Οι γυναίκες των Αβοριγίνων προτιμούν τη φυλακή από τη βία των συζύγων τους

Της φυλακής τα σίδερα είναι προτιμότερα από τη ζωή μ’ έναν «τύραννο».

Της φυλακής τα σίδερα είναι προτιμότερα από τη ζωή μ’ έναν «τύραννο». Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται ότι πιστεύουν οι γυναίκες των Αβοριγίνων, οι οποίες όλο πιο συχνά καταφεύγουν σε αξιόποινες πράξεις για να εξασφαλίσουν την απομόνωση της φυλακής, που θα τις σώσει από τους βασανιστικούς συντρόφους τους, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το πόρισμα κοινοβουλευτικής επιτροπής της Αυστραλίας.

«Δεν είναι ασυνήθιστο πελάτισσές μου να εμφανίζονται και να λένε ότι “ο λόγος που είμαι εδώ είναι επειδή έσπασα ένα παράθυρο ενώ ήμουν έξω με αναστολή, γιατί ήξερα ότι δεν θα είμαι ασφαλής στο σπίτι”» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής η Κεϊτλίν Γουεδερμπάι – Φελ, δικηγόρος που δουλεύει για νομική υπηρεσία η οποία εκπροσωπεί γυναίκες των Αβοριγίνων στη Βόρεια Επικράτεια.

Ο αριθμός των αυτόχθονων γυναικών οι οποίες εκτίουν ποινή στη φυλακή αυξήθηκε πέρυσι κατά 18%, γεγονός που αποδίδουν οι ειδικοί στα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ενδεικτικό είναι ότι οι γυναίκες των Αβοριγίνων είναι 34 φορές πιο πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο έπειτα από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι, ενώ οι Αβοριγίνες της Αυστραλίας αποτελούν μόλις το 3% του πληθυσμού, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού των φυλακών της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ