Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο «ΓΙΓΑΝΤΑΣ» ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑ!

Ο Παντελής Παντελίδης ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε και πάντα στεκόταν στο πλευρό ανθρώπων που είχαν ανάγκη

Οσο ψηλά κι αν έφτασε στη ζωή του, το νήμα της οποίας κόπηκε ξαφνικά σε μια κλειστή στροφή, ο Παντελής Παντελίδης δεν έχασε την ευγένεια και τη γενναιοδωρία του. Γείτονές του από τη Νέα Ιωνία, φίλοι και συνάδελφοί του συμφωνούν ότι ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε και με τα χρήματα, που πρόλαβε να βγάλει, στάθηκε δίπλα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, κυρίως παιδιά.

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Ο «γίγαντας» με τη χρυσή καρδιά έδωσε όλο του το είναι για να βοηθήσει δύο κοριτσάκια που πάλευαν για τη ζωή τους. Κι όταν ένα από αυτά δεν τα κατάφερε, λύγισε… Ηταν Μάρτιος του 2013, όταν ο τραγουδιστής ενημερώθηκε από τον φίλο του και πρόεδρο της νεολαίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλη Αυγουλά για τον γολγοθά της μικρής Ζωής, ενός κοριτσιού 1,5 έτους από το Ιλιον, το οποίο έπασχε από μια σπάνια ασθένεια που δεν του επέτρεπε να μεγαλώνει. Με τη βοήθεια του τραγουδιστή διοργανώθηκε δείπνο στο σκοτάδι, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε η μικρούλα Ζωή Παρμακλή να ταξιδέψει στη Γενεύη και να χειρουργηθεί από τον διακεκριμένο παιδοκαρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό.

«Ηταν τόσο ταπεινός»

«Ο Παντελής είχε βοηθήσει τότε με όλες του τις δυνάμεις για να σωθεί η Ζωίτσα. Οχι μόνο ήρθε στο δείπνο, αλλά ήταν μεγάλη και η οικονομική βοήθεια που έδωσε στους γονείς. Δεν ήθελε να το μάθει κανείς. Ηταν τόσο ταπεινός» αποκαλύπτει ο κ. Αυγουλάς και προσθέτει: «Δυστυχώς, η Ζωή δεν τα κατάφερε. Περίπου έναν χρόνο μετά, “έφυγε” για τη γειτονιά των αγγέλων. Οταν το έμαθε ο Παντελής, κατέρρευσε»! Ωστόσο,
34erqwaef 3ο αδικοχαμένος 32χρονος συνέχισε τον αγώνα του. Σειρά πήραν άλλα παιδιά, τα οποία βοήθησε, είτε οικονομικά είτε ψυχολογικά, με επισκέψεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα και συλλόγους.

Τον Απρίλιο του 2015, στη Νιρεμβέργη (όπου θα έδινε συναυλία μαζί με τον φίλο του Αντώνη Ρέμο), δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του όταν συνάντησε μια μικρή θαυμάστριά του που έδινε μάχη με τον καρκίνο. Είχε μάθει για την κατάστασή της μέσω ενός γνωστού, κοινού φίλου με τους γονείς της.

Δύο εβδομάδες πριν φτάσει στη Γερμανία, ο Παντελής Παντελίδης είχε μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο και όταν έφτασε η στιγμή της συνάντησης, η μικρή έτρεξε και χώθηκε στην αγκαλιά του! Οι γονείς της απαθανάτισαν τη στιγμή που ο Παντελής και η κόρη τους κουβέντιαζαν λες και ήταν φιλαράκια! Μάλιστα, εκείνος είπε στο κοριτσάκι ότι στο ξενοδοχείο ήταν μαζί του και ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος κατέβηκε και αγκάλιασε τη μικρή. Στη σύντομη ζωή του ο 32χρονος καλλιτέχνης προσπάθησε να στηρίξει ανθρώπους με προβλήματα όρασης, καθώς ήταν φίλος με τον Βαγγέλη Αυγουλά και συχνά οι δυο τους βρίσκονταν για να μοιραστούν σκέψεις και χαρές.

Στην τελευταία τους συνάντηση, όπως μας αποκάλυψε ο κ. Αυγουλάς, ο τραγουδιστής τού ζήτησε να του γράψει ένα άρθρο για το πώς τον «βλέπει». Φανερά συγκινημένος, ο πρόεδρος της νεολαίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών τόνισε: «Δεν πρόλαβα. “Εφυγε”. Ομως, του έκανα το χατίρι και ανέβασα το άρθρο μου στο facebook». Οπως έγραψε ο ίδιος: «Αγγιξέ με να δεις με τον δικό σου τρόπο, να μου πεις, μοιάζουμε; Τι θα έγραφα στο blog μου γι’ αυτόν, με ρωτούσε πειράζοντάς με. “Πιάσε με να δεις πώς είμαι”. Και σχολίασα τις γάμπες σου, δυνατοί μυς από όταν έπαιζες ποδόσφαιρο, μου εξήγησες. Και το μέτωπό σου το βρήκα πλατύ και σε πείραξα και γελάσαμε».

«Εδινε χρήματα με τη συμφωνία να μην πει κανείς τίποτα»

Στα στενά δρομάκια των Προσφυγικών στη Νέα Ιωνία, εκεί όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Παντελή Παντελίδη, τα παντζούρια των σπιτιών είναι από την Πέμπτη κλειστά. Η τραγική είδηση ότι ο Παντελής «έφυγε» λύγισε τους γείτονες. Βουβά θρηνούν το παλικάρι τους και για πρώτη φορά αποκαλύπτουν αυτό που συνέβαινε τα τελευταία πέντε χρόνια στη γειτονιά: Ο τραγουδιστής πρόσφερε χρήματα σε άπορους και ανήμπορους συνανθρώπους του, εξασφαλίζοντάς τους μια καλύτερη ζωή, με αντάλλαγμα να μην το πουν ποτέ σε κανέναν.

Είχε τους πάντες σαν δεύτερη οικογένειά του, γιατί τους γνώριζε από μικρός, τότε που τον υποδέχονταν για ποδαρικό κάποιες Πρωτοχρονιές ή του πρόσφεραν ψωμί με ζάχαρη όταν τους έλεγε τα κάλαντα! Στα 32 του, διάσημος πια και ευκατάστατος, δεν ξέχασε ποτέ τους ταπεινούς ήρωες των παιδικών του χρόνων στη Νέα Ιωνία.

Δίπλα στο καμαρίνι του

«Ο Παντελής βοηθούσε πολύ κόσμο, με τη συμφωνία, όμως, να μην πει ποτέ κανείς τίποτα, ότι τους έδινε χρήματα. Τόσο σπουδαίο παιδί ήταν, έτσι τον μεγάλωσαν οι γονείς του» είπε στην «Espresso» ο καλός φίλος του και ραδιοφωνικός παραγωγός Σπύρος Ζωίτσας.

Οι μετρ στα μεγάλα νυχτερινά κέντρα όπου εμφανιζόταν ο Παντελής γνώριζαν τι συνέβαινε, αλλά δεν μιλούσαν. Βλέποντας στους διαδρόμους του μαγαζιού, δίπλα στο καμαρίνι του, να τον περιμένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι και άντρες με το βλέμμα στο πάτωμα, 34erqwaef 2δεν τους ρωτούσαν ποτέ τι θέλουν. Ηξεραν… Τους άφηναν να περνούν και τους παρακολουθούσαν σιωπηλά κατά την έξοδο από τα κέντρα να συζητούν μεταξύ τους για τη βοήθεια που έμοιαζε για εκείνους θεόσταλτο δώρο.

«Αντίο» από τον 14χρονο αδερφό του

«Μόνο περηφάνια. Τίποτε άλλο. Θα είναι πάντα στις καρδιές μας». Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε ο 14χρονος Κωνσταντίνος Παντελίδης τον αδερφό του Παντελή, συνοδεύοντας τον αποχαιρετισμό με μια φωτογραφία από το παρελθόν.
 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...