Ανω κάτω για τον Σφακιανάκη

Η απόφαση για την απομάκρυνση του υποστρατήγου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ένστασή του και η χθεσινή «προαγωγή» σε βοηθό επιτελάρχη

Η απόφαση για την απομάκρυνση του υποστρατήγου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ένστασή του και η χθεσινή «προαγωγή» σε βοηθό επιτελάρχη

 Τραγελαφικές καταστάσεις προκαλεί από το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΛ.ΑΣ. η μετακίνηση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη στην υπηρεσία Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, με διαταγή του νέου αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Η απόφαση για την απομάκρυνσή του από την υπηρεσία που ο ίδιος δημιούργησε είχε αποτέλεσμα να πάρουν «φωτιά» και τα social media! Ο βουλευτής της Ν.Δ. (και πρώην αστυνομικός) Δημήτρης Κυριαζίδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απάντησε: «Η επιλογή στις φετινές κρίσεις είναι αξιωματικοί μάχιμοι, που έχουν προσφέρει, και όχι εκείνοι που έχουν ικανότητες επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και κάνουν δημόσιες σχέσεις».

Η απάντηση ξεσήκωσε αντιδράσεις και άρχισε να κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η διαταγή μετακίνησης του κ. Σφακιανάκη θα ανακληθεί, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται εάν θα παραμείνει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

H προσφυγή

Πράγματι, λίγη ώρα μετά, στην ανακοίνωση για την τοποθέτηση των νέων ταξιάρχων της ΕΛ.ΑΣ. στις οργανικές τους θέσεις, στο κάτω μέρος της και με μικρά γράμματα αναγραφόταν το εξής:
«Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτησή του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/ΑΕΑ.».
Επειτα από πολλά, αποφασίστηκε να «χρυσώσουν το χάπι» στον Μανώλη Σφακιανάκη, αναβαθμίζοντάς τον με την τοποθέτησή του στο Επιτελείο τις ΕΛ.ΑΣ. ως πρώτο βοηθό και παραχωρώντας του την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δηλαδή, δημιουργήθηκε εκ του μηδενός μια νέα θέση για να καμφθούν οι αντιδράσεις!

Πάντως, η αναίρεση της αρχικής απόφασης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα «αδειάζει» τόσο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που παρενέβη εμφανώς στις κρίσεις οι οποίες (υποτίθεται ότι) γίνονται από το Αρχηγείο, όσο και τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υποχρεώθηκε να αναιρέσει την πρώτη κιόλας απόφαση που φέρεται ότι πήρε αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κωνσταντία Χριστοφορίδου «καρφώνει» γνωστή ηθοποιό: «Όλοι νομίζουν ότι είναι καλή, αλλά είναι τεράστιο έγκλημα»

Σε αποκαλύψεις με αρκετές αιχμές προχώρησε η Κωνσταντία Χριστοφορίδου,...

Η ατάκα Παπανώτα για την αποχώρηση Κοσιώνη που άναψε φωτιές – «Η άλλη περιμένει μήνες…»

Στο παρασκήνιο της αποχώρησης της Σία Κοσιώνη από τον...

«Βόμβα» από τη Φαίη Σκορδά για ΣΚΑΪ και Σία Κοσιώνη: Ο παρουσιαστής που ήθελαν για το κεντρικό δελτίο

Σε μια αποκάλυψη που συζητήθηκε έντονα προχώρησε η Φαίη...

«Σας απογοήτευσα» – Η πίεση των Πανελληνίων Εξετάσεων ήταν ο λόγος της πτώσης των 17χρονων;

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγωδία...

Μητέρα 19χρονης Μυρτώς: «Να βασανιστούν όπως βασανίστηκε το παιδί μου, να μη δουν ποτέ τον ήλιο»

Ο Αντώνης Σρόιτερ επισκέφθηκε τους γονείς της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

«Survivor»: Ο Σταύρος Φλώρος υπέστη ακρωτηριασμό στο πόδι – Δίνει μάχη στην εντατική

Ο Σταύρος Φλώρος ενώ έκανε ψαροντούφεκο κατά τη διάρκεια...

Ηλιούπολη: Το σημείωμα που άφησαν οι 17χρονες πριν πέσουν στο κενό

Η πτώση δύο 17χρονων κοριτσιών από ταράτσα πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη έχει παγώσει το πανελλήνιο. Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ανέβηκαν στην ταράτσα πολυκατοικίας όπου έμενε μία εκ των δύο κλείδωσαν την πόρτα και έπεσαν στο κενό.

Διάσημο ζευγάρι της σόουμπιζ χτίζει το σπίτι των ονείρων του δίπλα σε… παραλία γυμνιστών

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον-Γουάιτλι ετοιμάζουν το...