασχολείται με το τραγούδι. Οι γονείς και τα αδέλφια του, ο κατά δύο χρόνια νεότερος Τριαντάφυλλος και ο 16χρονος Κωνσταντίνος, στέκονται στο πλευρό του. Για μια πενταετία εμφανίζεται σε μικρά μαγαζιά, όπου, εκτός από ελάχιστα δικά του κομμάτια, ερμηνεύει τις επιτυχίες του αγαπημένου του καλλιτέχνη, του Βασίλη Καρρά. Ο κόσμος τον αγαπάει, τα βράδια γίνεται χαμός… Το λαμπερό άστρο του όμως έδυσε νωρίς.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

Μακάβρια φάρσα το 2013

Ακόμη μία μακάβρια φάρσα εις βάρος του. Αυτό νόμισαν ότι ήταν πολλοί φίλοι και θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη η είδηση για τον θάνατό του χθες το πρωί. Ακριβώς όπως είχε συμβεί και πριν από τριάμισι χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2013. Ηταν η εποχή που ο καλλιτέχνης είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός στο πανελλήνιο και ένα βράδυ κάποιος άγνωστος φαρσέρ τον «πέθανε» στο διαδίκτυο. Τραγική ειρωνεία; Το μακάβριο δημοσίευμα που είχε κυκλοφορήσει τότε στο διαδίκτυο, για να διαψευστεί αμέσως από τους οικείους του, ήθελε τον τραγουδιστή να σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, όταν έπεσε με ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητό του διερχόμενο όχημα. Δυστυχώς, χθες το πρωί η τραγική ανάρτηση έμελλε να γίνει πραγματικότητα.

 

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...